Dobrý deň, prišlo mi rozhodnutie a v ňom dosť šokujúce údaje pre mňa. Dôchodok mi bol priznaný čiastočný, na 45%. Chcem sa spýtať, ako je možné, že v rozhnodnutí mi prišlo, že budem dostávať vyše 500 eur?? Omyl alebo čo?? Neviem si to vysvetliť, ked ludiami vraveli, že dostanem možno 80 eur. Je to omyl soc. poisťovne??
Invalidný - rozhodnutie
justicee: aha, dakujem, takze mu to zle vypocitali, no to je blbe, suma 75e :-/
justicee, takze ak niekto chce doplacat, tak moze doplatit len posledne tri roky? (napr. teraz 2009-2012)
je to zaujimave u vas, vsade je ina legislativa ohladne tohoto
Invalid 210 by mal mať ten dôchodok v sume okolo 75 eur ...som zvedavá či sa zajtra ozve čo zistil
Majú možnosť, potom sa spraví zmena od priznania. Ale najviac tri roky spätne. Študenti uz na strednej musia platiť poistné, od roku 2004 je to tak...inak sa to nehodnotí.
k tomu doplateniu, to ludia mozu urobit len pred rozhodnutim? cize ti, ktori uz rozhodnutie maju, dodatocne nemaju moznost?
uf, tak to je krute :-/
studenti, to je myslene asi na VS, zapocitava sa na SVK do ID aj obdobie na SS, od isteho veku? lebo su krajiny, kde to tak je, ale vtedy sa neodvadza este nic, do 18r, nie? cize to sa zapocitava asi iba ako obdobie, no ja som totalny laik v tychto veciach, len ma to zaujima
a k tej sume invalida210, justicee, ako to dopadlo, ci sa to nedalo z tych podkladov vypocitat spravne?
Určite nie . Dufam že sa ozve.
Niektorí mali aj nesprávných "poradcov"..spomínam si na jednu pani,ktorá v snahe si zvýšiť dôchodok si doplatila pomerne vysokou sumou obdobia nezamestnanosti.Samozrejme z najnižšieho vymer.základu.Bola nemilo prekvapená z rozhodnutím,mala síce odrobených viac rokov,ale priem.osob.mzdový bod sa jej znížil natoľko,že jej paradoxne vyrátali menší dôchodok,ako mala v skutočnosti nárok..
dakujem, pytala som sa na slovenske pomery, na mna sa to nevztahuje, dakujem za info :-), takze ta suma, ktoru vypocitali invalidovi210, tych vyse 500e, je teda spravna? lebo neviem, ako to skoncilo v tejto teme, ci mu urobili chybu vo vypocte,alebo je to v poriadku
Hej maoam, môžeš si doplatiť, ak si bol nezamestnaný dobrovoľne poistenie. Ale paradoxne nie vždy s tým dôchodok zvýši. Alebo ak si bol szco. Alebo študent.