Invalidný - rozhodnutie

Príspevok v téme: Invalidný - rozhodnutie
invalid210

Dobrý deň, prišlo mi rozhodnutie a v ňom dosť šokujúce údaje pre mňa. Dôchodok mi bol priznaný čiastočný, na 45%. Chcem sa spýtať, ako je možné, že v rozhnodnutí mi prišlo, že budem dostávať vyše 500 eur?? Omyl alebo čo?? Neviem si to vysvetliť, ked ludiami vraveli, že dostanem možno 80 eur. Je to omyl soc. poisťovne??

justiceee

najprv ta ponahanaju po vysetreniach, potom ta zacnu liecit a jedine ak by liecba bola neucinna a ty by si ozaj mala vaznu chorobu co ti brani v praci, ze aj pri uzivani liekov si obmedzena, tak potom...si pozri ako posudzuju lekari podla diagnoz na percenta. podla mna by teba neuznali...musis mat aspon 41 percentny pokles

sovičkaE

Tak ja to tu čítam a vôbec nerozumiem reči vášho kmeňa :D Keď má kamarát kôli srdcu uznaný ID 170 eur a bol pred začiatkom ochorenia pracujúci...prečo tak málo ?

.

ja som písal o konk.rozhodnutí z r.2010,čiže 2roky starom,kde ten zákon neuplatnili.
naviac od 1.1.1995 sa pre výpočet OMB už nebral do úvahy ročný zárobok,ale súčet vymeriavacích základov v jedn.rokoch,čím boli poškodení zamestnanci odmeňovaní nerovnakou výškou mesačných zárobkov.To využívali zamestnávatelia,ušetrili na odvodoch,ale zamestnanci na to doplatili

justiceee

ale bez diagnozy ti nikto id neda. pri nejakych neurcitych priznakoch ta invalidnou neuznaju. ake mas problemy?

Maoam

Lulita, ale to nie je velmi dobry napad nechodit k lekarovi, ked mas chore oblicky a psych. problemy :-/, vsak ti nikto ani nekontroluje ich funkciu (???), no ak mas skutocne problemy, tak nechapem ako vydrzis bez lekarskej pomoci fakt :-/////, no byt tebou tak to zmenim

a ak mas narok na ID, tak ti to za to stoji predsa

Lulita

Maoam - som na rodicaku a o chvilu mi konci, tym, ze by som si priplatila posledny den akoze odvody a potom sa prihlasila na urad, mozno by nieco mohlo byt, ale neviem

neliecim sa, po xy pokusoch a ziadnom vysledku som rezignovala u dr. som nebola vyse roka s nicim, trpim pekne potichu doma, ale kedze ID potrebujem, musim sa nejako donutit, len mne je casto zle, tak neviem ako to poriesim

Maoam

mne sa uz krizia oci z toho, nechapem, ako sa v tom niekto dokaze vyznat :DD, mate moj obdiv

Lulita: doteraz si pracovala alebo materska ci ako? liecis sa aspon (depresie, oblicky), ci ako to vyzera s tebou

justiceee

samozrejme ze omb pred rokom 2004 neexistoval, prislo to az so zakonom c. 461/2003, ktory nadobudol ucinnost 1.1.2004
predtym bol pojem pmz, priemerny mesacny zarobok
a v zakone c. 100/1988 Zb, ktory sa uplatnoval do 31.12.2003, bola tiez ustanovana tato zasada, ze starobny dochodok, ale aj invalidny, nemoze byt napocitany z nizsieho pmz ako bol pouzity pri priznani predtym priznanych dochodkov {stavalo sa ze sa menila invalidita striedavo z ciastocneho invalida na plneho)

.

doplním OMB pred r.2004 neexistoval,rozhodnutia o star.dôchodkoch z r.2010(mal som ich v rukách) sa rátali invalidom spôsobom,kde sa tento zákon z r.2003 neuplatňoval

Lulita

Maoam - neviem, musela by som sa dokopat a chodit po doktoroch ja mam pocit, ze mne je hrozne, ved ja ani nevladzem tam zajst, kopec zdravotnych problemov, do toho depresie, pp, uzkosti...cele zle...myslim, ze apson rok musis chodit po dr aby si si mohol poziadat o ID, ale zacnem, lebo svoju situaciu vidim momentalne bezvychodiskovo

ano ta podpora v nez. je limitovana na pol roka, ale sumy su krasne :)