Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Prajem Vam vsetkym pekny a zrejme zase horuci vikend. Vydatne vyuzite vodu. A preco?
VODA zmyva spinu - to predsa vedia aj male deti :D. Ale ona zmyva cosi z nas aj na mentalnej urovni. Cisti nam auru a s vodou sa odplavia aj zle myslienky, emocie. Vyskusajte vodu ako pomocku pred zlou reakciou, nie po nej. Lucka, ver mi aj Ty, ze to zabera. Napr. ja ked som v pritomnosti nejakeho "negativistu" alebo "upirika" na moju energiu - aj takych ludi stretame, pustim si na chvilu prud studenej vody na obe ruky od predlaktia dole. A vsetko zle je prec. Fungovanie mi potvrdili uz viaceri, ktori tuto moju malu pomocku zacali praktizovat.
Lucka,
som clovek, o ktorom hovoria "for ever young", mam 56 rokov. PPP som nikdy nemala, hoci diety s "jojo" efektom som za mlada tiez sem-tam skusala. Ale vzdy som citila, ze so schudnutim mi zacali "rupat" nervy. PPP som mala ale v tesnej blizkosti a v tomto konkretnom pripade mne veeelmi draha osobka je dnes uplne zdrava, stastna, uspesna :D. Zrejme som k tomu tiez trosku prispela. A kedze viem, ze tento boj sa DA VYHRAT, preto som pri Vas.
Miska,
toho rodinneho scuku sa neboj. Skus si dat toho gulasu len tak, aby si nespekulovala, ze co dalej. Alebo sa chod osprchovat studenou pripadne vlaznou vodou v zmysle mojej rady :D. Uzi si dni s partiou a hlavne daj si pozor, moja.
Vrr,
este spinkas? Alebo zase? Joj, aj ja by som si dala takeho maleho slofika. Vychutnaj si vecer s partiou :D
Chcela by som kazdu oslovit, ale potom pisem cele romany :D. Takze ahoj vsetky

miška

Z-uzka
Nie si sama aj ja mam dosť kritickú mamu.Bola somaj kedysi ztoho nešťastna.Ani ja to doma nemam ružove.Neviem si nájsť cestu k otcovi a snažím sa ,Nemaju zaujem sa so mnou rozprávať.Ak si všimnu,že som schudla robia ztoho cirkus.A s bratom a švagrinouu mam hrozny vzťah.On je už ženatý nebýva snami ,ale je totalne ku mne debilný .Už viacerí povedali,že sa ku mne ako brat nechova.Mna to trápi,že mám snim takýto vzťah.Chcela by som si snim rozumieť,mať dobrý vzťah.Ja sa snažím nejak sa snim priblížiť,ale on na to totalne sere.Aj teraz mi ublížil,lebo neprišiel gratulovať mne aj mame a mali sme všetko pripravene.Je strašne ku mne odmeraný akoby som bola kus hovna.Musela som to teraz zo seba dostať.Nie je mi to jedno.Zuzka to čo ti teraz poviem myslím úprimne si inteligentné dievča,s dobrým srdcom a ked som čítala ako tuna pomáhaš-píšeš aj druhým tak ja by som to tak nedokázala odpísať.Dobre vieš písať a keby som tak vedela aj ja tak by som sa pokúsila napísať knihu.Máš talent na písanie čo je u teba tiež výnimočné aj verím že aj v iních veciach si výnimočna a to čo som ti teraz napísala myslím velmi vážne.Budem na teba myslieť a držať ti strašne pästičky.papa

miška

Z-uzka
No ešte som tu.Zajtra odchadzame na asi na týžden.Máme tu rodinu z čiech tak zajtra budeme robiť guláš a nie so stým nadšena,lebo sa bojím pribratia.Včera som sa vážila a už mi ručička ukazovala viac kíl.Bola som ztoho nervozna no dnes sa mi to ako tak podarilo zhodiť.Dávam si kávu Ráno na prázdny žalúdok a potom som na záchode.Dala som si včera tie bebe sušienky a myslela som na teba.Ešte dnes plánujem skočuť do bali kúpiť si zopár 3 bitov na cestu.Maju aj na ne teraz aj akciu.Prajem ti pekný víkend,aby si nazbierala pozitívnej sili,budem na teba myslieť hlavne ked si dam bebe sušienky hehehhihihi.Hlavne sa drž.papa

lucka

gabina:
úplne súhlasím,som kľudnejšej povahy a všetko v sebe dusím až príde okamih, kedy to musím vyventilovať a to tým horším spôsobom.
ver mi že hej,chcela by som to riešiť, preto som tu a píšem, len neviem kde začať, na koho sa obrátiť.Viem, že rodine to nechcem povedať, všetko by sa šuškalo a začali by sa správať neprirodzene. Naši sú fajn, ale nie dobrí psychlógovia, zakategorizovali by ma ako psychoša. A pschylóg by bol fajn, ale ako sa k nemu dostanem? Na slovensku sa za posedenia u ňho platí?

gabina

lucka...
niekto sa pri veľkom alebo dlhotravjucom stresovom vypeti rozhodne na protivnika poriadne nakricat. Iny smari o zem zo desat taanierov zo stareho babkinho servisu, treti sa mozno pobije a Ty...sa vyzvracias. Pocit ulavy po tychto cinoch je prirodzeny...vychadza z Teba spolu so zvratkami kopec emocii, ktore ta tazia a nevies, ako inak ich dostat von...
Je to droga, je to zavislost, je to ritual, je to vsetko dohromady a je to peklo.
Anorekticky a bulimicky su v podstate velke samotarky. Ziju si v najuzzsom kontakte so svojimi myslienkami na jedlo. na ostatne veci im ostava pramalo casu, vtiahne ich to do kruhu, kde sa tocia stale dookola od rana do vecera a zase do rana.
Nechcela by si to zacat nejako a hlavne co najskor riesit?

lucka

alti, máš osobné skúsenosti s Bulímiou alebo Anorexiou. A prosím, koľko máš rokov?
Máš dobré srdiečko.

lucka

bréé ráno Z-uzka.Ja sa už tak teším na víkend.Dúfam, len že si ho svojím pričinením nepokazím,lebo už cítim,že mi prichádza "absťák".Myslím na jedlo a mám také chute!Každý okolo mňa sa len napcháva.Do čerta,je to droga,stav,psychická porucha alebo eufória? Neviem, či je to len môj pocit, ale ja mám po vypláchnutí pocit takého uvoľnenia,hlavne psychického, všetko okolo upracem, osprchujem sa a cítim sa taká čistá-dočasne,že nič neťaží moje bruško.chápete ma???

Z-uzka

Dobré ránko všetkým!
Fíha, tu sa to večer opäť hýbalo :))
Vrr, ďakujem za kompliment.. Len mi vŕta v hlave to ako si povedala, že odo mňa milého slova nečakaj, no ale ja som sa ho od teba už viac krát dočkala :)) Takže o čom si to žvantila, hm?? :)
A tuším sme z rovnakej časti BA, len mne sa tu na rozdiel od teba veľmi nepáči.. Chcela by som už odtiaľto odísť, všetko ma tu len zväzuje, chcem niekam vyletieť, niekam, kde môžem tzv. začať nový život.. Vždy som túžila po nejakom rodinnom domku na dedine, blízko Bratislavy, alebo niekde na Kolibe, kde by bol kľud, pokoj.. :)

A Alti aj mne sa viac páči D ako P.. Je to tam také viac zelenšie a sympatickejšie..

Alternativa

Vrr, to co je, ze pises pre dievcata? Ved aj Ty si tu s nami :o). A kto je ta zena? Tych je tu viac :o) A si zabudla napr. na Pistu? Prajem Ti dobru noc, ved zajtra sa, dufam, zase stretneme. Mam Ta velmi rada, to si pis. Pa