Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

aneta41

Neviem, kde zacat.Citam, pocuvam, niekedy sa aj vylakam aky osud si to chystam a napriek tomu je to silnejsie ako ten strach.Co stym?Mala som tolko asi ako Ty Vrr, ked som stym zacala a nechci vediet kolko mam teraz. Nie je podststne, len si hovorim ako asi mohol moj zivot vyzerat keby som stym nikdy...Chcela by som to zmenit, ale to asi vacsina z nas,ze?

vrr

ono to ma vlastne jednoduchy princp, ta bulimia. Takmer kazdy radje,je jedla ktore mu chutia,najradsej by ich jedol stale, no my bulimicky sme prisli na to ako to mozme jest stale a netlstnut, tak to aj stale jeme. Asi, no jasne ze samozno mylim

gabina

aneta 41:
zlyhala som milionkrat, kam som dosla ku stavu, ze nezlyhavam...ale zlyhanie sa mi ako pomenovanie toho celeho prilis nepaci, pouzivam ho len preto, lebo kazda z nas vie, o ake "zlyhanie" ide. Dolezite je mozno viac sa zamerat na pricinu, ktora mu predchadza a vyvola ho a na tej pracovat, ako na pocte a kvantite...
Dnes, ked sa najem, nemam nutkanie, stale ma ktosi taha za rukav, tamto treba, hento tiez...mam pocit, ze ak si cvobec najdem klud na jedlo, ze ho dokazem skvele vychutnat. To nie je chvastanie, len konstatovanie. A hlavne - jedla sa nebojim, nesuperim s nim, nezneuzivam ho a ani ono mna. Nestava sa mi, ze by som jedlo nenavidela (teda okrem spenatu asi:)), som s nim kamoska a viem, preco jem a viem hlavne to, co to somnpou dokazalo porobit. Mam vyhodu iba v tom, ze sa dokazem vyhybat situaciam, ktore ma do toho tahali. A po tolkych dnoch, co som "cista" sa mi zda ako uplne sialenstvo, keby som znova zacala...nedopustim to, lebo viem, ze by neostalo pri jednom raze...
Kolko uz som mimo? Neviem presny datum ale tak asi...par rockov. Este malo oproti tomu, ako dlho to peklo trvalo ale nevadi. Verim si a viem, ze som ina...

aneta41

vrr, gabina:s tym strachom ze na zachode odpadnem a najdu ma tam ako si opisala Gabi prezivam zakazdym...Aj to moje srdce vyvadza ako splasene prave vtedy ked ma na to najmensi dovod.Ja len nemozem uverit, ze sa z toho da uplne dostat, Viackrat sa mi uz podarilo ,,abstinovat,,aj dva tri mesiace, najdlhsie vari pat a zasa som do toho spadla.Najhorsie je ze ani sama neviem, co ten navrat do tohto ,,hnoja,, vzdy sposobi. Casto je to vtedy ked som relativne v pohode, na dovolenke, dobra vecera,este kolac, radsej dva a potom este dalsie styri, zmrzlina a potom ten strasny pocit ze som prepchata,tak to este dorazit, no co, ved uz viem ze to aj tak pojde von a ked uz nevladzem dychat...

gabina

vrr:
myslim, ze slovo sablit tu nikoho nepolozi...a urcite nie alternativku:)
Neviem, ale mam pocit, ze som svojho casu kdesi citala o problemoch s prilis napatym zaludkom u bulimiciek...a bala som sa toho prasknutia rovnako. Blba smrt, ak by k tomu doslo...

vrr

a uprimne, nechela som tu pisat az take slova ako sablit popripade ako to so mnou je bo mam pocit ze by som tym sklamala alternativku ktora tu ma pre nas srdiecko

aneta41

gabina:Vdaka za odpoved je to optimisticke, jeden z dovodov preco s tym treba konecne nieco robit...Ako dlho uz fungujes bez toho...? A za cely cas si ani raz nezlyhala? nestane sa Ti, ze sa prejes a mas nutkanie dostat to zo seba von tou cestou, ktorou to islo dnu?A co Tvoja dusicka, ako dlho sa dostavala z bludiska?Potrebovala si aj dajake lieky? A vobec, mala si to aj lekarsky potvrdene ako psych. ochorenie?Boze, som zvedava a asi uz otravna ale este otazka:v akom stave myslis ze mozu byt tie vnutorne, ,,neviditelne,, organy? Co myslis, ze by si mohla mat s oblickami a mechurom? Napis prosim vsetkym ktore sa takto nivocime, co to sposobuje co hrozi alebo aspon daj tip na www stranky kde sa o tychto nasledkoch da dozvediet/mimo tych ktore tu uz boli uverejnene, ktore casto navstevujem/.

vrr

ja jem vzdy tak ze sa ledva hybem,ze mam pocit ze ak sio dam este susto tak mi praskne zaludok, to je to coho sa bojim ja, mozno sa to ani neda, alebo len velmi tazko, ale verim tomu ze som dostatocny extrem, slusne prepity a ponatahovany zaludok no krasa. Ja napisem o sebe hocico len tu vies, nieco takto osobne, tu ma nik nepozna, neviem kto som. kdiezto ty tam mas aj svoju fotecku pre istotu ak by ta niekto uvidel na ulici aby tamohol pozdravit:)