Depky, kedy prestanete?!

Príspevok v téme: Depky, kedy prestanete?!
kristi1

Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk

pete

Napíš si zoznam vlastností, ktoré na sebe úpvažuješ za dobré. Mala by si uviesť aspoň 10. nepodvádzaj. aspon 10 kladbých vlastností. som presvedčený, že ich máš. denne si ich prečítaj

opýtaj sa priteľov, čo sa im na tebe páči a prijmi ich vujadrenia. Napíš si to na papieriky, odlož a keď ti bude najhoršie, tak si ich prečítaj.

anita

Ďakujem za pochopenie a objatie :) prajem ti ho veľa a hlavne takého skutočného, ktoré lieči všetky smutné pocity.
dobrú noc

anita

dnešný deň?
tak...pozerala som sa do zrkadla a hovorila si, že som celkom OK človek, celkom pekná (až na..), celkom sympatická,možno je veľa ľudí, ktorí sú šťastní keď ma stretnú na ulici...:))
varila som cestoviny, bola von s kamarátkou a potom na návšteve u ďalšej. Trochu sme jej pomáhali napísať úlohu z AJ. Večer som cestovala busom domov, bola už tma a tak isto príjemný a voňavý teplý vzduch ako u vás. Chcela som stopnúť čas a stáť pod svietiacou pouličnou lampou, sledovať tiene stromov a počúvať šumenie ich listov. Pripomínalo mi to niečo dávne...večerné momenty z detstva. Ako dieťa som to aj robila, stála som takto pod lampami a počúvala...a sledovala tiene, tmavé oblaky na ešte tmavšej nočnej oblohe...a teraz idem spať, lebo začínam byť hladná! :))

pete

Áno, skutočne sa mi na ňom zdá niečo výnimočné. A ten príbeh by mal podľa mňa skončiť celkom znenazdajky happyendom. Nejakou veselou vetou, alebo celým záverom veselým. Ty si ako prežila dnešný deň?

pete

Anita, máš pravdu, že nikdy nikoho nedonútiš, aby ťa mal rád. To je čistá pravda. Láska sa nedá vynútiť. Keď si to človek uvedomí, bude sa mu ľahšie žiť. Môžeš dokázať všetko, ale nemôžeš zmeniť alebo niekoho prinútiť k niečomu, čo sám nechce. Ani teba nikto neprinúti k tomu, aby si urobila niečo, čo sama nechceš. Ale Ty neptrebuješ nikoho do ničoho nútiť. Dokážeš si získať ľudí sama sebou, takou aká si. A posielam ti objatie. Vrúcne.

anita

Možno...a ty si veľký psychológ. V reály by som ti nepovedala ani slovo :)) neodpovedám na také hlboké otázky.
Atmosféra? Skutočne je v ňom niečo tak hodnotné??
Báseň? Je vhodná aj pustiť do fóra? Bolo by to vítané.
No, prechádzku treba využiť, vychutnať.

pete

Anita, Ty si inteligentná. Napíšem Ti, prečo si to myslím, dobre? Dokážeš vniknúť do problému veľmi hlboko. Až na samý koreň. Vieš problém nájsť, pochopiť ho a rozanalyzovať ho. Je len otázkou času, kedy prídeš k riešeniu, pokiľ si už riešenie nenašla. Zdá sa Ti to málo? Mne nie. Človek bez inteligencie by nikdy nerozmýšľal ako Ty. Z toho všetkého vyplýva, že si inteligentná. Vieš, čo sa mi páčilo na tom príbehu? Atmosféra, cítil som tú atmosféru, ten príbeh voňal. Tak jednoduché slová a pritom neuveriteľne vystihujúce. Naozaj sa to dalo dýchať. Pršalo. Asi pol dňa. Nerobil som nič zaujímavé. Úplne bežný deň. Ale, vlastne som napísal básničku. Vedel by som si predstaviť krajšie trávenie daždivých dní... Teraz je tu krásny večer. Teplý, teplý večr po daždi. Keď sa nadýchneš, tak cítiš sviežosť vzduchu. Ideálny večer na prechádzku.

anita

toto som ti skopírovala: bolo to vtedy,keď som zistila,že som sama! Stále SAMA!!
Každý má niekoho,niečo,ja len seba!
Aj keď som niekde s priateľmi,aj tak sa cítim osamelá,každý tam má totiž niekoho!
Bojím sa dúfať,lebo aj tak budem iba sklamaná!Tak ide mesiac po mesiaci,rok po roku a ja som stále SAMA!
Mna takto skľučuje SAMOTA,to že nemám vzťah,partnera!! Viem,kde je problém,ale neviem,nemôžem to vyriešiť.
Nemôžem donútiť nikoho,aby ma mal rád!!!
Tak som prišla na to,že si asi nezaslúžim,aby ma mal niekto rád!
Asi som ten najhorší,najnezaujímavejší človek,ktorý nestojí za nič a bolí ma takto žiť!!!"
Začalo to, keď som uzavrela vo svojej hlave (v srdci nie) posledný vzťah, ktorý som aj tak celý preplakala. A ostala som taká prázdna, ubolená, rezignovaná...je to tak asi 3 roky.
Sama som si navine, otvorila som srdce vzťahu, o ktorom som už na začiatku tušila, že nedopadne dobre. Človeku, o ktorom si budem myslieť, že bol presne tou chýbajúcou časťou mňa, a to si budem myslieť až do konca života, alebo kým nezistím, že to nebol on, ale niekto iný.
:)) ale už o tom nebudem viac písať. Nejako sa odkrývam. V dobrom, ale prestáva sa mi to páčiť. Som moc "upísaná". Mali by sme radšej rozoberať kamaráta ja--. Možno by jej to pomohlo prísť na to, o čom ten jeho vzťah asi môže byť.

pete

Anita, necítim to stále. Kolíše to. Vždy prijde nejaký spúšťač, ktorý to spustí. K tej otázke lásky si sa už vlastne vyjadrila, ani som sa ťa nemusel pýtať :) Čítaš mi myšlienky!Anita, máš strach, že si nenájdeš niekoho s kým si budeš rozumieť? S kým budeš šťastná celý život? Keď začneš pociťovať city lásky, cítiš sa byť zraniteľná? Je to vlastne taká Tvoja Achylova päta?

anita

pete,
nie som inteligentná, to je len klam. Oklamali sa všetci, ktorí si to myslia!
Čo sa ti páčilo na tom príbehu??
Ešte nie je dopísaný, ale malo by to dopadnúť dobre, nemyslíš? Aspoň v príbehoch a rozprávkach by mal byť happyend, aby sme sa potešili na minútku. :))
Nikdy som nič nikam neposlala.
Teraz prepisujem kúsoček pre Zaju a tých, ktorí to prečítajú. Ale bolia ma oči :(
Pršalo dnes u vás? Bola to krásna romantika? Čo si vtedy robil ty?