Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
Iris, ano hladala som aj na nete. U psychologicky som nebola a pravdupovediac tam ma nikto nikdy nedostane. Inak tento "stav" mi trva uz vyse 6 tyzdnov, mam ho kazdy den, podstate si to uvedomujem 24 hodin denne, teda okrem spanku samozrejme, spanok je fakt nieco ako vykupenie, clovek na to nemysli. Niekedy je to horsie, inokedy lepsie. Inak ved aj mne kedysi napadali rozne cudne otazky, ale nikdy to nebolo taketo, ani mna to vtedy nedeprimovalo ani nic podobne, len mi to napadlo, vedela som, ze to nie je tak a viac uz som na to nemyslela a bolo hned dobre. Ale toto je hnusne. Chcem, aby to prestalo. Ahoj.
zuzi,pripomina mi to moju kamaratku,ona sa casto v noci zobudila s hroznym pocitom vedomia,ze neexistuje,ze to vsetko okolo nej nie je skutocne,jej manzel,pes,pozerala zufalo ako dychaju a spia a nechapala,ci existuju oni a ona nie,alebo je to naopak.
popytam sa. a na internete si si nieco nasla? u psychologicky si bola? aby som vedela,ked sa budem informovat.
zatial sa drzkaj.
no,ja niekedy premyslam tiez,ze ci to vsetko nie je len moj sen a ked zomriem,tak zanikne uplne vsetucko,pretoze vsetci ludia su len moja predstava.ze existuje len to,co vnimam a vidim ja,aj spravy v tv...ze vskutocnosti sa nikdy nikde nestalo to,co tam davaju,len sa to oznami aby realita,moja realita bola nejaka.
alebo ze vedomie mam iba ja,a nik iny...take hluposti...ale je to este v normal miere,asi ako cudne otazky,ktore si niekedy da kazdy.neobmedzuju ma ani nedeprimuju.
pa
Ahoj iris, dakujem za ochotu :))). Depersonalizacia je nieco ako odosobnenie, cize clovek ma pocit, ako keby on nebol sam sebou, akokeby sa jeho pocity, myslienky, netykali jeho, ale akokeby on bol len ich pozorovatelom. Chapes, co tym myslim ? Derealizacia je nieco podobne a vyskutuje sa casto aj spolu s depersonalizaciou. Clovek vnima okolie ako len nejaku kulisu, sen, ma pocit, ze veci okolo neho nie su skutocne. To je v skratke o obidvoch. Mozem k tomu len dodat, ze je to strasne neprijemne a uz by som sa toho naozaj chcela velmi zbavit. Mam z toho aj depresiu, keby nebolo toto, ani by som ju nemala. Zatial ahoj a este raz dakujem pekne. Pekny den. Papa.
mishi,zlatunka,dakujem za mail.
:)))))
a skus tvoju otazku napisat aj na temu "uzkost".tam maju vela skusenosti s lekarmi.
zuzicka, ja veru nie, aj ked by som ti rada pomohla. Co to je? mozes mi to vskratke opisat? obidva pojmy a ja sa popytam kamaratky, ktora ma dost dlhodobe problemy a velmi dobre poznatky s roznymi druhmy psych.probl.aj vybronu psychologicku,tak sa moze informovat. dakujem.
Nemate niekto skusenosti s depersonalizaciou alebo derealizaciou ???
zdravim vsetkých vonku je dnes celkom prijemne bola som sa prejst tak viem
misha,precitaj si nieco zo vcerajska v teme Bulímia,anorexia. Je to otazka o prehanadlach a citaj aj dalej:
Bulimia,anorexia
Pridal:
nnika
Včera 22:26
Dnes prajem krasny dnicek.Idem pit kapucinko.Ahojte vcetci, mishinka hlavne ty, a pete vcera smutny,dnes, verim, vesely.
damaxy, si tu? davno som s tebou neporozpravala.