Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

dejna

lejla,
tak ako si zvládla víkend ty? Ako bolo na chate? Kontrolovala si sa aspoň trochu? V mojich ťažkých chvíľach som na Vás všetky myslela, ako to asi zvládate vy. Dodávalo mi to trochu odvahy a necítila som sa tak sama, keď som vedela, že sú aj iné, ktoré sa trápia ako ja. Je nás dosť, stretávame sa možno dennodenne, a ani o sebe natušíme. Napr. to dievča od nás. Pár krát som ju stretla, viem o koho ide. Zlaté veselé usmievavé dievča, veľmi sympatické, nikto by nepovedal, že má také vážne problémy. Poznáš aj ty osobne niekoho, kto týmto trpí?

dejna

Takže mám za sebou víkend, ktorý som strávila väčšinou sama a na záchode. Nevydržala som. Nikdy nevydržím, keď som sama. Keď je doma manžel , alebo dcéra, je to iné. Viac sa kontrolujem.
V piatok som bola v dedine, bola som cvičiť. Dozvedela som sa, že 3x do týždňa sa v telocvični cvičí. tak som tam šla s vidinou, že sa s niekym porozprávam, možno si nájdem u nás nejakú lepšiu známu. Bola som však sklamaná. Pozerali na mňa všetci, čo tam panička ....ová chce, podpichovali ma, či mi stačia, že nemajú na sebe značkové veci a ani ony nie sú značkové. Mne to bolo úplne jedno, aj keby boli vo vreci, ja svoj štýl obliekania nemienim zmeniť, keď ma netolerujú aká som, tak one ani ja nestojím. Rozhodla som sa,že tam už nepôjdem, ale to nebol hlavný dôvod. Totižto začali tam preberať dcéru jednej ich známej. Že ušla z domu, že nikto nevie kde je a že našli v jej izbe kopu zhnitého jedla a zoschnuté zvratky pod kobercom. Má 14 rokov. Názory, že to dievča je šibnuté a malo by sa liečiť v ústave, že to je niečo nenormálne a keby oni boli matkami toho dievčaťa, tak ho tak zmlátia, že mu kožu zderú z tela, že by sa hanbili, keby mali také dieťa a ľutovali matku toho dieťaťa, že má hanbu v dedine. To ozaj nemusím. Pri počúvaní mi bolo zle, srdce mi búchalo až v hrdle. Poznamenala som,že mne je skôr ľúto toho dievčaťa, čo všetko si muselo doma vytrpieť, keď trpí takouto vážnou chorobou a ešte aj ušlo z domu. Keby ste videli tie odsudzujúce a podozieravé pohľady, pochopili by ste, prečo tam už nikdy nepôjdem. Dievča je u kamarátky a dúfam, že tá jej pomôže a podrží ju. Ja som sa len utvrdila, že to musím držať ďalej v tajnosti, na svete je veľa primitívnych ľudí bez štipky inteligencie a ešte k tomu dedina. V meste sa človek viac stratí.

minetka

Dobré ránko,
tak som sa držla 4 dni, adnes ráno to opäť prišlo...ale neobla to záchvat, urobila som to vedome a dobrovoľne, lebo včera večer som u príateľa dostala jesť, malý kúsok topinky s niečím, čo mi nechceli poveadť, čo to je.,..a ked som to zjedla, povedala mi jeho mamka, že je to tatársky biftek so surovým vajíčkom!!!! Fuj, ja taký hnus nemusím:-) A ráno som z toho mala nafúknuté bruško, ktoré muselo preč...tak som to urobila...ale začínam bojovať znova..iba mi je ľúto tých 4 dní:-( Čo už, viem, že krízy ešte prídu, ale toto nebola kríza, toto bolo vedomé konanie...
Ja som cez víkend zažila viac pekných vecí, okrem toho, že so mskoro havarovala s priateľovým autom:-), som bola cvičiť, papala som primerane, a včera mi priateľ povedal,ako ma miluje...
Zuju,
odkiaľ presne si?Ak to nechceš zverejniť tu, pošli mail na minetka@azet.sk

alti

BOLA SOM PRIHLASENA, ALE MA TO VYHODILO, KYM SOM DOPISALA. TAKZE VIETE, KTO VAM PISE :D
Ahoj dievcata,
presla som si Vase rozhovory. A ziadna cez weekend nic pekne nezazila. A preco? Ja som vdaka pocasiu dobehla moj 100 rocny deficit v spanku. Joj, az tak dobre. Asi leto je viac o chatach, chalupach, dovolenkach a menej ludi je pri PC. Ja som uz mala tiky Vam napisat, ze ked odchadzate, dajte vediet :D. Ale forum nemoze byt o tom mamickovskom "daj vediet, kedy prides".
Kiky,
hladaj si nejake hobby, ktore Ta zamestna. Len nie varenie, to by si ma nastvala ako 100-rocnu gazdinu. Toho si este uzijes :D. A uc sa pomalicky otvorit sa najblizsim. Je normalne, ak cosi zostane nepovedane mamine. Ale taku mamickovsku barieru by si mala zburat voci psychologicke. Vsetko chce cas...
Lea,
vidis a nielen Ty, co so zdravim robi ta prekliata PPP. Ale da sa z toho dostat, odborna pomoc + Tvoja vola
Misha,
jasne, piseme vsetci sem len vtedy, ked nam to pomoze, do nicoho sa netreba nutit. Niekto napise v depke a niekto ked je v pohode. Tak je to OK a nechajme to tak. Ak chces byt tu, ked Ti je tazko, pis. Len nie vzdy tu clovek niekoho najde - to je forum, rovnako ako chat.
Miska,
som rada, ze si tu. Casto som na Teba myslela. Ides dalej, moja, krok za krokom, bude lepsie. Usmej sa :D Tiez cakam, kedy nam Z-uzka napise aspon ahoj.
Sasenka,
tu hupacku pocitov a stavov musis prehupnut v svoj prospech. Ty budes silnejsia ako PPP. Vlastne uz aj si, lebo bojujes.
Vrr,
mas u mna maly cierny bodik /t.j. zly/. Ved nedala si dovod na lol. Nechcem pochopit to Tvoje "vyehm". Ved kedy si potom zalolujeme? A posrkavas grepovu stavicku prave v tomto momente? Skus si pridat aspon trochu citrona - je viac zasadotvorny ako grep. A stavou ziskavas 100 cervenych /t.j. dobrych/ bodov lol
Zuju,
ked vaha ukazuje viac, zacinas vyhravat nad touto pliagou PPP. Toto si stale hovor a Tvoje podvedomie to prijme. Zacinas pomalicky davat do rovnovahy vsetky organy a aj Tvoju krasu. Vyehm sa na vazenie, predsa telo Ti hovori, ze sa citi lepsie. Tak ho pocuvaj, oplati sa Ti to.
Dievcata, na zaver mala hadanka: co je zvlastne, mozno zaujimave v tomto mojom dnesnom texte? Hmm? Pekny den vsetkym, teste sa z malickosti

zuju

dievcata najhorsie ale najjednoduchsie je asi vzdat sa. Dnes aj vo mne prehovorila bulimicka Zuzana- chudni, nejedz, vsak ked si bola chudia kazdy ta obdivoval... Mnoho ludi ma obdivuje aj teraz len ja som si vtlkla do hlavy, ze obdiv musi byt iba za vahu... Hnus uz to nechcem, a JA VERIM ZE SA UZDRAVIM, teraz po roku abstinencie to NEVZDAM

sasenka

je to vsetko spojone s myslienkami...ako myslis, co robis ako to robis, ja ta mam uz sedem rokov..bojujem s tzm a neviem nad tym vyhrat lebo viem ze to je silnejsie ako ja...