Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

vrr

no, alternativa, ale vies, to je zbytocne trapenie pre maminku, zbytocne sklamanie, to ja nechcem, teda nechcem aby to zistila a chcem s tym skoncovat predtym..rozumies? inak si citam viacere fora a ty si vsestrnne vzdelana az tomu nechapem..to je dobre. a je dobre ze pomahas. dakujem

Alternativa

Ahoj Vrr, pls potes ma, ze Ti utkvelo nieco dolezitejsie z mojich slov :D. Klidek, moja, nenervac. Totiz: ak si to rodicia - asi mama, ta byva citlivejsia a vnimavejsia, konecne vsimnu, ich pomocna ruka je ista. A ak si to nevsimnu - no co uz, rodicov si nevyberame. Aj tak to musis zvladnut sama, nezavrhuj myslienku o odbornej pomoci.

vrr

alernativa..jedine co mi vazne utkvelo v hlave s tvojho prispevku je ze rodicia to i tak vedia..ze to vycitia..az ma zamrazilo pretoze som si uvedomila ze mas urcite pravdu..ved nie je mozne aby denne zmizli 4 kekse a chlieb tak,aby si to matka nevsimla. To je neprijemny pocit toto vediet.
Ja nemam ani psychiatricku, a asi si ziadnu nenajdem este a budem sa snazit s toho dostat sama. Keby bol aspon jeden den v ktorom by som nezvracala. Odkedy to robim mala som takych dni len sest, za poslednych 9 mesaicov iba sest dni, to som bola chora..

evička

Pozrite sa, som chudá a veľmi, pri výške 172 cm mám 51 kg. Ak by ste sa kohokoľvek pýtali, či náhodou nechcem byť nasilu štíhla, nie je to tak, všetci moji známi vám potvrdia, ako veľmi by so chcela pribrať. ale jednoducho, nejem toľko, aby som pribrala, prečo? lebo to do seba nedostanem, zjem žiaľ iba polovičnú porciu, potom sa mi v krku objaví pocit, že už mám dosť a jednoducho viac nevládzem, robievam to aj tak, že to nechám a vrátim sa k tomu za pár hodín, ale v reštike to veľmi nejde. Ľudia vravia, jedz rýchlejšie, lebo ked sa v tom rýpeš, tak sa rýchlo zasýtiš. Ano, raz som do skúsila, hltala som ako prasiatko, som si to skúsila doma, zjedla som všetko, ale som 3 hodiny myslela, že vyvrátim aj štedrovečernú večeru z roka 1985 :)) a podotýkam, nepchala som si do hrdla prsty a do poslednej chvíle som sa snažila, aby to vo mne ostalo, dala som si aj čaj na boľavé brucho, nepomohlo nič. Je to porucha stravovania, vyzerám ako anorektička a pritom mám chuť na všetko, papám úplne všetko, nepodpapdávam, nepadajú mi vlasy, ani sa nechty nelámu, ani som nie unavená, aj slaninku si dám...ale všetko strašne málo...jo a ešte takto, dobrú chuť do jedla mám vtedy, ked mám pohodu, ked sa nenanháňam v práci, mne všetko sadne na žalúdok, ja ked dačo mám vybaviť, tak radšej na obed nejdem, aby som to dokončila...toto bude asi o tom, že treba mať rád samého seba a dopriať si odpočinok, však? som takto chudá 10 rokov a nikdy ani náznak odpadnuria, lebo mám aj dni - víkendy, ked papám úplne v pohode...alebo je to tak, že moje telo viac nepotrebuje? ani menzes mi nevynechava, iba strašne vyzerám..hm

Z-uzka

alternatíva
Ahoj! Ďakujem veľmi pekne za pozitívnu podporu :) To nevadí, že ti vypadlo na akú školu sa hlásim. Je to pedagogická fakulta, odbor sociálna pedagogika a príjmačky mám 9. júna. No blíži sa mi to rýchlo a ja som z toho čoraz viac rozrušenejšia. Budem mať príjmačky z biológie človeka a to mi bude robiť asi najväčší problém, lebo som chodila na obchodnú akadémiu a tam sme biológiu nemali.. Tak už začínam drtiť, mám z toho síce poriadný guláš, no celkom ma to aj baví, človek sa toho veľa dozvie sám o sebe. Mám požičianú od kamarátky takú dosť podrobnú knižku o anatómii človeka a musím povedať, že naše telo je vynaléz všetkých dôb :-)
No ešte by som sa chcela vrátiť k tvojmu úryvku ako si tam písala, že rodičia si musia v takýchto prípadoch naplno plniť svoju úlohu, no žiaľ u nás to tak nefunguje :,( Moji rodičia mi akurát tak podkopávajú nohy a berú mi akúkoľvek radosť.. Všetko mi vyčítajú, považujú ma za nezodpovednú, za finančnú príťaž a jediné čo ich zaujíma sú peniaze :(( Pritom kebyže doma neupratujem ja, tak sa tu válajú všetci v špine. Tiež s každou hlúposťou chodia za mnou a ja musím všetko riešiť. Ono ja som presvedčená, že pokiaľ budem stále bývať s rodičmi nemám šancu sa uzdraviť, lebo oni ma len ťahajú naspäť. Mojím jediným spasením je odsťahovanie, ale v dnešnej dobe nemám vôbec šancu, byty a podnájmy sú strašne drahé :(( A internát mi nepridelia, keďže som z BA. Vôbec neviem ako to vyrieším, jediné čo viem je, že chcem odísť od rodičov, pretože ma privedú akurát do blázinca :,(
No tak ti prajem pekný nový týždeň a ďakujem ešte raz za pekné slová :))

ajja

Fakt je, ze v zivote nam z neba nic same nespadne. Aj k lekarovi musime ist, ked sme chori. Vrr, vybavenie si lekara urcite zvladnes. Drzim palceky.

Alternativa

Este pre Vrr:
Napisala si krasnu a pravdivu vetu "Zmena je zivot". Tak to zmen, co Ti robi problem, co Ti nici zdravie, co Ti brani bezstarostne sa smiat a tesit z malickosti. Nespoliehaj sa, ze v zivote sa nieco same urobi, samo odide, same sa nahradi niecim lepsim. Bez nasho aktivneho pricinenia sa nic samo neurobi. S usmevom sa Ti vsetky zmeny k dobremu budu uskutocnovat lahsie. Ale ak chce plakat, nenut sa do smiechu. Poplac si, slzicka vyplavi z Teba vsetko zle von a nastupi usmev...pekny den, vsetkym Vam.

Alternativa

Ahoj babulky, dufam, ze ste vcera podvecer videli relaciu v TV /tusim na Markize/. Bol to dalsi dokaz, ZE TENTO BOJ VYHRAS. Hovorila v relacii Gabika Weissova o svojej dlhorocnej pliage volanej PPP /porucha prijimania potravy/ v oboch formach /an., bul./. Tato krasna mlada zena je po viacrocnej liecbe ZDRAVA. Ma manzela a 2 krasne zdrave deti. To je aj odpoved, ci Vas toto nepoznaci napr. ako buduce mamicky. Vsetko sa dokaze stabilizovat do "spravnych kolaji", len treba chciet a nestracat cas. Aj na www.edusan.sk je adresar lekarov, vyhladavac podla odbornosti a mesta.Budem sa snazit G. Weissovu najst, ci sa k nam sem neprida.
Pre Vrr: uz Ti dievcata odpovedali, ze psychologovia su dost drahi-sukromni. Ale psychiatricka /mne vnutorne vychadza radsej lekarka zena na tento problem. PPP muzi velmi nechapu, oni su tvrdi racionalisti :D/ Ti urcite da kontakt, vysvetli jej svoju ekonomicku situaciu. A nebojte sa toho, ze sa to dozvedia rodicia. Rodicia to aj tak vedia, alebo aspon citia, ze sa s Vami nieco deje. A poviem to pre rodicov dost tvrdo: musime si plnit ulohu mamy a otca hlavne v pre nase deti tazkych situaciach. Ked je klidek, pohoda, tak nas vy velkaci az tak nepotrebujete. Tak to je. Jasne, ze lekara si zariad sama, ak nechces tahat do problemu rodicov. To dokazes a zodvihne to Tvoje sebavedomie, ver mi. Dajme konecne nase zdravie na 1. miesto. Skus priamo kontakt na psychiatricku, vysvetli jej, ze nemas obvodnu ani dorastovu lekarku. Ale to nechapem. Kto Ta, Vrr, lieci, ked mas napr. anginu?
Pre Z-uzku: na prijimacky na ktoru VS sa pripravujes? Uz si mi to aj pisala, ale som taka starsia skleroticka, hi, hi a tema ma uz dost stran na listovaie na starom PC. Takze napis pls este raz. Urcite je to pre Teba velky motivacny bod, ale...ak to nahodou nevyjde, ides predsa dalej. Teraz s takou alternativou /s malym a :D/ vobec neuvazujme, OK? Problemy sa maju riesit vtedy, ked su, nie uvahami, co bude ked pridu...Zuzulka, mozno prave potis zo seba, co si natlkla do hlavicky. Drzim palce a posielam Ti balicisko pozitivnej energie. Ak este nesedis na prijimackach, napis, kedy ich mas.

zuju

Hena- ano jeden den nic neznamena, ale aspon vidis ze sa to da, a pojde to i dalsi den, len musis chciet. Ja som tiez posledne dni zavahala, ale oddnes som sa rozhodla jest ako v Pezinku, za stolom, s priborom, bez rusivych momentov

vrr

Z-uzka, dakujem za podporu ale sama to asi nepojdem vsetko vybavovat..toho je asi moc..musim sa spolahnut na to ze to proste same raz odide..zmena je zivot