Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
Mám prácu, ktorá ma celkom zaujíma. Vedel by som si však predstaviť prácu, ktorá by ma bavila oveľa viac. Ty sa teda máš, keď ti príde kamarátka. Už sa určite tešíš. Na tie hory podľa mňa chodí každý anita, aj takí aj takí. Tak ako všade. Neverím, že v horách na chate sú lepší ľudia ako inde.
Ak sa vyskytne taká príležitosť, tak možno pôjdem. Sám nebudem nič organizovať. Na tých chatách sú samostatné kolektívy a musíš mať veľmi veľké šťastie, aby niekde nablízku boli také dvere. Ak by aj boli, určite budú pozamykané na 100 zámkov. Keď to má prísť, nech to príde samo. Nebudem nikam chodiť s predstavou schovaných dverí. (aj keď v kútiku duše dúfam) Aj tak, ako tomu neverím.
pete, a ty by si čo chcel robiť? Čo by ťa bavilo? Máš prácu, ktorá je aj tvojím hobby, alebo by si robil niečo iné?
Bavilo. Aj s našími deťmi si viem poradiť, a napriek tomu, že som dosť zásadová, tak ma majú radi a počúvajú a všetko mi uveria, pretože viem ako na ne :)))
Ale popravde neviem, či na to mám. Skľúčenosť, ktorá mi v tom teste vyšla ( v tom u psycholog.) mi bráni vo všetkom. V ničom sa už nerozvíjam :((
Ja by som mala mať na návšteve kamarátku z ďalekého ďaleka, a už máme plán, že budeme celý čas niekde na klziskách, guľovačkách atď. Sama by som nešla, takto to robím hlavne kvôli nej a pritom viem, že pomôžem aj sama sebe.
Čo keby si sa vybral niekde na chatu na hory? Zober kamarátov alebo rodinu. A tam budú príležitosti na využitie času a zoznámenie sa. Viem, dočasné riešenie, ale čo ak práve tam budú zamaskované v snehu tie pravé dvere? A ty ich nájdeš, keď tam budeš. Na hory chodia ľudia, ktorí majú poväčšine radi prírodu, a takí majú dobré srdce. Hmm?
Anita, ty máš naozaj veľké predpoklady v takej špeciálnej pedagogike. Bavilo by ťa to robiť?
pete, ďakujem, len tú knihu ešte zohnať :(( To je ťažké. Dokonca kamarátka ju kúpila v čechách vo výpredaji za 20Kč. A či bolo revidované vydanie, tak to nemám ani potuchy. Už mi ju zháňalo dosť ľudí a nič. Ale testy aj rozbor jednotlivých osobností zhruba mám odpísané.
Tešíš sa na vianoce? Ja z nich nám hrôzu už teraz. Ak sa niečo nezmení, tak si ani nechcem predstaviť ako ťažko ich budem prežívať. Stačí takéto počasie, alebo trochu voľna a ide to dolu vodou a ani si nechcem predstaviť, čo to bude cez vianoce. A ak ešte nasneží a bude bielo, tak to bude ešte horšie.
pete, a ešte niečo z tej knihy:
.
Prirodzená kombinácia:
Sangvinik / cholerik - najsilnejší vodcovský potencionál, vie riadiť ostatných,
Melancholik / flegmatik - vytvára najväčších vzdelancov, vie predkladať výsledky milým spôsobom.
.
Doplňujúca kombinácia:
Cholerik / melancholik - vzájomne kompenzujú svoje slabé stránky(podnikateľ, manažér..vodcovstvo, energia + cieľavedomosť, analýza, organizovanosť)
Sangvinik / flegmatik -najlepší priateľ, neprekonaná kombinácia v jednaní s ľuďmi, (personálny pracovník, rodič, vedúci pracovník)zmysel pre humor + vyrovnanosť.
.
Protiklady: v jednej osobe konflikt! Rozdelená osobnosť!
Sangvinik / melancholik
Cholerik / flegmatik
.
Takže tvoje výsledky CH + S sa nevylučujú. Teda ja aspoň vidím, že nie som rozdelená osobnosť, keď z M mám najviac a S majmenej :)) ale niekedy sa tak cítim.
Anita, ty si poklad.