Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

dejna

Alternativa, ani nevieš ako by som šla napr. do tých kúpeľov. Čo sa týka možnosti vypadnúť z domu, nikdy si ju nenechám újsť. Ale mám problém za čo a ďalší problém je môj muž. Keby som niekde sama šla, tak by som mala doma peklo, on by to chápal tak, že som sa šla niekde ku..iť. Keď aj idem sama niekde, tak väčšinou do večera prídem domov. A to ostatné, presne si opísala moje sny, len je ich ťažké zrealizovať, keď jedna strana nesúhlasí.
Ešte mám otázku nielen na teba .Platí sa u všetkých psychologičiek? Poisťovne nič nepreplácajú?

lejla

Manžel vie, že neznášam, keď ma niekto obmedzuje, "škrtí" a berie mi kyslík, že nedokážem byť na jednom mieste len tak staticky dlho. A u nás keby aj môj manžel ohlásil sólo program s deťmi (za čo by som bola nebesiam vďačná), tak hneď mi na to položí otázku...A ty tu čo budeš robiť??? (ako keby mal na mysli, hádam nejdeš oddychovať, alebo spať alebo niečo také....) No hrôza

lejla

Zlatá naša Alti. Keby si ma trocha viacej poznala, tak by si sa divila ako s Tebou súhlasím, ako mám názor na život partnerov v manželstve a ako sa na to "osamostatňovanie" teším. Ja to raz začnem, len naozaj mám zviazané ruky deťmi. Sú dosť malé a na mne závislé. Mne sa pošťastilo nájsť si takého manžela, ktorý je plne pracovne vyťažený denne do takej siedmej a potom sa venuje domu alebo nám. Pivo, futbal, svoje záujmy a tak...to u neho nehrozí...a ak aj má koníčky, tak sú spoločné - že opäť sme tam len všetci spolu. Ale on veľmi dobre pozná môj názor na to, že každý má právo na trocha kultúry, súkromia a vlastného života, takže vie, že keď deti podrastú, tak ja pôjdem....to môžem povedať "na betón"....

Alternativa

Dievcata, pre partnerov je vyhodne byt egoistom a udierat na tu jemnucku strunu - rodina. Joj, ako sme si ich naucili...dnes som mudra, lebo som tiez s "prevychovou" zacala hoci pomerne neskoro. Ale lepsie, ako nikdy. Vyriesila som to jednym pokojnym rozhovorom, ze predsa na to, co obsahuju blbe reci, netreba chodit do kupelov, do fitka, plavarne. Je to o vzajomnej dovere. A ak clovek sa vo vztahu neciti dobre, tak hlada aj ine uniky - s ktorymi napr. ja nesuhlasim, ale vsetko zalezi od dlhotrvajucej situacie...

Alternativa

Ahoj Lejla,
bola som zvedava, ako si aj Ty vikendovala. Plati dnes napisana veta o zakopnuti :D. Ten beauty weekend som spomenula preto, ze Dejna napisala, ze bola cely weekend sama. Ak ohlasi manzel solo program s dcerkou, ja by som ohlasila solo program v kupeloch - ved sa moze pridat. Skuste zorganizovat celu rodinu, pocas masazi sa s manzelom pri drobcoch prestriedate.
Inak, nielen z teorie psychologie ale aj z vlastnej skusenosti Vam hovorim, ze zena by si mala zaradit nejake hodiny bez tych nasich pokladov. A co, Vasi muzi nechodia na viachodinove pivo, na pracovne sluzobky, na viachodinovy futbal, na polovacky, atd.?

lejla

Dejna. Ty si spomínala, že si sa koníčkov zdala aj kvôly peniazom. Ale ja som cez víkend rozmýšľala, že či si uvedomujeme, koľko peňazí púšťame dole do kanálov??? Takže toto nemôže byť pravdou, je to iba výhovorka...Nemyslím to v zlom, to platí aj na mňa. Len som tak nad tým uvažovala....

lejla

Milá Alternatíva. Ja som Dejne a tak isto aj sebe navrhovala nejakú radikálnu zmenu, ktorá by nás vytrhla z tohto nekonečného boja. Ale, čo sa týka toho BEAUTY víkendov alebo niečoho takého, tak Dejna má ten istý problém, manžel. Tie reči, scény, podozrievania...nestojí to za to, a človek si to ani nevychutná, keď sa ma stále kôvly tomu hádať. Pre pokoj v domácnosti to zahadzujeme za hlavu....to je na dlhú debatu. A ja ani nemám kde dať deti. A v takomto prípade zautočí manžel, že čo ja mám ísť kde oddychovať, keď mám rodinu, deti, dom...takže je to hrôza.....

lejla

Ahojte všetci. Milá Dejna, keby si vedela, ako som cez víkend na Teba myslela...to snáď ani pravdou nie je. Ja si myslím ináč to isté, radšej to nepovedať, ako sa stretávať s primitívnymi rečami a postojmi pomernej väčšiny ľudí. Ja som cez víkend bola v sobotu u našich na opekačke a v nedeľu u svokrovcoch. Keby ste videli tie plné stoly jedla. Najprv som sa venovala radšej deťom, ale potom som to nezvládla a začalo sa to nevinne iba paradajkou, paprikou, troška orieškov, potom maličký koláčik, trocha mäska, klobásky, fajná pečená rybka...a už to šlo so mnou z kopca...ale viete čo je na tom..ja som z toho jedla mala neuveriteľnú radosť. Aj keď môj muž mi stále hučal, ved sa už toľko nenapchávaj, pozri sa ako vyzeráš, upečieme ťa ako prasiatko, veď máš dostatok tuku na mastenie.... a stále len kontroloval čo jem, koľko jem, povedal, že mi zaviaže ruky, aby som toľko nežr...a. No hrôza...a potom mi povedal, že vyzerám ako v siedmom mesiaci tehotenstva....takže jasné, že som v nedeľu (podotýkam sobotu som celkom zvládla) večer zlyhala. A to len preto, lebo v pondelok sa ide do práce a predsa ja s takým veľkým bruchom nepôjdem...:-((( takže som slaboch. Ale dnes som psychicky na tom celkom fajn, lebo v podstate som sa dobre naraňajkovala, takže nezháňam teraz kadečo pod zub a mám kopec práce, takže nemám čas na hlúpe myšlienky....Teším sa dnes aj na deti, že sa budem venovať im a nie len mojej blbej chorobe a posadnutosti. Snáď mi to vydrží až do večera, do rána, celý týždeň, mesiac...aj keď viem, že zlyhaní ešte bude...je to strašne silné

Alternativa

Ahoj Dejna,
to su tie kopance, ktore najmenej potrebujeme. A to je dan za "pokojny a zdravy" zivot na dedine. Kazdy vidi kazdemu do hrnca, to sa bude este dlho prekonavat. Skuste ako rodina uvazovat o zmene bydliska - ved dom sa da predat /ak je Vas/, kupit byt vo vacsom meste, da sa kupit chata. Mas argument, ze k voli dcerke. Jej rozvijanie zaujmov - jazyky, sport, aj studium na vyssom stupni urcite lepsie ponuka mesto. A prepac otazku - preco si bola cez weekend sama? Ak vies, ze muz ma s malou program bez Teba, vyuzi aj Ty tie hodiny pre seba a tes sa z nich - napr. vsetky kupele uz robia relax alebo beauty weekendy. Zaplat si tie 2 noci a nechaj sa rozmaznavat profesionalmi. Mozno zlanaris aj nejaku kamosku alebo kolegynu. AK ZAKOPNEME, JE TO DOKAZ, ZE IDEME. Musis hladat a najst ten motiv, co Ta spravne nasmeruje.
Minetka,
tie 4 dni su vyborne, pokracujes dalej. Ved mas toooolko dovodov :D. Ten tatarak vypusti z hlavy, nech si ho davaju ti, co ho povazuju za mnam. Noo, ja tiez nemusim :D.
Idem do temy BMI ako lusk upozornit na spln. pozrite si to, dievcata.

minetka

Ahoj Dejna,
čo sa k tomu dá dodať??!!!Ľudia sú fakt neskutočne zlomyseľní, to im nedochádza, že to je choroba??a nie ako každá iná,ale veľmi zákerná!! presne toto je problém u nás- nulové vedomosti väčšiny ľudí o PPP, minimálna osveta a absolútne žiadna ochota pomôcť nám:-(