Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

hm

ahojte...
JA osobne bulimiu ani anorexiu nemam... Ale mam podozrenie ze ju ma moja kamoska... Vzdy bola chuda, ale v poslednom case je priam vychrtnuta a vsimlo si to vela ludi... Casto mi hovorieva ze sa ide vygrcat na zachod, myslela som ze chce byt len zaujimava alebo ze si robi srandu, tak som to nechala... Ked sme ju na to s kamoskami oslovili, hned sa na nas rozkricala, proste je na tuto temu neoslovitelna! Rozmyslala som ci nepojdem za jej rodicmi a neupozornim ich na to, ale rozhodla som sa ze nie.. Jej rodicia si to absolutne nevsimaju, dokonca jej zakazuju jest sladkosti a maso, lebo to je zevraj nezdrave, co kamoske samozrejme vyhovuje...PORADTE :)

alti

Kedze sa nestiham prihlasit, pouzivam Vasu milu skratku na mna...
Leijli, ked uz budes v knihkupectve, kup si URCITE aj knihu Kurt Tepperwein: Omladzujuce odkyslenie, harmonicky pomer kyselin a zasad-zaklad zdravia organizmu. Je velmi dobra, clovek v nej urcite najde podporu zdravia pre seba a svojich blizkych. Ak natrafis v knihkupectve na znamu, co je mozne :D, tak si tytaj autora a cosi o bul. Ze kamoska Ta prosila poslat, lebo ju nevie zohnat. Ale to zvladnes, my tu sme uz velke, no nie? :D. Tie deti su silny, presilny argument, urcite.
Vrr,
kdeze si, este spinkas, ked je zdanlivo chladnejsie? Pridas sa k dnesnemu dniku s usmevom? Nooo, tak sa prebud, spachtosko :D.

Z-uzka

leijla
Držím ti moc pästičky, musí to byť ťažké takú dlhú dobu tajiť pred všetkými to trápenie čo v tebe žije :(( Človeku je vždy ľahšie ak nie je na problémy sám, ak sa má o koho oprieť.. Určite takým prvým rozhodujúcim krokom k tvojmu vyliečeniu by som zvažovala sa niekomu zdôveriť.. Je to ťažké bremeno na to aby si ho zvládla sama, ešte k tomu keď máš rodinu o ktorú sa musíš starať.. Teraz potrebuješ predovšetkým aby sa aj o teba niekto postaral. Som presvedčená, že si to zaslúžiš :)) No poznám ten pocit, že ja nemôžem byť tučná, musím byť chudá, aj ostatní sú.. U nás v rodine to bolo tak, že ja ako jediná som mala vždy najplnšie krivky a možno ani nemala, no moja postava bola stredobodom rozhovorov a nepríjemných poznámok.. Bojím sa opäť tak dopadnúť :(( Hlavne môj zadok a stehná boli témou číslo 1 a preto mám v sebe akúsi zakorenenú nenávisť voči tejto časti svojho tela.. Nikdy sa mi nepáči, snažím sa ho čo najviac ukrývať, no snáď raz nájdem cestu k jeho prijatiu.. Už sa o to snažím :-)) Pekný usmiaty dník prajem, papa :)))

Z-uzka

gabina
Hehe, takže ty si študovala to na čo si brúsim teraz zúbky ja?? No to je náhodička.. Aj ja dúfam, že sa mi tam podarí zotrvať čo najdlhšie, vyštudovať ten odbor, pretože v budúcnosti by som sa chcela nechať viesť týmto smerom.. Len nech to všetko dobre dopadne, lebo nemôžem povedať, že ma tá potvora anorexia opäť nepoloží na kolená :(( Ešte stále to nie je ono a som občas na pochybách.. Stále vidím tie nedostatky a deficity môjho tela a trápia ma :,(( No možno v nej nájdem až taký zmysel, pre ktorý sa mi oplatí naďalej uhýbať tomu čertovi v hlave :-) Tak pekný usmiaty deň :)))))

Z-uzka

ali
Prepáč, že až teraz, ale chcem ti tiež veľmi pekne poďakovať za gratuláciu k prijatiu do školy :-)) Drž sa.. :)

leijla

Ďakujem Alternatíva....skúsim dnes pobehať po meste a pohľadať ju v kníhkupectvách..aj keď dosť sa hanbím ako to budem kupovať, ale čo už...Možno aj práve predavačka má takéto a možno iné problémy. Veď ja som bola zhrozená, koľko mladých žien trpí týmito ochoreniami....Veď to je hrozné...a hlavne smutné....Nechcem byť zlým vzorom svojím deťom...Bola by som veľmi smutná, keby sa takéto niečo prihodilo mojím deťom....A hlavne pre ne sa chcem z tejto pliagy dostať...Ďakujem vám dievčatá....je fajn, že ste tu....

Alternativa

kniha pre Leiju:
Frantisek David Krch: Bulimie, jak bojovat s prejidanim /cca 230,-/.
Tie sedenia by urcite boli dlhodobe. Neustup od svojho rozhodnutia, hoci sa Ti bude mozno aj dlhsie zdat, ze dokopy nic sa nehybe. Ale hybe, uz aj teraz :D.

Alternativa

Tak vidis sama, ze je sposob, ako byt pekna a zit zdravo. Skus takto: nerozmyslaj, co s PPP. Sustred sa na novy pristup k svojmu zivotu po vsetkych strankach. A ta stravovacia je dolezita. ALe aj psychika - skus si definovat, na co by si sa najradsej vykaslala, hoci Ty to robis inak. Zacni citat, urcite si najdes svoj sposob. Napr. kniha uvedena v teme Odkyslenie organizmu je fakt vyborna. No, ja sa tu stale opakujem, ale v mnozstve prispevkov sa niektore fakty mozu zamotat :D.

leijla

Toho roka som bola hospitalizovaná v nemocnici (kvôly inej a snáď s tým nesúvisiacej chorobe), papalo sa tam denne 5krát, okrem toho infúzie a kopec liekov. Aj keď som celé dávky jedla nejedla, lebo som vedela, že to nemám kde dať zo seba von...tak po príchode domov som bola prekvapená, že som nepribrala ani kilo. Snažila som sa takto stravovať aj po príchode z nemocnice, ale vydržalo mi to tak max. týždeň....:-( Som slaboch, a to si každý myslí, že som silná žena, lebo v mojom živote, v manželstve, s tehotenstva, deťmi som si už čo-to preskákala....

leijla

Milá Alternatíva. Si naozaj úžasná žena, plna ochoty, dobrých rád a hlavne pevnej vôle dokázať ľudom, ako sa oplatí zdravo žiť....A nielen zdravo, ale tak na plné obrátky, plnohodnotne....
Kedy sa ja k tomuto dopracujem...Veď môj vek je už dosť vysoký a ja som v tomto smere tak plytko....Môžeš mi prosím Ťa presne teraz napísať ešte raz ten názov knihy a autora? Nechce sa mi to tu znova všetko čítať....Ďakujem si zlatá...A čo sa týka toho psychológa...tak keby sa jednalo o jednorázové vycestovanie, tak to by šlo, ale viem, že toto chce viacero sedení, takže mimo nášho mini mesta sa to nedá... Mám zviazané ruky prácou, povinnosťami s deťmi a myseľ je vždy kdesi mimo....