Invalidný - rozhodnutie

Príspevok v téme: Invalidný - rozhodnutie
invalid210

Dobrý deň, prišlo mi rozhodnutie a v ňom dosť šokujúce údaje pre mňa. Dôchodok mi bol priznaný čiastočný, na 45%. Chcem sa spýtať, ako je možné, že v rozhnodnutí mi prišlo, že budem dostávať vyše 500 eur?? Omyl alebo čo?? Neviem si to vysvetliť, ked ludiami vraveli, že dostanem možno 80 eur. Je to omyl soc. poisťovne??

justiceee

omb poberatela ID za ten rok je 0.3
za kazdy rok, co poberal id, je to 0.3
cize ak poberal id za roky 2008.2009, 2010, za kazdy rok ma 0.3
za ine roky tam ma taky aky ma podla zarobku
a pomb je priemer osobnych mzdovych bodov

.

Naviac,podľa slovenských zákonov,čiast.inv.dôchodca má smolu,od r.2008 sa mu pre výpočet starobného dôchodku počíta OMB iba 0,3 - čo je menej ako OMB z minimálnej mzdy..

Lulita

aj ked mi bolo povedane, ze sa to uz neda, idem si ja doplatit nejake veci a mozno ziskam opat najvyssiu podporu v nezamestnanosti, ved, co to je doplatit si jeden den 30 eur cca...

Maoam

ale to mu musel potom niekto poradit, nie?

ak to chapem spravne, tak clovek NAD 20r s XY odpracovanymi rokmi ma dochodok dakych 160e a clovek pod 20r. ktory nerobil ani rok ale len cojaviem mesiac, moze mat parstoeurovy dochodok? wow...to je sila fakt

.

justicee,to by platilo,keby mal invalid nad 20rokov,ale on 20ešte nemá,takže stačí mu "odpracovať" menej ako rok,OMB sa mu počíta z hocijakej doby kratšej ako rok,čiže aj z napr.jedného dňa..a on to dômyselne využil..

justiceee

nasi prezidenti maju tiez extra velke dozivotne renty. vsetci. preto by sme mali setrit a volit ich vzdy aspon na dve obdobia :D

justiceee

ale chalan pisal, ze zaplatil len 25eur za jeden den, omb mal rozhodnuti napocitany iba 0.0115, po uprave to malo byt 0,1697. nie 2.72.
0.1697x42.2658x9.8182x45percent,tj 31.70
plus zvysenie, 3.3percent
som sa domotala predtym lebo ked som mu to ratala prvykrat tak som dala odhadom pomb 0.44, este predtym ako bol na poistovni sa opytat kolko ma zaplatit, a vyslo mi to 82 eur, druhykrat som to nepreratavala, s tym pomb co sem dal, len on napisal ze jemu to vyslo 70eur cca...
a teraz som z toho vsetkeho uz tiez domotana :) kazdopadne, ak sa mylim, tak sa ospravedlnujem...ale pride mi to aj tak ako blbost.