Aby som sa mal kde vyrozpravat

pan d.

Keby som mal spravit vsetko, co ste mi odporucali, tak by mi asi totalne preplo:D
Tetka je vybavena, ja mam odrobene, ziadnu dalsiu ducharinu nepotrebujem ku svojmu zivotu. Verim len v jedneho Boha. Amen.

anjelik *

A nikdy ťa nenapadlo, že za tvojimi myšlienkami, sebevražednými tendenciami si len a len ty sám? Tvoj spôsob rozmýšľania, tvoj spôsob nazerania na svet? Že nie ty si zodpovedný za to, čo sa ti deje, ale že to nutne musí byť niekto iný? Že nie ty sám si vieš pomôcť, ale že by to mal byť Boh, alebo Ježiš, alebo Panna Mária..zdravím týmto aj ostatných nespomenutých svätých..:o)) Že by ti mam pomôcť nejaký ten exorcista, či liečiteľ, či ja vie kto ešte?? A čo tak osobná zodpovednosť? Nie, modlitby ťa nezachránia, jedine zdravý rozum a rozmýšľanie. Že svoje vlastné stavy si spôsobuješ sám. Ja chápem, že si predovšetkým osamelý a snažíš sa nájsť niekoho, komu by si sa vykecal. Len bohužiaľ, usledovať tvoje myšlienkové pochody dá naozaj zabrať. :o)
Tvoj liečiteľ, exorcista ti iba dá nejaký obraz, ty sa naň ako slabá bytosť upneš a naozaj sa cítiš chvíľu lepšie. Pokiaľ sa to v tebe nezoslabí a znovu máš pocit, že si posadnutý. Hej, si , vlastnými myšlienkami. Tak tam by som začala..zmeniť myslenie. Pokúšať sa znovu a znovu myslieť na čo chceš a nie na to, na čo nechceš. Čítať knihy...si evidentne vzdelaný človek, ale nie bláboly o exorcistoch a podobne. To už radšej čítaj cestopisy. Pretože si uvedom jednu vec, čo si predstavíš, to sa ti uloží do spomienok a chceš tam mať to, o čom bežne uvažuješ?? Nenávisť, že niekto žije a má sa dobre? Tak mu to dopraj.:o) Žiješ teraz, tak si nepremárni život jalovým uvažovaním..nie je zlé byť doma sám, ale treba sa snažiť, aby ten, kto tam s tebou je, bol príjemnou spoločnosťou. ;o) Ak mi teda rozumieš, čo som tým myslela.

pan d.

Mne sa to nechce analyzovat, ked nic zle nespravila, tak nech ju Boh ochrani:)
Tam zomrela v kratkom case babka, jej brat, jej syn, bratranec, brat sa skoro zabil na aute, ja som skoncil na psychiatrii. Akurat jej ostal cely majetok.

bella12

ako pozerám, Ty ani nemáš istotu, či teta proti Tebe niečo podnikla. Čo keď ten veštec či liečiteľ toto hovorí, aby si zarobil? Platímšpredpokladám zakaždým. Teta nakoniec nemusela nič spraviť, a keď, tak menejkrát, ako Ti to veštec povedal. Dáš za neho ruku do ohňa, že Ťa nevodí za nos?

pan d.

Mna tie krestanske reci nezaujimaju. Dala mi porobit, tak som jej dal porobit, co je na tom take zvlastne? Nic neodvolam, nech ju porazi. Kto vie, kolkym ludom uz dala porobit, ak mne samotnemu dala porobit viackrat, ako aj bratovi, ktory sa takmer zabil?

bella12

pan d., to si stihol dnes? Ja Ti radím, ak môžeš, odvolaj to, zlo sa tak bude medzi vami len stupňovať. Urob to kvôli svojmu synovi, nech on už sa s vašimi problémami, s ktorými nemá nič spoločné, nemusí niekedy neskôr zapodievať.

Spomínala som uzdravenie rodových koreňov. Elias Vella hovorí, že podobne ako u telesných chorôb, ktoré môžeme dediť po predkoch, si u členov niektorých rodov môžeme všimnúť jasné predispozície k samovražde, trestnej činnosti, nevere a cudzoložstvu, potratom atď. Ak to, čo píšeš o vašej rodine je pravda, u vás je to predispozícia dávať "porobiť", čo je dosť vážna vec.

Vella hovorí, že po predkoch nededíme hriech, len predispozíciu. Citujem: dedíme len predispozíciu, ktorá môže byť k jednému hriechu väčšia než k inému. Aby sme boli celiství, musíme sa zbaviť všetkých negatívnych väzieb, ktoré pochádzajú od našich predkov. V Ježišovom mene sa zrieknite týchto negatívnvych pút a vložte svojich predkov do jeho rúk. Ak zdedíde dom, najprv začnete vyhadzovať všetky odpadky a špinu, ktorú v ňom nájdete. Pri tejto činnosti vás, pochopiteľne, vôbec nenapadne, že by ste tým prejavovali neúctu voči tým, ktorí vám dom zanechali. Zrieknutie sa negatívnych väzieb neruší puto s vašimi predkami, iba vás oslobodzuje od negatíneho puta, ktoré chtiac-nechtiac na vás prechádza ako na člena konkrétneho rodokmeňa. V takomto prípade odporúčam, aby ste sa zúčastnili na svätej omši obetovanej za svojich predkov, kde požiadate Boha, aby požehnal všetko dobré, čo vaši predkovia vykonali, a zničil akékoľvek zlo, ktorého sa dopustili.

Ak sa to všetko začalo pri Tvojom dedovi, treba sa modliť za neho a za rodinu, ktorá predstavuje jeho potomkov - čiže aj za Tvoju tetu, otca a pod. Ak to začalo ešte skôr, napr. u pradeda, treba myslieť aj na neho. To, čo odporúča páter Vella však vyžaduje jednu základnú vec - a to rozhodnúť sa, že svojim predkom odpustím - lebo len tak budem schopný za za nich modliť a dať za nich odslúžiť sv. omšu. Nestojí toto rozhodnutie za pokoj duše a šťastnejšiu budúcnosť pre Teba a Tvoju rodinu?

pan d.

Pokial viem, tak nikto proti tomu imunitu nema. To, ci ma tetka naozaj porobene, nijako nezistim, musim len verit vestcovi.