Depky, kedy prestanete?!

Príspevok v téme: Depky, kedy prestanete?!
kristi1

Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk

alti

Pete,
asi si ma nepochopil. Ja nehovorim, co je spravne. Ale treba riesit to, co riesit vieme. Ak je to prave teraz priprava do skoly to najdolezitejsie, tak si ju chod urobit. Ak je pre Teba viac byt tu, tak zostan.

anita

nooo, možno stretneš nejakú tú "horskú kozu", pete.
Stretávam. Turistov, samozrejme. Keď sme dosiahli nejaký vrchol, tak tam bolo hodne sediacich a jediacich turistov, a kopec mladých. Hocikedy sa nám prihovorili nejakí chlapci. Češi, slováci...určite tam bola aj skupina dievčat.

alti

Asi som sa "nechytila" vhodne. Zda sa, ze hovorite o vztahoch a ja o pristupe k zivotu. Ale ved to je vlastne neoddelitelne.
Pete, tato "moja" filozofia sa neda vtlct do hlavy, na jej osvojeni som fakt tvrdo a veeela rokov pracovala. Dnes viem, ze sa mi to oplatilo. Skus to aj Ty, vysledok pride.
Anitka,
moja tradicna pripomienka: dufam, ze sa sustredujes na pisanie. Bez pisania nepojdes dopredu, no nie? Tak velmi by som bola rada, keby som raz, mozno ako starenka, isla na Tvoju autogramiadu :o)

pete

A kam mám ísť, keď nemám čas?A koho stretnem v horách? Možno nejakú medvedicu s malými, ktorá si ma dá na večeru. :))) Ty sretávaš ľudí, keď sa túlaš prírodou?

anita

ale tá pravda je krutá, alti. Vždy sa to vyrieši - nejako?!
Veď práve, nejako sa to už vyriešilo a ja som s tým "nejakom" nešťastná! Nespokojná a načisto odzbrojená, porazená.

pete

čiže alti. Teraz tu vlastne sedím zbytočne a mal by som sa venovať tomu,čo treba a nie tomuto,že?Takže si idem pripravovať veci na zajtra. Tak to má byť správne?

anita

To je dobrá otázka. Či by vám bolo lepšie bez nás? Tak to asi nám by bolo lepšie bez vás, hovorím si často.
:))))
Mal by si rikovať, pete. Ešte skúsiť či sa nestane zázrak! Ja už nemám energiu na takéto výkony, ale ty by si mal! Vážne! Ale skúšaj to v prostredí, kde je väčšia pravdepodobnosť, že tam bude dievča s osobnosťou, ktorá by ťa pritiahla. Máš rád prechádzky, prírodu - čo tak ísť do hôr na chatu? Alebo na túry? Ak rád športuješ, tak niekde na plaváreň alebo do telocvične...aktivita. Asi treba plánovať aktivity medzi ľuďmi. Doma nikto nespadne z plafónu. Takže to určite skús.

alti

Ahojte vsetci, zvlast Ty, Anitka,
podla mna s realitou nie vzdy treba bojovat a netreba cosi, co nevyjde podla nasich predstav, prehlasit za prehraty boj. Je to len skutocnost v nasom zivote. Mam zasadu, ku ktorej dospiet, naplnit ju, som sa cely zivot ucila: riesim to, co vyriesit je v mojich silach. Ak nieco nedokazem zmenit, tak to dam do ruk casu - a vzdy sa vsetko vyriesi, nejako. To nie je skladanie zbrani pred bojom, to je realita. Radsej vsetku svoju energiu pouzijem na riesenie riesitelneho.