Depky, kedy prestanete?!

Príspevok v téme: Depky, kedy prestanete?!
kristi1

Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk

pete

Ich manželia asi nie sú veľmi milí, že? Možno sa boja, že ich nalákaš na slobodu a potom ich ženušky opustia. Anita, to čo píšeš ale nie je nič príjemné asi. Nerozprávaš sa veľmi často so svojimi ozajstými kamarátkami o svojich ozajstných problémoch? Nestalo sa ti, že si sa zdôverila niekde niekomu a nechápal ťa?

pete

sto bodov anita, plných sto zo sto. Vystihla si to.. Ja som to nechcel písať, aby to nevyzeralo hlúpo, že sa ľutujem alebo tak, ale raz som počul: Keď sa smeješ a si šťastný, každý ťa bude milovať, ale ak si smutný, nikto o teba ani len nezakopne.
Tie teórie: ja sa na každú vec viem pozrieť z rôznych uhlov, a teraz vlastne neviem, že čo je ten správny pohľad a aký je ten správny, lebo aždý je niečím dobrý... Chápeš to?

anita

Áno, som vďačná za tých pár priateliek, hoci práve tá jediná, ktorá je na juhu slovenska má ešte väčšie problémy ako ja. Depky, PP, HT a neviem čo ešte k tomu. V poslednom čase, asi pol roka sme sa skoro nerozprávali. Keď jej chcem zavolať, tak ma zruší a napíše sms, že sa cíti zle. Najhoršie, že zase všetky moje kamarátky sú vydaté...až na tú jednu cudzinku. To tiež nie je ktovie čo. Majú málo času a niekedy mi ich manželia veľmi vadia.

anita

Pete, možno si komlikujeme život teóriami a sami sme sa chytili do ich pascí. Možno život vôbec nie je o teóriách a predpisoch. Možno je iba a iba o srdci, o dobrých pohnútkach a skutkoch...ja táram, pete. Možno to je tak, ale sama tomu čo píšem neverím. Sama som si stanovila milión pravidiel a chcem sa ich držať. Aj ja si myslím, že chyba môže byť vo mne. Svet miluje veselých a šťastných ľudí. Ak takým nie si...nech už je dôvod akýkoľvek...tak nikomu nepasuješ. Preto existujú intorverti a samotári. Aké konkrétne teórie máš na mysli?

pete

Dubrú zaja a dík, že si to tu so mnou vydržala:)
Tak to tiež nemáš ružové, ale aspoň máš za kým do zahraničia a máš čas cestovať. Chcel by som precestovať veľa krjín, len nakuknúť do niektorých z nich. Asi si podám športku a vyhrám, potom nebudem musieť robiť a budem sám chodiť po svete a po slovensku :)

anita

zaja dobrú noc.
pete, škoda, že nie je nablízku. Ani moje najlepšie kamarátky nie sú moje susedky. Jedna na juhu slovenska,ďalšia v angl.a najlepšia, ktorá ma najlepšie chápe lebo prežíva to, čo ja,tá je cudzinka a teda tiež v zahraničí. Jedinká nablízku je síce veľmi fajn, ale niektoré témy s ňou nemôžem, lebo ma absolutne nechápe.

pete

Veľmi dobre hovoríš anita, že je všetko relatívne, ten príspevok sa mi páčil. Anita, chyba je asi vo mne. Možno nie som tak dobrým spoločníkom, možno len všetko teraz vnímam príliš citlivo... Existuje množstvo rôznych teórií. A jedna druhú môže vyvracať a to vôbec nemám rád. Potom som z toho zmetený.