Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

zuju

ahojte kocky, nezabudla som na vas,len sa nam vypol interet, teraz len na chvilku pisem so sefoveho. Vsetkym vas drzim prsty, a ked niektora bude chiet ozvat sa co budem rada, mam mailovu stranku aj na mobile +421907954742@oangemail.sk. Davajte na seba pozor. Mam vas rada. a aspon takto vam posielam vela slnecnej pozitivnej energie. Zuzka

lejla

Zlatá Alternatívka, keby môj muž mal aspoň z malinkej časti takú empatiu a chápavosť a tolerantosť akú máš Ty. Keby som pred ním vyšla na bubón s touto mojou chorobou, som odpísaná, som blázon, mám sa dať liečiť, čo zase vystrájam, či sa mám zle, pred všetkými by ma zhadzoval a ponižoval, robil by si srandu. Lebo človek (podotýkam normálny v jeho videní) takéto problémy nemôže mať. Urobil si ich sám vo svojej hlave, tak nech si ich aj sám rieši. A nepochopil by ma a odpísal by ma ako matku...je to ťažké. Proste, ja musím byť žena, ktorá všetko vie, dobre vyzerá, je dobrou matkou, milenkou, manželkou, aj zamestnaná a aj v záhrade vyťažená (no miule už podpichoval, či nechcem ísť vakovať dom), no sila....musím byť vo všetkom dokonalá a neostáva čas na také hlúposti ako je napríklad aj bulímia...Ale mimochodom tú fixkovú čiaru nemažem, len mám krízu....ktorú chcem a musím a hádam aj prekonám...

Alternativa

Z prehanadiel sa NECHUDNE, ale nicia vsetko. Sposobia len jednorazove drasticke vyprazdnenie hrubeho creva. Odstrania z tela vela potrebnych tekutin, cize vaha prechodne klesne, ale dehydratujes vsetky bunky, organy, cize organy stracaju schopnost NORMALNE byt funkcne. Prehanadla su NAVYKOVE a telo reaguje na ich prijem umelym zadrziavanim tekutin, ktore maju vyplavovat toxicke latky z organov, tela. Ak prestanes jest prehanadla, lebo Ti konecne zapne, tak nabehne zapcha a opuchy navonok i vo vnutri tela. Staci ako vysvetlenie? Verim, ze ano, pekny den.

Alternativa

Nic nie je, Lejli, stratene. Tak si predstav, ze stojim na tej Tvojej pred nedavnom urobemenej fixkovej ciare. Ty ma sice atakujes, ale moj BMI index je zarukou, ze sa Ti to nepodari. Lebo s dobrym BMI indexom, hoci aj trochu vyssim ako ideal, mam pevne nervy :D. A to budes mat aj ty.
Ako zacat: moj nazor
Dnes prist domov, posadit aj manzela, povedat pokojne pravdu. Pravdu o rokoch s PPP, o tiahach v manzelskom zivote, v domacnosti. Navrhnut riesenie: jeho pochopenie pre chorobu ako kazdu inu, zacat menit "zabehane" vzajomne sposoby, navyky, formu komunikacie. Sama budes vediet, co mu povedat, nelam si nad tym hlavu cely dnesok. A V KLUDE prijmi jeho AKUKOLVEK reakciu. Aspon budes vidiet, s kym zijes. Aj to treba. Musi mat priestor aj manzel na pochopenie. Po rozhovore sa chod prejst napr. sama, riad sa sama sebou. Velmi drzim palce.

Alternativa

vsimni si, ze som Lejle napisala, ze prehanadla pri PPP SPLACHNUT. Su na to ODBORNE dovody, nie moja zaujatost.

lejla

Och baby, ste také zlaté...a naozaj máte pravdu. Tá "moja drahá polovička" ma vytáča čo deň tak viacej. Som dosť vyčerpaná z tej choroby, a jeho postoj mi to všetko zhoršuje...Normálne mám tep ako malá srnka...Ale môžem si za to všetko aj sama...lenže kde začať, keď ja mám pocit, že je už všetko stratené???

Alternativa

Kiky,
povedz svoje pocity, ze do nemocnice nechces, lebo chces zabojovat s odbornou pomocou ale ambulantne. A tie zvysene hladiny su vysledkom toho, preco si v tejto teme, rozhadzany metabolizmus dlhodobou "aktivitou" PPP. Na leukocity v moci vela pi, nech sa vyplavuju, na cholesterol vela vlaninovej stravy /zelenina, jablka a ine ovocie, rozumny pohyb/. Pozri si temy k zdravej vyzive, spytaj sa Pistu napr. v teme BMI index ako lusk alebo zaloz temu cholesterol. Daj vediet, ake bude dnesne rozhodnutie, pa