Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
Florence Littauerová
OSOBNOSTI PLUS
príloha: váš osobnostný profil
Ako porozumieť druhým porozumením samého seba.
Holding MEDIUM
Organizační složka v ČR
Vršovická 66, 101 00 Praha 10
Tel.71 73 48 18 , 71 73 08 18
Vytlačila Tešínska tiskárna, a.s.,Český Tešín (1997)
Florence a Marita Littauerová (Revell, 1992)
Osobnosť hádankou
Ja neviem, vycítila som to medzi riadkami, z niektorých tvojich vyjadrení...ale nie som si stále istá, či je to naozaj tak. Ale máš z neho dosť %. Aj z melancholika, hoci nespomínaš, že ti vyšiel. Ja som si pracne tie testy naklepala do wordu, lebo som knihu musela vrátiť. Počkaj, nájdem názov aj podrobnosti.
Či som vnímavá, to neviem. Ja vo všetkom o sebe pochybujem. Ale psychologička mi kedysi povedala, že by som mohla robiť špeciálnu pedagogiku alebo psychológiu. Hmmm?
Hľadám.
To znie logicky, to si veľmi pekne napísala. Nechcela by si byť psychologičkou? Anita, čo ak tie dvere sú tak ďaleko, že ich nájdeme až veeeľmi neskoro? Alebo tie dvere môžu byť zamaskované ako tajné chodby v starých hradoch, čo ty na to?
Aká je to kniha? Chcel by som nájsť dobrú knihu o tom, ako zistiť našu povahu. Čo sa s ňou dá robiť a pod. Nepamätáš si jej názov? Anita, ako si zistila, že mám najviac z cholerika? Ty si tak vnímavá, že to dokážeš cez internet, že ja žasnem.
pete, a k týmto tvojím slovám (Buď sú v stene dvere alebo nie sú. Ak sú, prejdeš cez ne, ak nie, tak hlavou stenu nerozbiješ.) ma práve napadlo jedno riešenie. Preto musíme stále ísť dalej a vpred, aby sme popri tej stene prišli až k miestu, kde tie dvere sú. To je logika. Pozri sa na to čisto logicky a odpovedz mi. Môže to tak byť???
Ja by som ťa priradila k cholerikom. Pôsobíš tak na mňa.
Kažký je ale zmiešaná povaha, nik nie čisto jedna. Mne vyšlo najviac % z melancholika, potom flegmatik, cholerik a z veselého a bezstarostného sangvinika veľmi mááličko. Robila som si iba jedny testy. A zháňam tú knihu, pretože bola podľa mojho úsudku vynikajúca pre pochopenie sa navzájom. A tolerovanie.
:))))
pete :))))
Neviem, čo je dobré. Nie je dobré podozrievať každého.
Anita, mne však nevyšlo ani raz, že som melancholik. Väčšinou mi vychádza cholerik a pri jednom teste dokonca sangvinik. Ale vidíš, že aj napriek tomu mám dosť melanchólie. Inak, mne sa páčia melanchólia u ľudí páči. Aj keď má niekto depku mi nevadí, lebo vie pochopiť, druhého s depkou. Ak ju niekto nemá alebo neprežil, tak nerozumie tomu, kto ju má. Jedna vec, ktorá ma dnes potešila: Zapol som depky a nikde nikoho, mal som chuť sa rozprávať...Už som to chcel rušiť a vtom si napísala anita. A to som tu bol len 2 min! Sme sem prišli rovnako. Tak to ma potešilo. Nič iné ma dnes ani včera nepotešilo