Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

Ďakujem Alternatíva :)
Presne tak som to myslela, že keď sa raz vyliečim, že potom chcem pomáhať takým ľuďom ako som ja, pretože to poznám z vlastnej skúsenosti..

apple

Hmmmm, Altrnatíva počuj, všetci sme ľudia, čiže všetci máme svoje problémy a všetci ich dokážeme s väčšou či menšou dokonalosťou tajiť. A znovu hovorím, že je rozdiel medzi chorý a chorý. Tá otázka nie je či, ale ako?

Alternativa

No, ja si tiez myslim ako Z-uzka, ze nie kazdy chory moze pomahat a nie je to vzdy v tom, ze nechce. Napr. vie, ze musi vsetku energiu pouzit pre seba, co pokladam za veeelmi rozumne a vobec nie egoisticke. Nemyslim, ze napr. dobry psycholog bude ten, kto bude sam lavirovat medzi psychickymi problemami. To klient predsa rychlo vyciti. Suhlasim ale, ze po vylieceni moze byt spicka, lebo to vsetko prezil.

apple

Z-uzka, máš akúsi antivtipnú náladu. No ak ma už podozrievaš z podceňovania tvojej ctenej osôbky tak mi dovoľ poprosiť ťa, aby si mi nerobila to isté... Ber to s ľahkosťou, máme len trochu odlišné názory, na tom nie je nič neľudské ani srdcervúce. A pekný deň aj pre teba.

Z-uzka

apple
Tak si potom asi zlá doktorka, pretože z tvojich slov necitím nič dobré.. Prepáč ak to bolo kruté, no z tvojej strany cítim na moju stranu podcenenie..
Tak nech sa ti aj tak darí, príjemný zvyšok dňa, papa..

apple

Vidím Z-uzka, že fakt netušíš, či ja nie som doktorka. Nevadí. A inak, existujú psychické problémy a psychické problémy. To vie každý. Nie všetky sa dajú kompenzovať napríklad prispievaním do diskusií rôzneho razenia...

Z-uzka

apple
To by som tak 100% netvrdila, poznám zopár dievčat s psychickými problémamy a nevrhajú sa pomáhať druhým.. Ja už keď som mala 5 rokov som tvrdila, že zo mňa bude raz doktorka.. A stojím si za tým :)

Z-uzka

vrr
No nebola som až tak ďaleko, v Rakúsku vo Viedni, ale nebola som tam vôbec šťastná, s rodinou sme si vôbec nesadli, boli dosť čudní a chladní.. A pripadala som si tam skôr ako slúžka ako aupair. Akurát mi to zhoršilo stav a to tak, že som tam vtedy prepadla až k úzkostnému strachu, že pri rozhovoroch s nimi som sa až triasla :(( Mala som z nich strach.. Nooo tak už teda utekám ku knižkám :))

apple

kiky, veď o to ide. Ako najlepšie skryť úchylky, komplexy, depresie, mánie...? Tak, že ich pomôžeme vyliečiť/prekonať druhým.