Ahojte, dala som sa dokopy s Arabom. Tvrdi, ze nie je moslim, ale ja velmi o tejto kulture vela neviem a myslim si, ze to co vravia v telke su somariny. Je tu niekto kto tiez chodi s Arabom ? Co mam cakat? Mam sa ho opytat narovinu ? Nechcem ho urazit, dakujem pekne :)
Vztah s Arabom
ahoj :) odporucam knihu Recept na araba. je perfektna a urcite sa tam najdes. Podla mna je to risk a stat sa moze vselico, ale ked je to laska tak srdcu nerozkazes...
Princesse....a to vari čakáš, že teraz tu zavesím pre Tvoju akože spokojnosť mená mojej priateľky a tej jednej od nás, čo teraz žije v Anglicku s arabom...len aby si uverila??
Tá moja priateľka ma osobnú skúsenosť a už dvoch dospelých synov-možno aj v Tvojom veku s tým arabom
Ale ok...niet nad vlastnú osobnú skúsenosť, takže smelo do toho)
Keď si zakladala tento príspevok, nemohla si čakať len ovácie fandenie tlieskanie, hlasné bravooo atd..
Dakujem Peta, ze si sa zastala :) No ja som cakala len taketo reakcie, lebo na Sr sme prilis konzervativni, a co sme viideli v telke tomu verime.. Ako niekto moze mat nieco v krvi ... Co sme ludia ako psy? Vlciaky agresivne a civavy pritulne? CI to je rozumne alebo nie, pytam sa tu a dufala som, ze naozaj najdem niekoho kto s arabom chodi ... Lebo moja znama a pocula som , videla som, take poznam aj ja ...
Sejla, išli tam k nemu do rodiska (arabská krajina). Najskôr týždeň-dva bola pohoda, všetko super, rozumela si s jeho rodinou a stále to brala, že sú len na návšteve a vrátia sa späť. No postupne sa pobyt začal predlžovať a kým sa priateľka spamätala, tak už boli problémy. Zrazu prehlásil, že späť sa už nevráti a ostane tu, lebo ho jeho rodina potrebuje, chýba mu vlasť a podobne. Žila tam s nimi asi pol roka. O pas a podobne prišla. Keď sa začala vzpierať, vyhrážať-že zoberie deti a ide domov a on tam môže ostať a podobne, tak aj schytala ručne stručne. Raz sa pokúsila o útek. Normálne bola aj na polícii, bola zadržaná, hrozil súd. Takže bola postavená jej mužom pred hotovú vec - alebo ostane a zmieri sa, väzenie, alebo sa vráti späť ale sama. Aj mu musela podpísať nejaké papiere ohľadne toho, že sa zrieka deti. Za istý čas sa sem vrátila sama späť aj tu ďalej žije. Opäť sa neskôr vydala, no už za slováka a majú spolu dieťa. No svojich synov odvtedy už naživo nevidela (akurát na fotkách, čo jej ex posiela a synovia jej vždy na narodeniny volajú zavinšovať a tak. Ona im voláva už aj sama teraz, ich reč ovláda perfektne. Takže ich počuje aspoň cez telefón). Inak už sú v tomto čase dospelí. A keby som nevidela fotky, nepočula ju naživo s nimi telefonovať a nepoznala jej minulosť, tiež by neverila
Takže ja by som bola veľmi veeeľmi opatrna a osobne nie než áno. Isto existujú aj výnimky...ale výnimky sú od toho výnimky, že sú skôr výnimočné než atd. Lebo on bol múdry, sčítaný, scestovaný, vysoko inteligentný, uznávaný doktor, mali sa tu dobre ale krv rodina atd boli silnejšie
..vy ste strasne hnusni, niektore prispevky des... sa zamyslite nad sebou... dobre, nie su vam sympaticki, ale nadavat na nich ze smrdia, su to cigosi a pod... jasne, ze ste rasisti... piste radsej inteligentnejsie, konstruktivne nazory, cest vynimkam.. dievca si od vas slusne pyta radu a nie, aby ste urazali... a pakistanci to su ina kategoria, este k tomu nie su to arabi, su moslimovia, ale nie arabi, aspon keby ste vedeli..
Prečítaj si knižku Bez dcéry neodídem a potom sa zamysli...
Inak hľadať radu na zdraví tiež nie je najinteligentnejší nápad. No je pravda, že vzťahy s arabmi dopadajú vo väčšine prípadov tak ako to tu bolo veľa krát spomenuté teda naozaj ženy musia sedieť doma, svokra im chodí za riťou ako pes a nemôžu ani ceknúť. Poznám viaceré také prípady. Napríklad jeden extrém na základke som mala spolužiačku, ktorá každý rok cestovala do Egypta s rodičmi (jej rodičia sú hnusní zakerní ľudia, ktorí vidia len peniaze) a spoznali tam chlapíka čo vlastnil nejakú firmu na jachty.. Spolužiačke sa zapáčil mali spolu čosi, chodila ho navštevovať do egypta a keď povedala rodičom, že už v tom ďalej nechce pokračovať zakázali jej sa s ním rozísť :D No ale ten arab mal doma tehotnú manželku a dieťa a tá manželka nemohla ani ceknúť popritom vedela, že má s tou spolužiačkou techtle metle takže asi tak.
Ale aby som aj trochu spozitívnila tieto komenty moja suseda sa vydala za araba a je šťastná. Na SR je každý mesiac, sice chodí zahalená v tých mundúroch, ale je spokojná majú krásne deti a kopec peňazí takže ona dopadla fajn.
Celkovo by som ale určite s arabom nešla do jeho rodnej krajiny aj keď je to dajme tomu španiel. Nikdy nevieš čo sa z toho vykľuje a či ťa pustí domov..
kto je proti miesaniu ras nemusi byt rasista. niekto si proste ceni svoju kulturu natolko ze nechce nic miesat. nevidim na to nic zle ani zvierata sa nezvyknu miesat kadetade.
Ja nesom žiadny rasista ale som za to aby černoch chodil z černoškou,arab s arabkou,beloška z belochom,taketo miešanini sa mi hnusia,moj nazor,ale ked sa chcu miešať nech sa miešaju mne je to u zadku.