Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
pete, ak bude nejaká stáť za to, tak by si mal vyvinúť veľkú iniciatívu. Možno bude taká ako ja a budeš musieť byť bežec na dlhé trate! Ale bude to stáť za to. V cieli uvidíš.
:))))
misha, ahoj. Tak trochu debatujeme. Aj sa pete zasmeje :))) A ty sa máš ako? Blíži sa večer! Kúpila si si niečo s iris?
Pete, ani nevieš, koľkokrát sa ja smejem nad tým, čo napíšeš. Tak schuti.
pete, ešte k tvojej predstave. Môžeš takú nájsť, ale každá sa vie svojím spôsobom nahnevať alebo byť sklamaná a prejaviť to. To nikomu nemožno vziať, len ten prejav aby si vedel tolerovať. Ak čítaš niektoré témy na fóre, čo ty asi nečítaš, tak je tam veľa zaujímavého v tom zmysle, že vidíš, ako sa každý trápi so svojou láskou pre nejakú črtu jej povahy. A veľmi sa trápia a napriek tomu sú spolu a veľmi sa ľúbia. Ja som to tiež prežila. Teraz sa čudujem, ale keby tam nebol iný, väčší problém, tak by som mala žiarlivého a nerváka muža. Milovala som ho ale pre iné čo bolo v ňom, a nevadili mi ani tieto nedostatky. A sú to vážne nedostatky. Som rada, že to skončilo tak, ako to skončilo. Zaja by napísala na to nejaký výrok, a ja som dnes hovorila kamarátke jeden: V láske je toľko bolestí, ako mušlí na morskom brehu. Ale šance máš veľké. Poznám dosť takých skromných, milých dievčat. Už len teraz, aby si aj ony...teda ona vybrala teba.
Ako sa dnes máte, anitka, pete?
Ahoj Misha,
Anitka, prepáč, ale ja sa musím zasmiať. Ja šancu dám, ak budem mať komu. Ale sám nebudem vyvíjať prehnanú iniciatívu. A každý už má svojich najbližších, toho, s kým si rozumie. Každý niekoho má, ja sa nebudem nikam vnucovať alebo vyvíjať úsilie. Veď by som sa cítil horšie. Ale máš možno pravdu, v poslednom čase sa dosť uzatváram. Aj teraz mám vypnutý telefón a aj keď je zapnutý, často ani nezdvíham aj mi niekto známi volá.
Ty anita máš akú predstavu? Akí muži sa ti páčia?
áno, nehádž ma, lebo viem, že ľudia niekedy niekoho hádžu do vreca pre niečo, čo sa im nepáči. Je to zlozvyk, ktorý som si nadobudol veľmi dávno. Je pravda, že tiež hádžem do vreca, máš tak trošku pravdu.
Akú mám predstavu? Ani nemám predstavu. Je mi jedno akej farby má mať vlasy, oči... Ale čo by som netoleroval sú časté vulgárne prejavy, bezcitnosť, zlo v srdci. S tým by som sa nevedel vyrovnať. A chcel by som takú, ktorá je chápavá a citlivá a milá. Príťažlivosť by tam mohla tiež byť. Nehľadím na vzdelanie, kariéru, peniaze a pod. Ani na to, že musí vedieť variť, prať a také hlúposti. Pre mňa to nie sú podstatné veci. Mne ide o vnútro o city a pekné prejavy. Viem, že dokonalú nenájdem. Neviem, či si myslíš, že mám veľké nároky...
ajojte..
pete, ďakujem za radu. No, uvidím, či ju dokážem uplatniť. Je to skôr o tom, že ja si pripadám neschopná a preto sa vyhýbam. A aj to, čo ti píšem o očakávaniach od iných, tak aj v tom mám asi problém. Nuž, to ide asi vekom :))) A prejavovať city sa bojím. Asi aj to je problém :(( Zdá sa mi, že v tom neviem nájsť vyrovnanosť. Ty vieš? Myslím, že musíš na dievčatá pôsobiť dosť vážne a uzavreto. Nedávaš aj ty tým najavo, že si spokojný sám so sebou? Nemyslíš, že by to tak brali? Pete, nemáš kamaráta, ktorého by si sa opýtal, ako pôsobíš na ľudí? Ešte lepšie by bolo mať kamarátku, ktorá by posúdila pohľad žien...možno sestra? Tiež by si sa mal viac usmievať a dať šancu, keď nehovorím hneď o vzťahu, tak dať šancu aspoň kamarátstvu. Obohatí to život. A ani zima nebude tak smutná. Čo myslíš??
Anita, poradím ti, aby si bola milá a priteľská, prejavuj svoje city. No nežmurkaj na chlapov, lebo sa na teba prilepia len takí, ktorých nechceš. Ale nebuď ani odmietavá. Ani nevieš, ako veľmi zaboduješ, keď budeš priateľská. Ale ber to ako môj subjektívny názor. Mňa by si si tak získala a verím, že aj mnoho iných mužov. Drobné pozvania na kávu, alebo na prechádzku tiež nemusíš odmietať, môžeš ich dokonca jemne nvrhnúť aj sama. Ale nežmurkaj :)))