Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

dejna

Alti díky, veľmi pekne povedané, tak mi teda ešte nikto nevinšoval.
Lejla, nemusíš sa dať ostrihať na krátko, ale údržba strihu a oživenie farby nezaškodí. Aj keď si to nikto nevšimne, Alti aj u nás si to všimli len kolegyne, ktoré vedeli, že idem kaderníčke. Ale mám príjemný pocit, že som niečo pre seba spravila.

kiky

nikolka: myslela som na teba..verím že nájdeš nový zmysel..teraz si oddýchni aby si mala veľa sily:)krásny deň

lejla

Dejni, paráááááda, teším sa spolu s Tebou a s takou pozitívnou správou. Teda nie jednou, ale niekoľko naraz. Je to pravda, že niekdy takéto zmeny nás vytrhnú z tohto bludného kruhu. Ja som napr. dnes bola na normálny obed (teda polovičná kapustová polievočka a jeden tak zvláštne po domácky robený posúch) a necítim teraz taký vlčí hlad a vôbec nemyslím na to, že prídem domov a znásilním chladničku. Skôr sa moje myšlienky nasmerovali na moje deti, ako sa na nich teším a ako nám bude fajn. Ja viem, že dnes by sme sa mali kvázy detoxikovať, alebo pripravovať, ale v mojom prípade toto pokladám za oveeľa väčší úspech. Teším sa. A dnes som si kúpila vo výpredaji aj nové športové puma tričko. Veeeeeeľmi sa teším ako si ho oblečiem. Takže asi tak...a viete čo, asi aj ja zájdem ku kaderníčke, aj keď nechce sa mi ostrihať moje dlhodobo pestované dlhé vlasy...možno len mierna úprava strihu a farby tiež prospeje.... Prajem všetkým pekný deň a Nikolke veľa veľa síl a hlavne nech nechá pôsobiť čas. Bude zase dobre, neboj, po daždi stále výjde slniečko...Moja, drž sa.

nikolka

ahojte. pred chvilkou som dosla domov, na kar som nesla. to by som nezmakla.
pohreb bol strasny ale zaroven krasny. najhorsie bolo, ze vzdy ked som sa rozplakala, tak som mala pocit, ze je tam pri mne a nejak som prestala...
lenze ked dali truhlu do zeme, tak som odpadla. ale je to uz dobre..to je asi stres alebo ja neviem:(
v kzadom pripade dakujem za podporu, ste zlate

alti

Dejni,
nech Ti kazdy den zasvieti slniecko, hoci aj bude liat, dokaz odlisit dolezite od nepodstatneho, tes sa z malickosti, vytrvaj vo svojom terajsom rozhodnuti. A tak celkom nenapadne sa Ti vrati zdravie :D. Prajem Ti to stale, ale dnes obzvlast. Tak si vychutnaj narodky :D

dejna

lejla, včera som bola vo fajnovom kaderníctve, za svoju novú farbu a účes som slušne zaplatila, ale cítim sa skvele. Takže chcem od teba, aby si nabudúce, keď sem budeš písať, napísala to isté. Aj "cítim sa skvele".
Trochu sebavedomia nezaškodí nikomu. Rifle už máš? Ja mám tiež nové rifle, ale musela som si kúpiť o číslo menšie, lebo sú strečové a povolia. Aspoň dúfam. Mením zamestananie, tak sa snažím zmeniť aj niečo iné./ účes, šatník, aj parfum/. Manžela vymením ako posledného. Ale nie, srandujem. Snažím sa ti zlepšiť náladu. Ja jej mám teraz dosť, aj keď sa musím priznať, že víkend nedopadol dobre. Aj ja som siahla po preháňadle.
Hej viem Alternatíva, to čo si písala o preháňadlách je pravda, ale musela som. Len jeden krát. Neužívam ho často.
Mám ďalšiu pozitívnu správu, dostanem odstupné, takže som sa prihlásila znova cvičiť. Zajtra začínam okrem cvičenia aj pravidelnou stravou 5x denne a zdravým stravovaním. Takže som plná optimizmu a dúfam,že mi to vydrží. Okrem toho mám narodky.

dejna

Nikolka, aj mne je to veľmi ľúto, čo sa stalo. Ja si to ani neviem predstaviť, že by mi zomrel niekto blízky. Zatiaľ som to nezažila, chvalabohu, ale pri takej predstave mi ostane riadne zle, takže skutočnosť musí byť veľmi ťažká. Musíš byť veľmi silná, aj keď to bude veľmi ťažké. Nikdy na neho nezabudneš, ale snáď čas rany vylieči, alebo aspoň zacelí.
Skús sa neuzatvárať do seba a choď medzi ľudí, veď kamarátky máš, ktoré ťa v tomto ťažkom období podporia, či nie? Len nebuď sama a nedopraj si času na to, aby si sa ľutovala. Skús sa niečim zamestnať, daj si napr. predsavzatie, že sa zo svojej choroby vylížeš, treba si niečo nájsť, aby si svoju myseľ zamestnávala aj niečim iným. Viem, že sa ťažko radí, možno o rady nestojíš, ale myslím to dobre. Možno to znie kruto, ale zo skúseností viem, že najviac ti pomôžu ľudia, ktorí prejavia síce sústrasť a budú smutní spolu s tebou, ale ľutovať ťa nebudú,skôr ťa budú nahovárať na nejaké aktivity, budú ti pomáhať tak, aby si sa začala časom aj na niečom usmievať. Ty to budeš vnímať ako krivdu, ale po čase pochopíš, že sa snažia ťa z toho dostať. Dúfam, že sa v tvojom okolí takí nájdu. Držím ti palce.

Alternativa

A co Ta zaujima? Ak sa chces dozvediet, ako sa z tej pliagy vyhrabat, tak si pomaly listuj tuto temu a najlepsie hned si rob poznamky. Najdes v mnozstve prispevkov rady, odporucania, aj pomocne www.