Vela nezodpovedanych otazok

Príspevok v téme: Vela nezodpovedanych otazok
LifeIShort

Ahojte,
neviem ci tento moj vylem bude pochopeny a ci na neho pride aspon nejaky ohlas ale skusim to.

Vela krat sa trapim pre rozne veci ktore nedokazem pochopit a neviem najst odpovede na svoje otazky.
Najviac ma vsak trapi otazka bytia a zivota. Nie preto zeby som nevedel najst jeho zmysel, nie preto ze by som sa mal zle, prave naopak.
Vela ludi mi pride divnych.
Nechapem ako sa niekto moze zmierit s tym ze tu ma odzit trebars 70-80 rokov zivota a dovidenia.
Svet bojuje o ropu, nerastne suroviny, nabozenstvo pritom zabuda na fakt ze akokolvek sa takato vojna skonci, skonci sa aj zivot cloveka.
Ludia chcu vlastnit majetky gigantickych rozmerov, alebo chcu ovladat inych ludi ci pozemky. Ja sa pytam naco? Aj najvacsi vladca sa dozije len trebars do 80? To mu staci? nechapem to.
Miesto toho aby sa spojili a zacali pracovat na technologiach, kolonizacii vesmiru, tu riesime detinske otazky.
Ak by sme vedeli kolonizovat vesmir pre kazdeho jedneho je tam planeta podobna zemi. Bijeme na malom uzemi. A niet z toho ziaden osoh ani progress, naopak len marnime cas.
To je jeden typ spolocnosti.
Druhy typ ako by fungoval podla nejakeho algorytmu prezit ale tiez sa nezamysla do buducnosti a problemy riesi len v kratkych casovych usekoch. Neriesi to ze zomrie a ani ine faktory, zije tu a teraz pracuje, uziva si pozitky. Vam to staci? takyto zivot? Ja mam vzdy pocit ze to nie je ono. Hlava sa s tymto fakto nevie zmierit, vie ze to nie je nemozne.
No podla mna ak sme niektori dostali tu schopnost uvazovat o tom ze chceme prekonat fyzikalne veliciny, procesy, ak sme dostali schopnost uvazovat o nesmrtelnosti, o tom ze okrem zeme je miliarda inych galaxii, potom musime byt predurceny aj tieto hadanky rozlustit.
Momentalny zivot ponuka miliardy moznosti ako ho prezit, otvorenim vesmiru to vsetko znasobime.
Chcel by som rozlustit tieto otazky, chcel by som vediet rozlohu vesmiru, co je po jej krajoch, v com sa tato hmota nachadza, ake su suvislosti medzi okrajmi vesmiru, su vobec nejake okraje?, odkial sa tato hmota z ktorej vznikli planety nabrala kedze viem si predsvit ako vznikal zivot a planety ale neviem si predstavit ako z nicoho mohlo vzniknut nieco.
Niekdy ma trochu stve ze som sa nenarodil par storoci alebo tisicroci neskor, ludstvo je podla vsetkeho strasne v plienkach a som smutny ze sa nedozviem odpovede na moje otazky, aj ked zijem stastny zivot, kiez by trval vecne...
Podla mna ako ludia mame na viac, na kvalitnejsi zivot ako zijeme, dlhsi, rozmanitejsi... ostava len dalsou otazkou kedy sa konecne prestaneme venovat malichernostiam a zacneme pre svoj druh naozaj nieco robit ako team z ktoreho mozme profitovat vsetci.

ajajaja

liveishort- co take invektivne som na teba povedala? mozno som blba, ale neuvedomila som si nic cim by som ta mohla urazit (ak mas teda primerane ego)

no pozor, ja nie som zastanca nazorov takych,ako ma katolicka cirkev

ajajaja

excell- keby si cital pozornejsie, pochopil by si ,ze tych slabsie zmyslajucich jedincov myslim ludi VERIACICH V BOHA pre niektorych ateistov...

ajajaja

ohladom tvojho posledneho prispevku,ze sa chces spoliehat len na seba - vela stastia, som zvedava kto ta teda rozmrazi a vylieci,ked ochrnies.

keby si aspon hovoril a pripustal nieco , ako spolupraca a to ,ze ludia si musia aj pri takychto ideach ako mas ty ,pomahat, tak budis...ale fakt z teba zacinam mat pocit, ze si o sebe myslis privela...hm, len aby sa ti to nevypomstilo a nebudes musiet prosit o pomoc ty sebestacny...

LifeIShort

ajajaja -> prosim zdrz sa osobnych injektiv ak nevies diskutovat slusne tak si kusni do jazyka

nesmerujme tuto vedecku diskusiu do viery v boha. ak niekto veri je to jeho vec a nech si to necha pre seba, pre mna to nema ziaden vyznam.
tiez nechodim spamovat katolicke forum a noviny s mojimi postojmi a vobec cela diskusia nebola smerovana na nabozensku temu.

excell

ajajaja, ateisti sú pre teba slabšie zmýšľajúci jedinci. Také výroky se ma ako neveriaceho hlboko dotýkajú a sú o to viac dôvodom mojej opatrnosti ku všetkému, čo s vierou súvisí. Já sám by som žiadneho veriaceho netrúfal takto súdiť, a svedčí to o podivnej a ťažko akceptovateľnej nerovnováhe, ktorú do vzťahu veriaci-neveriaci nutne vnášajú veriaci práve z toho dôvodu, že nedokážu (alebo nemôžu?) podržať svoju vieru ako celkom súkromnú záležitosť.

ajajaja

taky detail- ako zabezpecis ,aby tam ludsky organizmus prezil? dobre vies, ze na zemi su optimalne podmienky na zivot TOHOTO druhu...ak si ides odpovedat tak,ze sa clovek adaptuje, tak to uz potom bude ina existencia ...

IQ- prepadal si z matiky preto,lebo si bol lenivy a bol si decko ,kt. sa chcelo robit hocico ine ,len sa neucit. danosti si urcite mal,inak by si nebol schopny sa to len tak naucit.kazdy ma vlohy na nieco ine...hovori sa ,ze isty typ inteligencie je aj krasne hrat na klaviri (ale uplne dokonale)-chces mi teda povedat,ze len tvrdou drinou by si sa vypracoval na majstra? ked na to nemas vlohy, ved sa hovori ,ze uspech je 1%talentu a 99%driny...lenue ked to 1%raz nemas, tak drina ti nic nevynahradi...prepac, ale trepes :D fakt existuju deti ,kt. su velmi usilovne co sa skoly tyka a predsa nie je v ich silach mat ucivo z kazdeho predmetu v malicku ...takze ked raz ma niekto iq 95,co je taky priemer, tak drinou z neho nebude to ,co si zaumieni....

ok, tak si zi pre otazky a problemy a kludne sa aj zblazni ,ked zistis, ze nie vsetko v tvojich moznostiach je uskutocnitelne...prepac, ale mam z teba taky pocit, ze sa hras na neomylneho, mozno si trosku viac sebavedomy, mozno sa ti v zivote tak dari,ze zabudas, ze staci sekunda a vsetko moze byt inak, podla mna sa este popalis...niezeby som ti to priala...

LifeIShort

nathalia09 -> mam precitanu bibliu aj koran, nedostanes tam odpoved na vsetky otazky, a tieto knihy su prilis obmedzene na pozemske bytie, nezahrnuju odpovede na ktore sme prisli neskor, myslim si ze za par storoci budu tieto knihy uz len fikcia, momentalne obsahuju niektore veci ktore sa nedaju vysvetlit fyzikalne ani nijako inac co vsak o par storoci pravda nebude.

ajajaja -> myslim si ze to bude fungovat a myslim si ze aj po transplantacii mozgu ti ostane povodne zmyslanie a ze budes ten isty clovek, ano myslim si to. cas ukaze. verim ze raz na to prijde.
skrizenie planov samozrejme chapem... ale je to dovod aby sa clovek neetabloval a vsetko zahodil. Povedzme oslepnes, je to dovod aby sa teraz clovek nevenoval niecomu? Moze sa naucit braila a podobne. Da sa funguvat vzdy, pokial zijes musis sa etablovat. Naprikllad taky Hawking, nevyliecitelna degenarativna choroba. Mal umriet v 20tke a zije dodnes. Mal vsetko zahodit?
Vztahy nie su problem vzdy boli su aj budu. Dolezite je verit a spoliehat na sa hlavne na seba a svoje schopnosti. A ak budes na niekom zavysli alebo odkazany zas porozmyslat ako sa z toho dostat. Nic nie je nemozne. Presviedcam sa o tom kazdy den.

ajajaja

ehm, no neviem ci tuto pan dokonaledobuducnazmyslajuci zakopne o nieco take, ako tato kniha plna chyb (z hladiska casoveho) :D hlavne, ked si mysli,ze veda a technika je to prave,pre co sa oplati zit a nejaky panacik v nebi pre slabsie zmyslajucich jedincov mu do toho nebude predsa zasahovat.

nathalia09

dodatok:pretože Boh ked stvoril prvú dvojicu,dal im aj príkazy,aj zákazy-všetko boli na nich,takže ich zásluhou my všetci trpíme,lebo porušili dôležitý zákaz.

LifeIShort

ajajaja ->
nejde vobec o IQ, ja si myslim ze kazdy clovek ktory nema nejaku geneticku vadu sa dokaze viest k tomu aby exceloval v hocicom, to ze niekto nieco nedokaze je len vyhovorka, ja ked som bol mensi a chodil na strednu skoro som prepadaval z matiky. Dneska nemam problem vypocitat hocco a co neviem to si najdem na internete. A nicitim to ako nejaky dar proste som zobral knihy a naucil som sa to. Bol pre mna predlozeny problem a ja som sa k tomu postavil tak ze ho chcem nejako vyriesit. A nepovedal som ze ja som hlupy na matiku. Kazdy ma predpoklad sa naucit to co sam chce.

Pokial budu otazky a problemy bude stale dovod zit, az vtedy by to bola nuda keby vsetko fungovalo a nic netrebalo robit. Nic nerobit respektive zit bez problemov je taka opakujuca sa cinnost ze dokonca si myslim ze nema daleko k uplnemu zaniku ludstva.

A urcite by som sa neobmadzoval na planetu zem. To si myslim ze bude prekonane este za moj zivot. Neupieraj existenciu a zivotaschopnost inych planet. Clovek to dokaze aj na planete na ktorej zivot doteraz nie je mozny. Davam marsu do 30 rokov pokial sa tam vytvori zakladna a zacnu tam zit vedci zivot budovat multikomplexy a vyskumne strediska neskor aj mnohe vymozenosti ktore su momentalne mozne len na zemi napriklad.