Depky, kedy prestanete?!

Príspevok v téme: Depky, kedy prestanete?!
kristi1

Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk

anita

damaxy, ja áno. Zajtra vstávam zavčasu, dnes som bola v lese. Kamarátky išli opekať a ja som ich nechala sedieť na zadku a pobehala som si les. Objavila som moooore podpňoviek, a keďže oco chce niečo zasterilizovať, tak ráno musím stíhať s košíkom za nimi! Pôjdeme asi všetci...všetci vyspatí až na mňa.

pete

Naozaj pekne. Takto sa treba pozerať na svet. To sa fakt človeku potom uľaví. No škoda víkendu, to áno. Ale keď nie je s kým, tak čo. Sám to je smutné, nie? Alebo mám paralizovanú vôľu, alebo som príliš lenivý. Kniha bola fajn. Ale zajtra bude určite lepšie :) Pomyslím si na teba, spomeniem si, že sa mám na ľudí pozerať inak. A jedným uchom dnu, druhým von, možno ma aj niečo pekné napadne.

anita

ja by som to brala nepracovať a byť doma pre niečo (niekoho) dôležité a užitočné. Hlavne, že ty vieš, že je to tak najlepšie ako si sa rozhodla (li) a ak si niekto zariadi život a rodinu inak, bude to jeho vec. A jeho rozhodnutie mu nakoniec prinesie tiež nejaké výsledky. Predovšetkým, aby ste si boli vy istý že to tak chcete a bude to dobré. Veď je to tvoja rodina, tvoje deti a najviac na svete môžeš ovplyvniť práve ich život a budúcnosť a osobnosť...

anita

damaxy, radím a určite aj prospievam sama sebe...ale naozaj neviem, prečo to vzhľadom na mňa odmietam. Asi preto, lebo na mne nič nefunguje. Možno funguje, ale ja to cez moje čierne okuliare nevidím.

anita

pohodka, pete, ja to beriem ok, že si mi poradil. Je to dobrá rada, uplatňujem ju, ale trochu inak namierenú. Keď je človek, ktorý ma sklame alebo sa pre niečo pokazia vzťahy, tak si poviem: "Anita, napíš si čo najviac jeho dobrých vlastností na papier. Aspoň sa budeš sústreďovať na to dobré, čo v ňom je, pretože chýb máme každý tisíc päťsto osemdesiat a treba sa preto sústreďovať na to dobré, čo v ľuďoch je. A tak Lebo ak sa sústredíš na to zlé, zbytočne vyčerpáš sama seba a seba naplníš tým zlým a to ti k tvojim problémom netreba." a tak premýšľam, možno aj zapisujem, ak niekedy cez svoje dotknuté oči a srdce hneď nevidím to dobré.
Škoda toho víkendu, pete, ale kniha hádam stála za to?

damaxy

anitka ked radíš druhým a ešte dobre je to na pochvalu a opakovanými radami si prospievaš aj sama sebe.Len o tom nevieš a neviem prečo to ešte odmietaš.Ale aj to príde.

damaxy

ano moje deti chceli zvieratká,ale ja somim stále hovorila,že patria do prírody a tam ich môžeme ist kedykolvek navštívit.No a po dlhom čase ked boli velkí nejakí siedmaci sme kúpili škrečka,mali sme 4 ale ked zdocholaj mne bolo tazko a takto sme ich všetkých prežili so smútkom a potom sme došli na to že škrečok nie,že pes.Ale až do domu.Vždy sme to preberali aj z pohladu tých zvierat.Ja som sa a aj teraz s detmi vela rozprávala,ja som nechodila a ani nechodím do práce.Venujem sa výchove detí a starostlivosti o rodinu.Taktiež som musela vela ludom vyvracat názory,že žena v domácnosti je niečo neprirodzené.Hovorila som,že pre mna má význam vychovat dvoch samostatných a prospešných ludí.My sme sa s manželom tak dohodli a tak nám to aj klape.