Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
Áno, ale len tak ľahko nezistíš, kto je milý aj vnútorne alebo iba navonok. Myslíš, že podozrievať každého je dobré? Ja nie a ty?
...to o rozbíjaní steny hlavou, je aj moja reč. Darmo niekto radí, nájdi si niekoho a podobné blá blá. Ako mám nájsť, keď neexistuje? Alebo ho nájdem a je ženatý alebo on nejavý záujem? To ho mám vybiť alebo čo?? Alebo znásilniť svoje pocity a nájsť si prvého, kto ma chce, hoci ja jeho nie?? nikto nepochopí, kto neprežil. A to už vôbec nemám rada reči charakteru: Len ten, kto miluje je šťastný. A keď ti ich niekto povie ako výčitku, alebo ako radu. Je to pravda, ale sú aj takí, ktorí chcú, ale nemôžu, nemajú koho, nemajú príležitosť!
U nás je podobne ako u vás. Pred hodinkou dokonca vykúkalo slnko.
Miksinka má to šťastie, že asi nebola dlhodobo v depresii a to jej asi nedovolila povaha. Myslím, že my sme viac melancholici, a tí mávajú väčšie psych. problémy, depresie a úzkosti. Pretože rovnakú situáciu prežívajú inak ako napr. sangvinici. Ja si myslím, že je to preto.
Pete, vieš mi napísať jednu vec, ktorá ťa potešila?
Je to pre mňa milé zistenie, že si to niekto všíma tak ako ja. A že existujú aj iní ľudia. Ale je ich asi málo a ťažko sa s nimi stretnúť.
Anita,vieš však, že pre nás sú nebezprečnejší práve tí milí a príjemne vysupujúci? Niekto môže byť milí na oko, ale pritom ťa chce len využiť, ale ak sa niekto správa nepríjemne, nie je ti sympatický, tak automaticky mu nevenuješ ani kúsok zo seba. Preto je aj láska tak nebezpečná, oveľa viac ťa zraní, keď ťa opustí niekto sympatický ako nesympatický.
Viem si predstaviť, ako ťa dokážu odradiť také ženy. Ja z môjho pohľadu, sa tak isto pozerám na mužov. Neprihliadam ani trošíčku, že je to muž, tak "si to môže dovoliť", alebo "by som mu to mohla tolerovať". Hnusné slová a reči sú hnusné, nech už vychádzajú z kýchkoľvek úst, a taký človek v mojich očiach klesne, nech sa už snaži o dosiahnúť pravý opak. Veľmi smutné, že je doba, v ktorej sa to považuje za prestíž, alebo berie ako in. Potom máme niektorí problém v hľadaní...
Dobre, ja vám veľmi rád pomôžem. Stačí povedať. Ako je u vás? U nás neprší, ale je zamračené, úplné prítmie a je veľmi chladno. Anita, miksi zmýšľa veľmi dobre a pozitívne. Ako je možné, že niekto to dokáže a iný nie? Ako je to podľa teba?
Tak mám o jeden bod menej ako ty. Som dobrá :)))) ale necítim sa tak :((((
Ďakujem za radu ohľadne homeop.liečby. V zime budeš možno menej zamestnaný, tak znovu pokračuj so psychologičkou. Ona bude pomáhať teba, a ty nám, keď nám tu napíšeš nejaké cenné myšlienky. Dobre?
Ale to, čo my chceme Anita, nie je v našich silách zmeniť. Aspoň tak si mylím. Buď sú v stene dvere alebo nie sú. Ak sú, prejdeš cez ne, ak nie, tak hlavou stenu nerozbiješ. Koľko si teda nazbierala tých bodov?
A ak tie slová používajú ešte ženy, tak ma to vie poriadne odradiť.
pete, ty predsa nemôžeš rezignovať. Ja som si vybrala rezignáciu, pre teba ostal boj a viera. Ty máš väčšie šance, tak ži s tým, že sa to podarí a porieši. Práve keď to budeš najmenej čakať...hovoria niektorí. Tak tomu ver, áno!?
V poslednej otázke sama posúď, čo ti viac vyhovuje. V 9. si daj minimálne 1 bod, lebo žiť by si nechcela.