Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Ahoj vsetky dievcata,
nekodujte si do hlaviciek slovo "zlyhavam". Kodujme si, ze v tejto teme bojujeme a akykolvek nechceny prejav je prejav choroby, ktoru zdolate. A bude stale zriedkavejsi, az celkom vymizne.
Minetka,
odporucila som knihu Frantisek David Krch: Bulimie, jak bojovat s prejidanim /cena cca 230,-/. V tejto knihe najdes vysvetlenia pricin PPP a aj navod, ako s tym zabojovat. To najdolezitejsie je na kazdom, kniha tento boj nevyhra :D, ale Vy kazda, ktora chce, urcite ano. Pa

minetka

Z-uzka,
blahoželám, ja som vedela, že to zvládneš!!!Joooj, tak sa strašne s Tebou teším, je to super pocit,že?Tiež si to ešte pamätám...kdesi tam začali moje problémy...:-( Možno Tvoje práve tu skončia, tak veľmi ti v tom držím palce! Aspoň vieš, že si šikovná a múdra, a že si to zvládla celkom SAMA!
Ráno som opäť zlyhala:-((((( ale na obed som normálne papala...
ktovie, ako sa má naša Kiky na výlete,ako to zvláda....
Vrr, viem si predstaviť, ako sa cítiš, tiež mám pocit, že to nikdy nezvládnem:-((( Snažím sa a bojujem, ale vždy zlahávam:-(((((((((((
Ozaj, aká je tá kniha, čo mi môže pomôcť??

Alternativa

Ali,
kedze nemas chut vyuzit pomocnu ruku mediciny, skusme vsetci tu porozmyslat, co sa da. Verim, ze sa Ti par myslienok tu zozbiera. Co by som Ti odporucila ja:
1. stabilizuj psychiku doplnkami na prirodnej a vitaminovej baze - pravidelne B KOMPLEX /aj forte by mohol byt/-je aj v drozdi, strukovinach, cerealiach, v rybach,hrozienkach, zlty melon, HORCIK-zelena listova zelenina, orechy, cerealie, semena, morske produkty, TRYPTOFAN-tvaroh,ryby, maso morcacie, banan,susene datle, burske oriesky, jedla obsahujuce bielkoviny, kombinacia s vapnikom a horcikom alebo selenom ako doplnok z lekarne, VITAMIN C.
2.Prehodnot svoj pristup ku kazdemu dnu - najdi si hobby, ak zatial nemas, chod si zacvicit, vytvaraj si pomaly, pomalicky tzv. aktivny den. Uvidis, ked budes mat naplanovany Teba naplnajuci program, budes sa hned lepsie citit. Najlepsie je nevytvarat casovy priestor na blbovinky.
3. Prehodnot svoje kazdodenne stravovanie. Pomotkaj sa v temach s tym spojenych - odporucam Ti, ale aj dalsim, kupit si knihu, ktoru cituje Igris pri zalozeni temy Prekyslenie organizmu. Ta kniha je fakt dobra, pisana a urcena kazdemu z nas.
Ali, nebud zhrozena, ze co to od Teba chcem. Ja vlastne nechcem nic, to musis Ty chciet, dobre :D? A hlavne, nemaj nervy, ze je toho akosi vela. Zmeny v zivote idu casto pomaly, krok za krokom. A naraz sup - a zistis milovy posun. Zamysli sa, prosim, nad tym.

Alternativa

Este som pre Vrr zabudla. Doma mame Skype /alebo Scype?/. Myslim, ze je to tiez cosi ako tie trojkombinacie :D. Ale nepouzivam, aspon zatial. V praci nic take, to vies, skolstvo.

Alternativa

Ahoj Vrr,
posielam Ti jahodky, chytaj. Tanierik si necham na stole. To vies, hoci tato nasa posta je dokonala /tusim Igris ju nazvala altipostou pri melonovej zasielke-velmi mile/, nerada by som bola, keby sa nieco medzi nami rozbilo - tomu mozno rozumieme len my dve :D. Este si vrtnem trochu osobne, prepac. Vies, stale mam pocit, ze by si mala nieco "vyklopit". Ani nie nam verejne, ale sebe. Posobis naozaj velmi milo, veselo, inteligentne. Ale mam pocit, ze cosi si nepomenuvas, alebo nechces - mozno sa mylim. Vcera vecer som Ta chcela k tomu trochu vyprovokovat, sorry za formu. Mam Ta aj ja ako aj dalsi v tejto teme velmi rada, zalezi mi na Tebe - ako aj na vsetkych tu. Rada by som Ti pomohla najst tu spravnu nitku na potiahnutie toho spravneho povrazu s koncom ZDRAVA.
Vrr, prosim Ta o odpoved na jedinu otazku: Mas tu knihu, co som Vam pri bul. odporucala? Ak chces naozaj zabojovat a bez pomoci, tak tato kniha Ti moze byt veeelmi napomocna. A o tom, ze zabojujes, sme sa my dve uz dohodli, vsak? Pa

vrr

adonis, mozno mas pravdu, ale ved to nie je zle, ja lubim zivot:) tie moje hippie reci musi nudit cele okolie heh. naozaj. mne sa vsetko paci a mam kazdeho rada, len obcas zniem asi inak.
mne zas pripomna osobu ktoru mam velmi rada alternativa. teba zatial nepoznam moc, ale mozno este spoznam

ali

dobre ranko. alternativa a vrr, dakujem ze ste mi napisali par riadkov. ano moj problem je sebatryznenie, a nie anorexia, len som dufala, ze tu najdem nejake rady o tom, ako sa prinutut jest. k psychiatrovi ist nechcem, lebo to nechcem riesit liekmi. ja potrebujem najst cestu v sebe... Z-uzka: aj ked sa nepozname, gratulujem! :-)

adonis

Prijemný deň všetkým ,Z-uzka, blahoželám
som veľmi šťastná že sa to podarilo. Vyhrávaš a si šťastná. Takto vyzerá život. Veľmi sa s tebou teším a vrr, aj teba to čaká len zahoď trochu smútku a irónie a skús vidieť aj to pekné čo je na dosah. Vieš, niekedy tvoje prejavy mne osobne pripomínajú človeka,ktorého veľmi milujem. Má tiež osobitý a zaujímavý prejav /niekto mu však neporozumie celý život/,ale kto dokaže čítať medzi riadkami objaví ozaj krásneho človeka. Drž sa a trochu optimizmu do dnešného dňa .
Z-uzka musím to ešte raz napísať, všetci sme na Teba hrdí, a to je len začiatok. Máš pred sebou krásny cieľ
a my sme s Tebou. Papa.