Depky, kedy prestanete?!

Príspevok v téme: Depky, kedy prestanete?!
kristi1

Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk

pete

Nemyslím, že by si ho sama privolávala. Nie som schopný hodnotiť niekotré veci správne. Na každú vec mám mnoho pohľadov a každý sa mi zdá rozumný a logický len z iného hľadiska. Čo budeme teraz robiť? Nenapadá ťa niečo? Budeme ešte riskovať alebo sa na to vykašleme? Ja neviem žiť ani tak ani tak. Niekedy uvažujem o tom, prečo ste vy ťeny na svete. Nebolo by nám lepšie bez vás? Keby aspoň človek nemal city a pudy.

anita

Áno, bola. Ale to už je minulosť. Skôr oklamaná...a hlúpa, lebo som sa nechala oklamať. Od začiatku som to tušila, že to nebude mať dobrý koniec a splnilo sa. Prečo vždy tuším taký koniec? A prečo sa naplní? Provolávam si ho sama, keď ho "vymyslím"?
U teba to tak nebolo, pete?

pete

Ja neviem Anita,myslíš,že je lepšie utekať a skrývať sa pred realitou alebo sa jej pozrieť do očí a bojovať s ňou? Čo ak ten boj prehráš, čo potom? Už si nad tým rozmýšľala?

anita

Tak prečo si klásť otázky, na ktoré nedostaneme odpoveď? Nad ktorými sa dá filozovať? Iba filozofovať? A ak si náhodou chceme pravdivo odpovedať (pravdivo podľa našich životných skúseností), tak to bolí ešte viac. Lebo odpoveď je veľmi krutá!

anita

Si zlatá, zaja. Rada pôjdem do postele.
Tie výroky sú síce pravdivé, ale treba nám ich čítať? Aj o láske sú krásne, ale nie v každom čase sa ľahko čítajú. Pete, mrzí ma, že to musíme niektorí zažívať. Je nám lepšie, keď sme sami a nik nás nemusí boľavo zradiť po rokoch? Ešte viac zraniť? Načo sa týmto uspokojovať, ked my chceme nebyť sami a tiež nebyť zranení. Aj to sa niektorím ľuďom splní v živote. Prečo niekto má všetko krásne a zmysluplné a život dovrchu naplnení a niekto nič? Prečo? Prečo? Nik nám neodpovie, pete.