Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

Ďakujem alterantívka, ja len dúfam, že vstúpia do jej života situácie kôli ktorým bude mať dôvod na úsmev, fakt by si to zaslúžila, už si vytrpela dosť :,((

Alternativa

Viem Z-uzka, vsetkym nam je smutno, hoci Niki nepozname, ani jej priatela. Hovoris, ze chces byt s Niki...Ale Ty si...Su situacie plne stastia ale aj obrovskeho smutku, ked vzdialenost je nepodstatna. Medzi Vami nie je ziadna vzdialenost a Niki to citi, vie. Tak ako aj Ty, moja.

Z-uzka

Jéj, ahoj alterantívka :) Akože sa máš? Ja na nič, je mi smutno kôli Niki, vieš ja ju poznám dlho a aj jej priateľa som poznala.. Veľmi by som teraz chcela byť s ňou :,((

Z-uzka

Nikolka
Ty sa nemusíš vôbec za nič ospravedlňovať, môžeš sem písať hocičo a hocikedy..
A dobre tak, že si napísala xyz, mala si pravdu, nevie, čo medzi vami bolo, aká si, čo si prežila, ja to viem, preto jej slova udreli do očí aj mne a mrzeli ma, lebo boli fakt netaktné a tvrdé..
No Niki, sme tu my a my ťa podržíme, drž sa mojko, som s tebou, nezabudni, držím ťa tam po celý čas za rúčku, mám ťa rada :-)

Alternativa

Nikolka,
posielam Ti slova uzasneho cloveka a basnika, Jevtusenka. Pomohli mi vyrovnat sa so stratou milovanej osoby. Je v nich krasna a zaroven kruta pravda...
Mas fantastickeho brata, doveruj mu, pa

Niet v svete nezaujímavých ľudí.
Jak planéta, čo vo vesmíre blúdi,
Je jediná a inej takej niet,
Tak každý človek je sám v sebe svet.

Každý má v sebe svet svoj osobitý,
Najkrajší okamih má v onom svete skrytý,
i najstrašnejšiu hodinu tam má,
no pre nás je to veľká neznáma.

A keď raz umrie človek – vtedy vlastne
i jeho prvý sneh s ním navždy zhasne,
i prvý bozk i jeho zápasy
pre seba mŕtvy navždy nechá si.

S tým zákonom sme neľútostne spätí,
nie ľudia zomierajú, ale svety.
Odchádza človek. Nik ho nenavráti.
A jeho skrytý svet sa navždy stratí.

nikolka

baby prepacte..mna to mrzi. ja som to nechcela napisat ale...proste prepacte. nemala by som vas tym zatazovat.
idem sa upravit a obliect...a dam mu h hrobu moju polku nahrdelniku..jeho uz mam spat:(

nikolka

xyz:
prave som si precitala tvoj prispevok! ako...ako mi mozes napisat nieco take??? tvoj brat nezomrel pre par dnami! nepresiel este ani tyzden co som bez neho! a ja tu podla teba rumazgam??? ved ty vobec nevies co bolo medzi nim a mnou. nechapes ze som pred par dnami prisla o cloveka, ktory ma miloval a ja som milovala jeho a aj ho este stale milujem? nechjapes ze ten vztah jr hlboko v mojom srdci a ze ho odtial prave "niekto" vytrhol aj s kusiskom zo mna? a ze ta cast sa tam uz nikdy nevrati??
ty odo mna chces aby som bola vyrovnana, hej? lenze je to moc cerstve! ja viem ze on by ma nechcel vidiet taku ako teraz som, ale ja proste nemozem za to ze mi strasne chyba a ze mi tak este strasne dlho chybat bude!
vies ako tie tvoje slova posobili necitlivo? ja viem ze sa musim vzchopit, viem a aj sa o to budem snazit, lebo som vzdy chcela byt kvoli nemu silna ale prosim ta dopraj mi cas...ved...boze moj, preco ti to pisem?

nikolka

ja...sa vam chcem vsetkym podakovat. V noci som si pospala tri hodinky...a dnes mi je tak zvlastne. Akoby mi to pomaly doslo, ze je prec. a ze sa s nim idem dnes rozlucit. ja neviem ako to zmaknem. ale musim..proste musim.
vcera v noci prisiel brat a stale mi tvrdi ze to bude fajn a ze to zvladneme. len..ja neviem ci to chcem bez neho zvladnut:(
pardon, zas sa lutujem. Pohreb je o pol dvanastej..taky divny cas:(
drzte mi palce

Z-uzka

vrr
Tuším niekde sa Nikolka odvolala na mňa ohľadne jej matky.. Je to tak ako písala, viem svoje, jej matka je poriadna striga..

Teraz by som možno chcela zopár slov pre všetkých. Udalosť ktorá sa prihodila Nikolke zasiahla aj mňa, keďže sa s Niki poznám pomaly rok.. Spoločne sme prežívali chvíle úspechu, chvíle smútku, hehe, slúbili sme si, že budeme ako sestričky, je to dobrý človek a neviem akým pričinením si zaslúžila takýto osud.. Niekedy fakt pochybujem o tom živote, či je spravodlivý, či ten osud sa nemýli??
Poznala som jej chlapca, občas sme si písavali emaily, písavala som mu o našich problémoch, čo to za potvoru vôbec tá anorexia je, ako to funguje, čo spôsobuje, písavala som mu ako urobiť Nikolke radosť, ako jej môže pomôcť, čo je pre ňu dobré, bol to naozaj neskutočne obetavý človek, preto mi trhá srdce, že svet je o takéhoto človeka chudobnejší :,((
Prajem mu nech nájde pokoj tam kde je a verím, že naďalej sa bude o Nikolku starať tam zhora, nedopustí aby sa jej niečo stalo..
Tak všetkým príjemný deň, držte sa a ďakujem vám že Nikolke pomáhate tiež, pre mňa to veľmi veľa znamená, keďže mi na nej záleží..:))

Z-uzka

xyz
Ahoj prosím, nehovorím, že v niečom pravdu nemáš, no ideš na to tvrdo, Nikolku vôbec nepoznáš, nevieš čím všetkým prešla, aká je, preto by som zvolila tiež menen tvrdšie slová.. Je to človek veľmi citlivý a nemusím pripomínať v akej téme sa nachádzame, čiže aj on má s týmto ochorením problém, tak si ani nevieš predstaviť aké ťažké pre ňu musí byť bojovať s anorexiou a stratou priateľa naraz..
Tak ja len toľko, nech sa ti v živote darí, papa..