Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
pete,
neprekážajú mi také otázky, pretože tu som v anonimite. A predsa, ich hlavný účel je pomôcť lepšie poznať sám seba a pochopiť sa, snáď aj prísť na dôvody a príčiny a riešenia.
Či dokonalo zakryjem v spoločnosti aká som? To záleží od ľudí, od toho, akí sú oni vnímaví. Ja sa snažím :)) Ide mi to. Ale jedna kamarátka mi povedala, že som dobre čitateľná. Bola som pred ňou zámerne čitateľná, pretože som vedela, že si rada všíma ľudí a zaujímal ma jej názor a to, ako ma vníma. Lenže priamo žalovať či otvárať sa jej v dlhých rozhovoroch som sa nechcela. Tak som to dala na vedomie mimikou, gestikuláciou...
Čo sa týka snov, tak ten poľad na ne o ktorom píšeš, ten je dôležitý. Výklad psych. rozpoloženia podľa snov, to áno. Ja som mala na mysli predpovedanie budúcnosti zo snov, to neuznávam.
pete,
čo si ty myslíš o maile, ktorý poslal ja-- jej kamarát? Čo jej tým chcel naznačiť? Ty si muž, skús napísať tvoj názor.
Dievčatá, k tým snom. Mne hovoril jeden odborník psychológ, že sen Ti ukazuje Tvoje podvedomie. To, čo máš v sebe, vo svojom vnútri, tak cez deň si to nie každý dokáže uvedomiť. No a v noci, keď spíš, tak sa ti to premieta do mozgu a sníva sa Ti to. Asi všetci psychoterapeuti vraj snom prikladajú veľký význam a často s nimi pracujú. Nezdá sa vám, že mudrujem? Ak áno, budem rád, ak mi to normálne napíšete.
Ako sa dnes máte? Všetci? Robili ste niečo čo by ste sem napísali? Ja som bol dnes na takej turistiko prechádzke. Príroda je super. Je to naozaj skvelé. Páčia sa mi stromy, pod nohami chodníček z ozajstnej zeme a kamenia, ktorý je posypaný lístím. Kde tu sa po zemi povaľujú lesné plody. Tvár vám ofukuje jemný vánok. Nad vami je obloha. Modrá, na ktorej cestujú bielučké obláčiky z ďialav do nekonečna a potom splynú a zas sa rozpadnú. Keď sa zhlboka nadýchnete, tak to všetko cítete a vnútri pocítite uvoľnenie. Na konci, na vrchole vám z čela kvapkajú kvapôčky potu. Niektoré pristanú na vašom nose, iné sa vpijú do hrudky zeme pri vašich nohách...
Preto som aj písal o tom dome. Vyjdeš do záhradky a máš tam kus prírody...
Ahojte
Anita, neprekáža Ti, že kladiem také otázky? Ja neviem prečo, ale som asi taký. No možno z očí do očí by som to tak nedokázal, ale mňa vždy zaujímalo, že prečo je to tak. Vo všetkom. A vždy sa chcem dostať pod obal. Úplne k jadru veci. Asi to niekedy nie je veľmi dobré. Možno tým aj zraňujem iných. Anita, Teba to nezraňuje, keď sa Ťa tak priamo pýtam? A keď si v spoločnosti taká v pohode, tak myslíš, že to dobre zakryješ? Alebo myslíš, že na Tebe badať, že nie je niečo v poriadku?
ahojte všetci.
Mám veľmi málo času, ale všetko som si prečítala. Odpíšem neskôr. Len vskratke:
ja--
mne sa predvčerom snívalo o dvoch bielych koňoch, ktoré boli na balkóne na najvyššom poschodí paneláku, spolu zapriahnuté a splašené...ďalej nepoviem ako to dopadlo, lebo ja na sny neverím a nechcem, aby mi tu niekto písal nejaký výklad. Takže ti nepomôžem. Tiež sa mi pár snov splnilo a to dobodky a detailu :) ale tie,ktoré by som chcela mať splnené tak nie a nie sa stať :)
Ten mail- pekné a aj pravdivé myšlienky. Úžasné zistenie, keby bolo tvoje a ty takto zhodnotila druhy a úžitok vzťahov v tvojom živote. Ale keď ti to napíše chlapec, ktorý pre teba niečo znamená a ty cítiš že len prišiel, zapôsobil, dal ti tak veľa, rozbúchal srdce a potom chce odísť...tak to je bolestnejšie čítanie. Ale môže to byť inak. Možno čaká na odpoveď, aby vedel, kde ho zaradíš vo svojom živote ty. Možno sa mýlim, pretože tú tvoju diskusiu "Je to láska-poraďte" som, žiaľ, zatiaľ nemala čas čítať. No ten záver v maily vytvára priestor aj pre možnosť na celý život. Večer si prečítam, čo si o ňom písala v tej druhej "kapitole".
pete,
tú otázku, či som taká aj v spoločnosťi si mi určite položil preto, lebo už tušíš odpoveď, a vieš, že ti ju potvrdím. A je to presne tak, ako si myslíš. Všetky tvoje otázky sú cielené do hĺbky, pod povrch, ktorý je ako maska skrývajúca to, čo nik nemá vidieť. Nie som taká, nie som sama sebou. Som iná, veselá, kamarátska, pozitívna ale zároveň uzavretá. Nerozprávam o sebe, na otázky dám veľmi zovšeobecnené odpovede, najplytkejšie ako sa len dá ale milé :) Alebo obrátim odpoveď na humor a hneď zmením tému. Alebo otočím protiotázkou pozornosť na toho, kto sa pýta a musí sa mi "vyspovedať" on.
Samozrejme, existuje pár ľudí, ktorý ma poznajú či poznali lepšie ako všetci ostatní. Dvaja? Iba dvaja.
Dakujem za pochopenie. Cítim to,že chápeš. Možno mám dar reči trošku väčší ako druhí, ale veľký blok niekde v hlave či duši ho voľne, naplno používať.
Všetko.
My tu máme aj dnes veľa slnka tak zatial pekný dník.
:))
Ahojte. Napadlo ma, ze smiech lieci. Tak som sa rozhodol, ze sem vlozim vtip, mozno sa pousmejete a na chvilu vam to zdvihne naladu. Ak sa vam to zda hlupe, ci nevhodne, tak mi to potom napiste, ale fakt to myslim len v dobrom.
Príde Peter s Pavlom do New Yorku no nevedia po anglicky.Pavla strasne rozboli zub a preto ide k zubarovi.Zubar sa mu snazi naznacit nech mu ukaze ten zub co ho boli.Pavol pochopi a povie tu,a ukaze na zub.Zubar mu vytiahne 2 zuby lebo to pochopi ako dva kedze tu (two).O dva tyzdne rozboli zub Petra pride k zubarovi a povie:-Ha Ha Ha ja uz nepoviem tu Ha Ha Ha.Ukaze na zub a povie ten.
ahoj damaxy. Dnes som prišiel na to, že naozaj na všetkom zlom sa dá nájsť niečo dobré. Ale niekedy naozaj len taký malilinký kúsoček. Ja sa teraz snažím tiež niečo nájsť. Pravdupovediac, sám dobre neviem, že čo by to malo byť. Ale mám dojem, že sám seba. Aký som naozaj a tak... Vieš čo myslím?
pete ahoj.Dlho som sa riadila čo sa má robit,ale teraz nad tým aj rozmýšlam či naozaj tie riešenia,ktoré nám niekto doporučil sú dobré a či sú aj vhodné.U mna tak funguje aj rozum a cit.V symbioze a jeden druhému pomáhat.No trvalo mne dlho,kým som ja prišla na to ,že s obidvomi sa mi žije lepšie.
Pre Anetu,preposielam ty mail,ktorý mi poslal:
PS: Myslím, že je pravdivý a vystihuje skutočnosti na tomto svete...
Posielam tento mail, aby som zistil , či vôbec čítas svoje emaily.
Pozorne si prečítaj (ak más záujem) zvysok emailu a keď to dočítaš,
budes vediet, prečo som Ti ho poslal.
ÚVOD:
Ludia prichádzajú do nasich zivotov pre nejaký dôvod, na určité
obdobie alebo na celý zivot. Keď ich budeme vediet rozlisovat tak budeme
vediet, čo treba pre nich spravit.
DÔVOD:
Keď je niekto v nasom zivote pre nejaký dôvod, tak je to vlastne
vyjadrenie nasej potreby. Prisli, aby nám pomohli vyriesit nejaký
problém, prisli nám poradit a podporit nás. Môze sa nám zdat, ako keby
nám ich poslalo samo nebo, a ono to fakt urobilo. Sú tu preto, ze my
potrebujeme, aby tu boli. No neskôr, keď sa uz nás problém vyriesil,
alebo prisiel čas nechat zvysok problému na nás samých, tak táto osoba
urobí, alebo povie niečo, čo ukončí nás vzájomný vztah. Niekedy tieto
osoby zomrú. Niekedy proste odídu. Čo si musíme uvedomit je, ze nás
problém bol vyriesený, nasa potreba uspokojená a teda ich práca v nasom
zivote je ukončená. Nasa modlitba bola vypočutá, no teraz uz musíme
vstat a íst sami, bez ich pomoci.
OBDOBIE:
Niektorí ludia sú v nasich zivotoch na určité obdobie. Väčsinou sa
navzájom od seba niečo naučíme, zazijeme niečo úzasné, dobre sa
zasmejeme, naučíme sa vzájomne si pomáhat, ... Väčsinou nás títo ludia
naučia niečo, čo sme nevedeli alebo nás prinútia vyskúąat niečo, čo sme
este v zivote nerobili. Zvyčajne zazijeme s týmito luďmi vela zábavy, no
je to len na určité obdobie.
CELÝ ZIVOT:
Celozivotné vztahy nám dávajú celozivotné lekcie. Musíme týmito
lekciami postupne prechádzat a budovat nimi tento vztah, aby mal dobré
základy. Dôlezité je učit sa z týchto lekcií, milovat túto osobu a
uvádzat do praxe to, čo sme sa naučili vo vsetkých ostatných nasich
vztahoch, vo vsetkých oblastiach násho zivota.
Ďakujem za to, ze si súčastou môjho zivota bez ohladu na to, či si
dôvod , obdobie alebo celý zivot.
Ahoj Anita, ako si sa vyspinkala? Mne sa sníval zlý sen, že čierny kôn na mna útočí a chce mi ubližiť. Nevieš, čo to znamená? Pravdepodobne asi to znamená, že zas nejaký človek mi chce ubližit. Lebo ja mam dosť často žive sny, a niektoré sa mi plnia...
Ak si otvoriš kapitolu - Je to láska? Prosím poradte. Tak to som písala ja. A ten chalan mi dokazal pomoc, ked mi bolo zle, a to dokázalo vo mne vyvolat také pocity, že som dokázala napísat tú basníčku. Ten chalan mi dával nádeje, že raz budem štastná, dokázal ma vypočut, dokazal vo mne vyvolat pocit štastia, aj ked momentálne teraz to vypadá tak, že sa uz nestretneme, lebo vraj nie sme si súdený. No, čo sa dá robit, pokusim sa naist a poslat ty mail, ktory mi rast poslal. Potom to pochopiš...