Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

lucka

jaj kočky. Čaká ma veľký boj, aj ťažký. Ale ja sa nevzdám. Vhcem byť zdravá a šťastná ako predtým. Ah keď som vážila asi 5 kg viac, vždy som bola plná energie a dobrej nálady. A teraz? Možno štíhlejšia ale vnútorné vyžarovanie a sebavedomie niekde v mínusovej hodnote. Aj vďaka vám to dokážem. Díky Alternativa,Gabina, Z-uzka, všetky ste zlaté

alti

:D :D :D :D
ti smajlikovia sa pripajaju k Tvojim smajlikom, Vrr. Jasne, vsetko ide, ked chceme, aj zdanlivo nemozne :D :D :D
Zuby : vela je dane geneticky a k tomu to ostatne, co napisala Vrr. A bulimia to jo sakra zaklincuva. Dnes zuby nie su problem, mozete si povedat. Ano, za "balik" penazi moze byt usmev ako z Hollywoodu. Horsie je to s trvalym poskodzovanim srdca, ladvin, vsetkych zliaz, krvneho obehu, travenia, odvapnovania kosti a zubov, pleti, oslabovanie imunity. A to su dosledky bulimie na zdravi. K tomu sa mozu pridat psychicke a spolocenske dosledky. Takze?...

minetka

snažíš sa ako ja, Vrr? ja som nevracala 3 dni, za posledný mesiac je to pokrok...:-( predtým som vydržala dlhšie...

minetka

Vrr,
tiež mám problémy so zubami, odmalička...už mi dva vytiahli, zajtra idem s tretím...tieto problémy s vracaním mi to ešte zhoršili...:-( Pomôže iba zubár...a skoncovať s tým,ale ked to nejde...:-(

gabina

lucka
psycholog nie je len clovek, ktory Ti povie, ake klady v sebe skryvas...Ak to medzi vami bude dobre fungovat, moze sa stat clovekom, ktory Ta fakt pochopi a bez zbytocnych omaciek okolo Ti naznaci, kadial ist...dokaze odhadnut, co s Tebou urobi nejaka ocakavana situacia a pripravi Ta na to, dokaze zhodnotit triezvo a nezaujate situaciu, ktora Ta rozladila a vyvetli Ti, preco sa to stalo. Psycholog je sprievodcom na ceste, kryje Ti chrbat a obcas upozorni, ze vlavo alebo vpravo je slepa ulicka. Cestu musis aj tak prejst z vlastneho presvedcenia.
Vyhovorky typu - co mi uz len povie, ved vsetko o sebe viem...su len skrytym strachom alebo neochotou zacat na sebe pracovat...Viem, takto je to pohodlne a ani kolkokrat nechces menit svoj doterajsi styl zivota, lebo Ti to takto vyhovuje. Ale ver tomu, ze to prinasa iba dalsie prusery a problemy. Cim skor zacnes, tym viac usetris...a tym mas vacsiu sancu!

Alternativa

Lucka,
mas pravdu - psycholog, lieky, podpora blizkych - to je LEN pomoc. Ten naozajstny boj je vo Vasich hlavkach a musite si ho same vybojovat. Ale psycholog usmernuje a 100x, 1000x opakovanie niecoho dobreho pre krok vpred jedneho dna Tvoje podvedomie prijme - ovsem ak budes na tom Ty sama aktivne pracovat. :o) A budes, vsak? :o)

lucka

neviem či má cenu ísť k psychologičke. Ja presa viem , že robím chybu, ničím si organizmus a tak strašne chcem prestať.Ale aj keď mi nahučí všetky klady seba samej, ja si konieckoncov spravím čo chcem. Keď som sama doma, dobrôt plná chladnička, myslíte si, že v tomto momente mi zasvieti kontrolka a spomeniem si na jej slová?Ťažko

gabina

lucka
viem si predstavit, ako sa clovek citi po totalnom amoku zvracania...okrem toho, ze Ta boli cele telo zvonku a zvnutra, boli Ta aj pomyslenie na to, co si povystrajala...Najradsej by si to zmazala a ako inak, od dnesneho rana zacinas odznova....A potom odznova odznova...
Nevadi, su aj take dni, kedy to prezenieme, poriadne sa potyrame, aby sme zistili, ze je toho uz privela. Na nieco to bude asi dobre...Treba vyuzit tie najcerstvejsie vnemy seba samej na to, aby sme si povedali, ze uz to takto nechceme robit, ze nas to vycerpava a ze je cas na zmenu...Ak to nechame prilis dlho ulezat - poznas to - zase sa v tom ucicikame a odkladame a vyhovarame sa a uspokojime sa s tym...
ZLE! Zacni hned a povedz si, ci to takto chces...