Aby som sa mal kde vyrozpravat

venga

Tomu bosorakovi čo ťa zaklial nemôžeš dat porobit? Oni majú imunitu? Su takí prehnili že im porobenie neuškodí?

pan d.

Napr. samovrazebnymi myslienkami /beriem lieky/, psychickym zablokovanim a pod. Ked mi ten liecitel odrobi, tak sa budem citit uplne inak, ovela lepsie. Neviem, kedy za nim skocim.
Uz som jej dal porobit, stalo ma to teda dost. Ja sa na modlitby velmi nespolieham.

venga

Pomodli sa za tetkinu dušu, možno jej to pomôže. Oslabí to jej nenávisť a nebude ťa môcť urieknut. A ty si neposeries karmu.

pan d.

Ja som tomu liecitelovi volal. Mne uz pomohol niekolkokrat, ale stale mi niekto porobi, co s tym mam spravit? Modlit sa? To nepomoze, lebo to mam overene rokmi. My si nemozeme sadnut za jeden stol a vsetko si pekne vydiskutovat, nebudem pisat preco, ale je to nemozne.

bella12

dobre, že si tomu liečiteľovi či veštcovi nevolal. Žiadny liečiteľ, ktorý je schopný po telefóne stanoviť diagnózu - a to dokonca duchovnú - nekoná v mene Boha. Ak by mal dar od Boha, neodvážil by si za svoje "služby" pýtať od iných ani cent. Bol by si vedomý, že bez Boha nie je nič a sám by nič nedokázal, a že Boh mu môže tento dar kedykoľvek vziať. Ak zadarmo dostal, zadarmo má dávať ďalej.

Zdá sa, že máte v rodine vážny problém, ktorý sa posúva z generácie na generáciu. Vaša rodina veľmi potrebuje uzdravenie - pokiaľ budete jeden druhému priať zle a "porábať", ste v bludnom kruhu, z ktorého nie je cesty von. Toto treba zastaviť, stopnúť, preseknúť - a to sa dá len silou lásky, ktorá premáha zlo. Ježiš na zlo odpovedal láskou, nebránil sa, keď ho križovali, volal keď zomieral k Bohu, aby odpustil tým, čo ho zabíjali - a nakoniec zmŕtvychvstaním definitívne porazil zlo a smrť.

Vaša rodina potrebuje zmierenie a odpustenie. Tvoja teta je tiež poznačená, keďže bola na psychiatrii, to znamená, že nie všetko, čo koná, robí slobodne a pri plnom vedomí. Ktovie, akú má ona psychiatrickú diagnózu. Nebola v istom okamihu svojho života v rovnakej situácii ako Ty? Cítila, že jej niekto veľmi ublížil - jej osobne alebo skrze jej syna a chcela sa brániť - a rozhodla sa pomstiť. Čo keď je aj ona len obeť zla, ktoré sa jej stalo, keď si ešte ani Ty nebol na svete? Aj Ty teraz rozmýšľaš o pomste. Dokedy bude takýto model správania vlastný Vašej rodine? Akú máš istotu, že o pár rokov nebude niečo podobné prežívať Tvoj syn? Kedy sa to skončí?

Ak sa dá, skúste sa s tetou zmieriť. Stretnite sa celá rodina, aj Tvoj otec a povedzte si, že chcete začať novú kapitolu v živote. Uznajte si svoju vinu za to, čo ste zlé urobili, odproste sa navzájom a nechajte Boha zvíťaziť vo vašich životoch. Inak sa naďalej budete robiť navzájom nešťastnými. Ak pre tento krok nemáte silu alebo cítite k tomu odpor, alebo ak teta nie je ochotná prijať ponuku na zmier, nevzdávajte sa a modlite sa za to, začnite sa modliť spolu - Ty, Tvoji rodičia aj Tvoji súrodenci. Modlitba rodičov na ich deti má veľkú silu. Ak Ti teta praje zle, nech Ťa každý deň žehná Tvoj otec a Tvoja matka. Ale v prvom rade proste všetci Boha, aby ste dokázali odpustiť tým, čo vám ublížili.

bella12

pan d., dobre, že veríš v Boha Stvoriteľa a že sa k Nemu modlíš. Boh starého zákona je však aj Bohom nového, lebo starý je prípravou na nový, pravý zákon - zákon lásky. Aj ak zatiaľ neveríš v Ježiša ako Boha, ale veríš v Stvoriteľa Otca, tak keď sa modlíš k Otcovi, modlíš sa aj k Synovi, lebo oni sú jedno. V Starom zákone sú krásne modlitby k Bohu v žalmoch - čítaj si ich, v mnohých sa žalmista utieka k Bohu v úzkosti keď je na dne a hľadá u neho pomoc. Odporúčam Ti žalmy 6, 25, 27, 31, 34, 38, 40, 51, 70, 86, 142, 16, 62, 103, 118. Čítaj si ich pravidelne, sú veľmi pekné a dôveruj v Boha tak, ako dôveroval kráľ Dávid, ktorý väčšinu z nich napísal.

Tiež sa modli k Panne Márii, jej sa diabol bojí, lebo ona ako jediný človek mu tu na zemi nepatrila ani na minútu, nespravila ani jediný, ani ten najmenší hriech. Utiekaj sa k nej, ona veľmi pomáha, modli sa s dôverou aspoň jeden zdravas denne, alebo hoci len krátku modlitbu: Mária, Matka naša, skry ma pod svoj ochranný plášť! (určite si už počul o Litmanovej, ak si gréckokatolík - spomínal si rusnakov).

Nie je pravda, že modlitba nemá účinok. Každú jednu modlitbu, každú jednu prosbu Boh vypočuje a koná. To, že Ty nevidíš výsledky neznamená, že Boh nepomáha. Raz po smrti uvidíš všetko, čo Boh robil pre Teba na základe Tvojich prosieb, od čoho všetkého Ťa ochránil, čo Ti hrozilo, ako posilňoval Tvoju dušu a psychiku. Nebol si už viac krát v situácii na hrane a ani sám nevieš, ako si bol zachránený? Nič sa neudialo len tak, alebo preto, že si Ty v sebe našiel nejakú silu či pud sebazáchovy - za tým všetkým hľadaj svojho Boha, ktorý Ti neustále pomáha, neustále Ťa udržuje. Po tom všetkom čo si zažil, nie je zázrak, že si sám zarábaš na živobytie?

vinea

Ďakujem Vám chlapci (mate a pan d)za príjemný pokec :)
Zas nabudúce rada s Vami pokecám :)
Majte príjemný večer a pohodku...ahojte :)

mate59

dnes robia tie blatníky akésy krátke,ale ja mám dlhé a voda ma nezastrieka.Je pravda,že ked prší, nejazdím.