Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

BANAN
Pred par dnami sme sa tu bavili o banane, ako ho jest. Teraz si precitajte, preco by sme ho mali jest:
Vdaka obsahu tryptofanu /to je pre nase telo nenahraditelna aminokyselina/ je vynikajucim ANTIDEPRESIVOM, ktory pozitivne vplyva na naladu. Je idealny pre ludi, ktori potrebuju vytrvalost, silu, sustredenie. Ma vysoky obsah magnezia /horcika/, ktory stabilizuje nervovu sustavu, posobi proti krcom. Ma vela draslika, ktory podporuje spravnu srdcovu cinnost. Jeden-dva banany denne zlepsia naladu a vecer pomozu zaspat.

Alternativa

MDD
Prajem vsetkym detom v tejto teme - bez ohladu na vek :D - zvlast krasny prave dnesny den. Nech je plny pohody, lasky, dobreho slova, nech v nom nechyba pohladkanie mamy, otca. A ak predsa bude chybat, mozno by ste mohli pohladkat vecer Vy svoju maminu so slovami, ze jej pohladkanie prave dnes a stale Vam chyba. Hold, dievcata, aj rodicia by mali na sebe cely zivot pracovat. A ak to nerobia, skuste ich aj takto "nakopnut". Uzite si dnesok spravne.

gabina

Daisy,
ak sa motáš v kruhu anorexia alebo bulímia desať rokov, a nevymotala si sa z neho doteraz sama, myslíš, že aká je s najväčšou pravdepodobnosťou odpoveď na Tvoju otázku - s odborníkom alebo bez neho?
Môžeš to skúšať aj sama, ak máš na to silu. Môžeš si povedať dnes večer alebo zajtra ráno - idem do toho?
A si si istá, že to dokážeš a bude to aj konečná stanica?
Myslím si (a osobná skúsenosť a skúsenosť iných ma o tom presvedčili), že cesta v sprievode odborníka je bližšia a jasnejšia. Cesta osamote je zdĺhavá a kľukatá, vždy niekam odbočíš a hľadáš cestu späť...
Prečo to neskúsiť s odborníkom? Prečo si to neskrátiť a neuľahčiť? Nikde nie je napísané, že musíš zostať pri prvom, ja som kápla na skvelú babu hneď v úvode a bola mojou druhou mamou, je mojou kamoškou doteraz, držala ma pri tom za ruku...Ja by som volila ODBORNÍK!!
Prajem všetkým krásnu noc a nech sa Vám snívajú pekné sníčky...

nell

Milá Daisy,
ja som vyskúšala aj odbornú pomoc, je to síce dobré ale mne to nepomohlo, asi to bolo vekom. Skutočne som zabojovala sama. Chcela som zmeniť celý svoj život, a vedela som, že musím začať bulímiou. Určite to nebolo a nie je ľahké, ale naozaj sa to dá. Mám za sebou tie pocity, že som tučná, hrozná, plná, opuchnutá, no hrôza. Teraz mám 162 cm a 56-58 kg, ako kedy. Musím priznať, že moje minimum po k deťoch vo veku 32 bolo 48 kg a vyzerala som hrozne, čo som si vtedy neuvedomovala. Veľmi držím palce a keď bude treba rada pomôžem radou. Určite sa sem každý večer pozriem a prečítam si ako sa Vám darí. Máte podporu všetkých rozumných ľudí.

daisy

Nell,
dakujem za podporu,som velmi rada,ze sa nam prihovoril niekto kto zvitazil.Zda sa mi to vsetko absurdne, tak jednoduche a predsa sa to vlecie dookola.Ja sa v tom motam 10rokov,ziskala som tym neskutocny nadhlad a viem,ze keby nie bulimie tak som stastna a nic ma nezlozi.Ak to trva tak dlho,mala by som sa liecit alebo zabojovat sama?Dakujem!

daisy

Ahojte dievcata,
tesia ma Vase mile priania,dufam,ze vacsina z Vas prezila prijemny den.Ja sa dnes nemam velmi cim chvalit,bol jeden z tych horsich ale pripisujem to tomu,ze aj ked mam kramy nepravidelne PMS sa dostavi vzdy a to mam poriadnu depresiu.Nemate s tym niektora skusenost,neprisli ste na nieco co Vam pomaha?Tiez som sa chcela opytat co by mi pohlo zjemnit crty tvare,som cela opuchnuta a nic nepomaha.Poznam ten najlepsi sposob,ale zatial mi to nejde.dakujem a prajem pekny vecer!

nell

Milé dievčatá, všetky ktoré máte problém s anorexiou alebo bulímiou. Verte mi dá sa to zvládnuť. Mám už viac ako 40 rokov a za posledné dva roky som v pohode. Aj keď občas počas nejakej veeeľmi ťažkej chvíle to nezvládnem ale za tie posledné dva roky by sa to zrátať na prstoch dvoch rúk. Trpela som bulímiou celých 13 rokov. Nebolo ľahké ale verte mi ak máte vedľa seba človeka, ktorý vás má rád a chce Vám pomôcť tak sa to dá. Musíte mu to ale povedať a cítiť jeho lásku. Tým, že ho občas oklamete klamete samú seba, verte postava nie je všetko. 13 rokov tú moju všetci obdivovali po dvoch deťoch a tak. A verte ani teraz mi nikto nepovie, že vyzerám zle mám nejaké kilko viac ale je to stále v pohode. Určite všetkým držím palce a verím že to tiež zvládnete. Ja totiž po toľkých rokoch trápenia môžem povedať, že aj teraz už mám stále problémy so žalúdkom a hlavne sa mi úplne zničili zuby. Takže veľa zdaru.

Z-uzka

kiky
Jejej super Kika, aj mne sa dnes celkom darilo a papala som celkom fajn, až na 2 kinder čokoládky, ale tak učila som sa, mozoček to spotreboval :)) A s tou zimou.. Tak tvoji rodičia a brat sú asi nejakí eskimáci, lebo my tu mrzneme všetci, aj sestra, aj susedka prišla na návštevu zababušená vo svetry, vonku je kosisko.. No a tým, že tvoje telíčko má málo tučkov, tak sa o to horšie ohrieva, to mi môžeš veriť, ja som vždy strašne mrzla a aj mrznem.. Tvoje telo potrebuje nejakú energiu aj na termoreguláciu, čo je ohrievanie tela a keďže tvoje telo všetkú energiu čo dostane zúžitkuje na prevádzku dôležitých orgánov, tak na termoreguláciu mu ostane menej.. Tak šup pod deky, paplóny, k tomu teplý čajík s medíkom a už len dobrú noc, papa :-)

pišta

Ahojte :)
Držíte sa veľmi dobre, ba dokonca usmiavavo :)
.
Ozaj, Vrr:
- vieš byť tak milá, že mi napadá, či náhodou, čiste náhodou, si nechceš zmeniť tvoje terajšie meno?
- zelená je farba nádeje. Nezaregistruješ sa?, určite ti pristane :)
No a freestyle ála "slonik (?)...", tak na to asi nezabudnem... Strašne milô...:))

kiky

Z-uzka:musím sa ti pochváliť, že som dneska papala poriadne a nemam ani výčitky!!!Psychicky sa cítim veeľmi dobre.Skôr sa bojím toho čo je so mnou moj brat aj rodičia chodia po byte v krátkych tričkách a ja som zababušená v bunde a aj tak mám fialové pery..:(
Tak si uži stretnutie s doktorkou(aj ja by som také chcela)..určite ti doplní sily na boj:)