Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

vrr
No neviem ako je to takto, keď prídeš do polikliniky bez odporúčania od obvodnej. No ja osobne si myslím, že kebyže prídeš do nemocnice, či polikliniky kam patríš a chceš tam navštevovať psychológa nemal by byť problém aj keď nemáš obvodnú. Ale zas na druhej strane, určite asi budú chcieť vedieť meno tvojej obvodnej doktorky, lebo potom sa to musí všetko uviesť v tvojom spise u nej, že na čo si sa liečila. Ona by mala mať vedenú tvoju kartu, kde sa všetko zaznamenáva. No záleží to aj od toho psychológa, či to tak bude chcieť, alebo nie, s niektorými sa dá dohodnúť. No na tvojom mieste by som sa určite skúsila ísť opýtať.. Za to nič nedáš.. Ja som za svoju doktorku rada, určite mi to pomáha, vždy keď k nej idem teším sa, lebo viem, že jej môžem zo seba všetko vysypať a vždy ma podrží, alebo pochváli. Nemám pocit, že by som ju tým otravovala aký mám pri kamarátoch. Ja viem, že aj oni mi chcú pomôcť a neberú to ako otravovanie, no ja si to aj tak stále vštepujem, že ich tým len zaťažujem a trápim. Tak ti držím päste a daj potom vedieť ako si dopadla :)

Alternativa

Ahoj dievcata, podme sa trochu porozpravat. Napr. o krase, krase nas ludi.
Krasna postava je len maly criepok v mozaike, ktora vytvara krasu cloveka. Ak tento criepok nebude dokonaly, alebo ak aj vypadne, mozaika ako celok bude aj tak nadherna. A preco? Lebo su v nej mnohe dalsie sklicka, ktore tiez vidno navonok. Napr. pokozka, vlasy, ruky, nase drzanie tela. Oci su zrkadlom nasej duse - ak sa smejeme a pritom sme smutni, oci nas prezradia. Nas usmev - aj tvar s nie najkrajsimi crtami je pre inych krasna, ak rozdava usmev a lasku. To vsetko odzrkadluje nas vztah k zivotu, k sebe samej, su zrkadlom nasho zdravia. Ich vnima nase okolie ako nas vonkajsok. Zamyslite sa, ci nestoji zato vytlacit z hlavky chorobnu kontrolu toho jedineho sklicka napr. vazenim. Venujme sa tym stovkam dalsich sklicok, ktore su ovela dolezitejsie pre nas, lebo prave cez tieto nas vnima svet, to jedine sklicko vobec nie je dolezite. Tak hlavu hore, o dalsich sklickach napisem na buduce :D. Uz ste sa dnes usmiali? Ja ano, pa

vrr

Z-uzka :) pomohla aspon trosku:) no ja nemam ani obvodnu tak neviem kto by ma tam mohol poslat. A nie je to tak ze kazdy kto pride normalne na to polikliniku ako hovoris a nie do sukromneho centra tak plati len tych 20 sk? a pomohlo ti to uz s niecim?

Z-uzka

vrr
No ono to je tak, že mňa akože ku nej poslala obvodná, ale inak ju poznám z jedného súkromného medicínskeho centra, kde ešte pracuje, no a tam by ma to vyšlo na tých 600 sk, ale keďže má aj pracovisko v normálnej poliklinike, takže sme to spravili tak, že chodievam ku nej tam a za každé sedenie platím len 20 sk. No a asi to bežne nerobí, len asi mi chce naozaj pomôcť, je veľmi milá :-) Zatiaľ som u nej veľa krát nebola, sedenia prebiahali tak, že sme sa rozprávali o všeličom, rozoberali sme môj život, tiež mi dáva rôzne domáce úlohy, ale nič strašné, iba niečo ako napr. vždy si napísať, keď ma niečo napadne, čo by som si priala, čo mám rada, alebo vystrihnúť nejakú modelku, ktorá sa mi páči v časopise, teda jej postava a potom ju rozoberáme a tak..
Snáď som ti aspoň aj týmto trošku pomohla a niečo ti priblížila.. Drž sa, papa :-)

vrr

Z-uzka, ta tvoja psychologicka ti jednoducho len tak odpustila poplatok? robi to bezne? a ako casto u nej sedavas? ako si ju vlastne nasla? pomaha ti? ako vyzera sedenie? dakujem

Z-uzka

alternatíva
Ahoj alterantíva! Ako sa máš? Ja nič moc.. Dlho si mi nenapísala.. Študenti poslúchajú? Zatiaľ papa :-)

Z-uzka

vrr
Ahoj.. ak môžem tak sa trošku pripojím k tvojej otázke. Veru psychológovia a psychiatri, pokiaľ ťa k nemu nepošle obvodná, sú dosť drahí.. Napr. moja si bežne pýta 600 sk za hodinu sedenia, neviem ako to spravila so mnou, no našťastie u nej nemusím platiť tento poplatok, lebo by som asi zbankrotovala a rodičia by mi toľko peňazí nedávali, bolo by im ľúto toľkých peňazí za mňa vyhodiť.. Tak sa drž a prajem ti aby si našla dobrého doktora a aby ti teda hlavne pomohol :-)

vrr

alternativa, neviem ci vies nieco o tomto ale si taky vsevedko pozitivny, nie su nahodou psychologovia a psychiatrovia prilis drahy? a ako sa mam na nich kontaktovat sama, ked nemam ani len obvodnu lekarku? myslim ze moje prejedanie inak ako tymto liecenim vyriesit nepojde..ale potom sa bojim toho ze by sa to dozvedela rodina.