Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

nikolka

lenze aj tu mi ho vsetko pripomina..posledne chvile s nim..a...a to vsetko. Musela som zmenit izbu..v tej kde sme boli su este jeho veci. zatial nie je nikto schopny ich odtial odpratat.
Budete zajtra na mna myslet na tom pohrebe? ja neviem ci to dokazem celit tomu. nemozu ho dat do zeme..ved..boze:( takeho uz nenajdem..nikde a nikdy.
nemozete mi niekto povedat ze to nie je pravda?
ja som z toho sedenia a plakania pribrala..prisaham

vrr

nikolka, je to s jeho nepritomnosti ktora je tak inteznivna ze ju citis aj medzi prstami, v dlaniach. Je to z tvojho zdravotneho a psychickeho stavu. Ostan tam , ak je ti tam dobre, nevracaj sa sem az kym nebudes aspon trosku viac schopna celit nastraham vasho domova.

nikolka

vrr:
ja som sem odisla, pretoze mne uz bolo strasne zle zo vsetkeho. potrebovala som vypnut...tak som sem odisla, podovne na pol roka, ale asi tu ostanem dlhsie...ja..som mnou to bolo naozaj zle...tak ma tu nakoniec zavreli do sanatoria. ono teta ma ranc,..a su tu kone..a to vsetko.
teraz ked mi bude trochu lepsie musim ist do Bratislavy..neviem co spravim z nasim bytom:( ja tam nemozem vkrovit..vsetky..jeho veci. a to ako vonal..a nasa postel..fotky..mne pukne srdce.
nejak sa mi toci hlava a cela sa klepem. nevies z coho to moze byt?

vrr

ty si v nemecku? ach, prceo si v nemecku? to je tazko ak si tak daleko odtialto. Ani my ti nemozeme pomoct ak tu nie si:( dufam ze aspon bracek ti bude oporou, je mi to luto

nikolka

ocko zomrel davno, moja matka nenavidi mna a ja ju. To by ti zuzka o nej vedela vela povedat. Priatelia...v nemecku tu nemam az takych, aby som im tu od rana do vecera vyplakavala...a teta..ta mala Milana rada tiez velmi a tiez je z toho velmi smutna. a moj braska jediny je v Blave, ale slubil mi ze pride. Este dnes, tak..ale ja chcem jeho!!
..a mam sa tam vratit pretoze udajne som uz bola blizko ciela. teraz som ale spadla este hlbsie ako som bola...to co bolo v zaludku je uz vonku:(

vrr

nikolka mas pravdu kazdy mal isto takyto pocit v zivote, a najme pri strate toho koho lubil.. preco mas ist znova do sanatioria? isto niekoho mas, rodinu predsa, nie? rodicov, kamaratov, nie?

nikolka

baby ja sa vam musim pochvalit! po troch dnoch som daco zjedla! Normalne polku broskyni. uf, no teraz uz len cakam dokedy to vo mne vydrzi..
a dakujem za podporu..len..ja nejak neverim ze este niekedy budem stastna:( urcite ste mali niekedy pocit ze svoj zivot ste uz prezuili, vsak? mne sa to zda teraz. ja uz totiz vazne nikoho nemam. a volali mi zo sanatoria aby som sa vratila..nemozem! ja viem ze by som to potrebovala, ale ja sa tam nedokazem vratit...
sakra ja zas placem

gabina

Lejli:
Je to v poriadku...Asi každá jedná z nás, čo sa mrví v PPP, vie o anorexii alebo bulímii takmer všetko. Ve%d sme rozumné a sčítané baby, nie? :) A premýšľala som nad tým, keď som začala tie články písať, že už je toho veľa aj v knihách, brožúrach a na nete...
Jedna vec je prečítať si bod po bode vecné a stručné napr. zásady boja s PPP alebo postupy liečby alebo vonkajšie prejavy alebo...a iné je čítať o tom do špiku kosti tak, ako to je alebo bolo...Je mi jasné, že nepíšem nič nové pre vás. Píšm len to, čo zažívate aj vy. Druhá strana mince je info, ktorá z toho plynie aj pre ľudí, ktorí s vami žijú. Tí mnohokrát ani netušia... A nechce to byť bonzovanie na vás, nechce to byť obviňovanie, chce to byť poodhalenie pocitov, emócií, pochodov v hlave a toho, čo naozaj nevidno ale je to tam...

lejla

Ty brďo. Gabi ja normálne nasávam Tvoje články...to je sila...akokeby som to písala ja....Aj som zabudla na nejaké to obžieranie...normálne len visím na Pc a civím do monitoru...dušou som úplne niekde inde. Snáď je toto dostatočne názorný a prepáč za výraz odpudzujúci príklad tejto hnusnej dvojtvárnej choroby.