Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

leija

Dobré ráno. Prvý prvý krát som sa odhodlala sem napísať....chodím tu už vyše roka a to si len čítam príspevky a asi prvý krát dám niečo zo seba von. Nedokážem sa popasovať sama so sebou. Som zrelá žena, a okolie ma považuje za vysoko vyspelú, úspešnú a inteligentnú mladú ženu. Mám manžela, dieťa, stále zamestnanie a neuveriteľnú chorobu na krku. Už 8 rokov žijem dennodenne s bulímiou. Cez deň nič len jablká a večer to príde. Úplná závislosť na jedle a potom už len zlýhanie. Prázdny žalúdok a ploché brucho ma napĺňa sebavedomím. A takto žijem denno denne už 8 rokov a každý deň sa presviedčam, že už od zajtra nie, že to bude iné...ale stále je tu moje zlýhanie.....Prvý krát som to niekomu (teda takto anonymne) povedala. Ešte som to nikdy nikde nedala zo seba von....

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši!! No to melancholické obdobie mávame teraz asi všetci, ale začína sa mi lepšiť, akurát môj jedálniček je slabý, no pripisujem to tým horúčavam.. To že si začala cvičiť, tak to nevadí, veď pohyb je zdravý, ale ako všetko s mierou.. Ach jáj a to tvoje meranie.. Skús aspoň na týždeň schovať ten meter a váhu, nemyslieť na to a uvidíš, že to bude lepšie. Nebude ťa mať čo dráždiť a provokovať. Už keď to vydržíš ten spomínaný týždeň, alebo aspoň zopár dní, bude to výhra :)) Skús sa niečím rozptylovať, zamestnávať tú myseľ, vonku nám už krásne svieti slniečko, vezmi nejakú priateľku a vyraz do prírody na prechádzku, k jazeru, na kupko, alebo na kolotoče, hehe :)) A neboj sa toho, že si pribrala, veď je leto, horúčavy, a vtedy človek schudne aj keď nechce, viac sa pohybuje, tiež tým teplom, to ako keby bol v saune.. Tak sa drž, prajem veľa pekných slnečných oddychových dní, papa :-)

Z-uzka

damaxy
Bohužiaľ sklamem ťa, ale nerobila som príjmačky na psychológiu, ale na sociálnu pedagogiku, no je to tiež založené na takej psychologickej báze, skúmania psychiky ľudí, teda hlavne detí a mládeže.. A ty študuješ psychológieu, či ako?? No ja už sa na to veľmi teším :)) Hehe, asi bude vyzerť ako šprt, no ja už chcem nech je september a nech idem do školy :-))

Z-uzka

vrr
Hej, hej máš pravdu je tam prevaha dievčat, veď na náš odbor je prijatých len 5 chalaňov a to ešte nie je isté, či nastúpia.. Ale ja nie som na fylozofickej na psychológii, ale na pedagogickej, na sociálnej pedagogike.. Je to ale celkom podobné, až na to, že toto štúdium bude zamerané na deti a mládež, ale tiež tam ide o psychológiu sociálne narušených ľudí.. Takže s tvojím bračekom sa asi nestretnem, hehe :-)

Alternativa

Dobre ranko, dievcatka,
urobte si prijemny den a teste sa z neho.
Vrr,
aj dnes bude "kopec" ludi aspon sem-tam myslienkou pri Tebe, nielen my s Adonis :o). Ale my urcite a prida sa Damaxy, Igris, urcite Pista. Takze...ides dalej, pracujes pomalicky na sebe moja. A vies co, dnes si urobme den usmevov, kedze slniecko sa bude asi "mracit"- konecne. Ale bude to usmev nasho pocitu, cize nie pre okolie, navonok. No, teraz ho napr. nemam, lebo netusim, ako zareagujes. A co Vy, OSTATNE DIEVCATA, PRIDATE SA k tomuto usmevnemu treningu vnutorneho usmevu? :o)

Alternativa

Dievcata,
mam teoriu, ze vsetko v zivote je relativne okrem casu. Preto sa snazim cas ponuknuty zivotom naplno vyuzit pre mojich blizkych, blizsie aj sirsie okolie, aj pre seba. K tomu nevyhnutne potrebujeme zdravie. Ale aj to je relativne. Poznam zeny, ktore maju moju diagnozu a su roky v invalidnom dochodku. Ja sa snazim zit naplno a fakt tu dg asi nemam :o). Dolezity je postoj k svojmu zdraviu. Dufam, ze si Vrr myslela tym bezcielnym a bezvyznamnym snazenim cosi ine. Lebo zdravie stoji za to, aby sme sa on stale usilovali, na sebe pracovali. Stale si myslim, ze pri PPP dlhsie trvajucej je potrebna odborna pomoc, pojde to do normalnych kolaji ovela rychlejsie. Porozmyslajte, prosim.
Som rada, ze mame za sebou viacere krasny den. A taky moze byt aj zajtrajsi, aj vsetky dalsie. Zalezi to velkym dielom na kazdej z nas. Velmi Vam to vsetkym prajem, ale jednej obzvlast. Je to mlade ziena, ktore si krasu dna dnes vychutnalo :o).
A teraz umyt zubky a sup spinkat, lebo aj spanok je veeelmi dolezity pre nase nervicky a cele telo. Ved kto vie, koho zajtra nastve sef, kamoska, matka a to o fotroch ani nehovorim :o).

vrr

alternativa, adonis, vdaka vam dvom som mala dnes krasny dej, aj vdaka sebe samej, bulimia bola, je, ale na den som pozabudla na to snazit sa o nieco bezcielne a bezvyznamne, a byt taka ako predtym:)

vrr

Z-uzka, na psychologii bude napriklad moj bracek a tiez hlada zenu:D mozno na seba natrafite:) inak je tam bohuzial velka prevaha bab ako tak pocuvam, ale neboj vsetko snad pride:)

Z-uzka

adonis
Aj tebe ďakujem, že sa tak raduješ z môjho prijatia :)) Tak v to aj ja dúfam, že sa mi začne akási lepšia etapa života.. Už by teda mohla prísť, a aj nejakého toho chaupca by mi na tú cestu mohla prihodiť, nech po nej nekráčam sama.. :) Pekný večer ešte prajem, papa :-)