Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
Ahojte :) každý je rozlietaný :( nik nemá čas sa zastaviť a možno je to aj dobre. Keď niečo robíš, nemáš čas zamýšľať sa nad príliš filozofickými otázkami. No aj keď sa nezamýšľaš, zrazu zastaneš, obzrieš sa a v hlave ti začne víriť množstvo myšlienok. Zrazu zistíš, že si sám a samota bolí. Záleží na každom, čo si potom počne, čo spraví, každý to inak rieši. Čo Ty anita? Darí sa Ti zatvrdzovať srdce? Aké sú to umelé slzy?
damaxy, nepíšem. Snažím sa prepisovať niečo staršie, ale slzia mi veľmi oči, musím si kúpiť nejaké umelé slzy. Dúfam, že čoskoro niečo bude, pretože mám teraz plné ruky práce a takmer stále nie som doma. Pekný slenečný deň -posledný astronomicky letný. Treba sa ho poriadne nadýchať :))
Napísala som, že sa to nedá popísať jednou vetou. Keď nad tým tak rozmýšľam, dá sa.
Zmyslom života je samotný život.
Preto je smrť tak nezmyselná a boľavá. Žijeme s tým, akoby sa nás netýkala, pretože ju k životu nepotrebujeme. Pretože zmyslom nášho života je žiť a byť šťastný. Možno tak, ako si napísla, damaxy, stále to naše šťastie môže vyzerať inak, mení sa, raz to môže byť viac, inokedy menej. To je šťastie v živote-môže byť rôzne; ale bez života by nebolo.
ahojte pete aj anita,ešte chcem napísat,že nie všetko si musí clovek zdôvodnovat a nie na všetky otázky života treba mat odpoved.Mnohé veci treba nechat dozriet a niečo zasa dospie s nami.Mnohým odpovediam porozumieme v kazdom veku inak,vzhladom k skúsenostiam a prežitému.Anitka teraz niečo píšeš,alebo len pripravuješ material?
Nepreháňaš. Neviem si predstaviť, že by sa niekomu inému niečo stalo kvôli mne a ja by som to prežil.
Ahoj Anita, som zvedavý na Tvoju úvahu o živote :)
rowen,
poslala som mail.
???
pete,
myslím si, že sa zo včerajšej príhody môžeš veľa poučiť. Začnime tým, že by si mal prestať fajčiť :) aby si zbytočne neoohrozoval svoj život a, ak si pozrieš fórum s námetom "cigarety", aj iných. Myslíš si, že preháňam, alebo z tejto takmer "kriticej" príhody môžeš vyvodtiť aj ty sám tento záver?
Myslím, že život má úžasný zmysel a význam, preto je škoda vedome si ho ohrozovať a ničiť. Akoby nám nestačili tie vonkajšie vplyvy, ktoré nemôžeme ovplyvniť, pridávame si aj sami veci a spôsoby, zvyky a nývyky, ktorými si sami znehodnocujeme kvalitu života, zdravia (pretože zdravie veľmi súvisí s kvalitou života)
Toto nie je odpoveď na tvoju otázku o zmysle života, ale žiaľ, teraz cestujem, ozvem sa neskôr, pretože sa nedá popísať jednou vetou.
Pekný deň
Anita, ty si čo myslíš, prečo žijeme? Aký zmysel má život?