Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

nikolka

No tak to am velmi tesim, ze uz je aj tebe lepsie...;)
uprimne som sa bala,a ze s ana mna velmi nahnevas..no nic, idem ja citat:) jo a Zuzi, som teraz na icq:)

Z-uzka

Nikolka
To nič Niki, zbytočne sa netráp, keď vieš, ja by som velmi chcela aby si si už tolko neubližovala, veď ten život ti ublížil už dosť, tak nechcem aby si týrala ešte aj seba a veľmi ma mrzelo, že som ti nedokázala povedať niečo, čo by to zastavilo..
No som rada, že dnes už sa cítiš lepšie, prajem ti to :)) Aj mne je už lepšie :) A neboj aj tak sa ma nezbavíš :-))

Z-uzka

lucka
Gratulujem :)) Len tak ďalej, dúfam, že ti to s tvojou novou známosťou výjde a to odhodlanie nech ti vydrží čo najdlhšie..
A krásnu dovolenku, hlavne bezpečný let, ak ideš do zahraničia, lebo v dnešnej dobe už aj tie lietadla sú nebezpečné :((
Drž sa, papa :-)

nikolka

Dobre rano baby..ja som teraz vyliezla z postele. teda, nie ze by som tak dlho spala, ale seklo ma v krku, tak som doteraz skuvinala pri bratovi..sa hybem jak robot, to by ste mali vidiet:)
Inak som dnes podozrivo plna energie..a chcem kusisko z nej poslat vam, ale hlavne Z-uzke...pretozeee...tu jej vcerajsoiu smutocnu anladu som zapricinila ja. Prepac Zuzka, mna to hrozne mrzi...
Ona sa mi vzdy tak snazi pomoct, ale ja som vcera pozerala ten stupidny Baywatch a tam na zaciatku bola jennifer s tym jej frajom..a ja som si tak na neho spomenula a dalej si uz viete domysliet ako som reagovala...No a potom som aj zacala depkarcit ze nemozem jest, a ze sa musim potrestat lebo som zjedla cokoladu...a my sme si prave so zuzkou pisali na icq..a vsetko to zle som jej vypisovala. No strasne blbe mi je to teraz:( aj som plakala..Zuzka nehnevaj sa na mna, si uuuuzasny cloviecik...ved to vies. nesmies byt kvoli mne smutna...mysli aj na seba, dobre?;)
tak krasny dnik zatial...

Z-uzka

Jéj, ďakujem minetka, si milá :-) Veď ja som tvojou kamarátkou, aj keď len takou internetovou, ale som :))
No ako vidím tvoja mamina sa snaží, ale nechápe aj tak vážnosť tohto problému, je to milé, že má záujem o tebe vedieť viac.. Ale vieš, ono nás je niekedy ťažké pochopiť, my sme záhadou aj samy pre seba a nie ešte pre laijkou, jednoduchých ľduí, čo nemajú o duševných poruchách ani páru.. Povedala by som to asi takto.. Daj kuchárovi do rúk skalpel, nech operuje.. Chudák pacient, umrie.. Daj mechanikovi do rúk účtovníctvo, skrachuje firma.. Tak isto je to s tvojou maminou, nie je učená, pripravená, nerozumie tomu, nevie ako pomôcť, pretože sa s tým v živote nestretla až doteraz.. Nemá skúsenosti. No možno by sa rada k niečomu priučila, tak skús to s tou knižkou a keď to odmietne, tak ti nestojí za to, aby si sa kôli nej trápila, nájdu sa iní ľudia, ktorí ťa budú chcieť pochopiť ako napr. my tu.. Hlavné je aby si ju ubezpečovala, že sa snažíš, liečiš sa, no nejde to tak rýchlo, prípadne spločne navštívte nejakého odborníka, nech je ubezpečená o tvojej snahe aj od nezainteresovanej osoby.. Veľa šťastia :))

lucka

ahojte kočky.Už som dávno nenapísala. Cítim sa veľmi fajn v poslednom čase, bulímia ma obchádza a nechcem to radšej zakríknuť ale som veľmi šťastná. Mám teraz novú známosť a v podstate som dosť zaneprázdnená, žijem, užívam si, chodíme von a smejeme sa. Čítam knihu Bulímia-Ako prestať s prejedaním, lebo viem, že to ešte zďaleka nieje zamnou ale robím mlaé pokroky. teaz sa chystéme na dovolenku, tak mámuž cestovnú horúčku. Prajem vám veľa veľa sily a hlavne dôvodov sa usmievať

minetka

Z-uzka, ďakujem za Tvoj príspevok, máš pravdu, je to tak,ako píšeš,mama do toho asi veľmi nevidí...Snaží sa mi pomôcť, vždy ráno mi hovorí,aby som si dala pozor,a aj na jedlo,joj,zlatá:-) a vždy sa pýta, či je všetko oK, a ja nemám silu ani odvahu priznať sa, že vraciam takmer každý deň...Ale pokúsim sa to zmeniť:-)
Z-uzi, a vraj nie si dobrý psycholog..chcela by som mať takú psychologičku,ako ty,naozaj...a tiež takú kamarátku,ktorá by ma vždy vypočula a poradila, či povzbudila...si veľmi zlatá, moja..

Z-uzka

minetka
Ak môžem k tvojej mamine povedať ešte zopár slov, tak sa pokúsim..
No ono je to asi tak ako písala alterantíva, že oni nevedia čo všetko sa za tým skrýva, ako to všetko funguje, ako to začierňuje myseľ, ona je hold stará škola a ona vidí len to, že ty vraciaš to znamená, že nechceš byť zdravá.. Nevidí, že sa snažíš, ale bez zakopnutí to jednoducho nejde.. Žiadna cesta bez prekážok nie je tá správna.. Nevie že tu je tá liečba oveľa komplikovanejšia ako pri fyzických chorobách. Tu to nejde, že dám tabletku, lahnem a soplík je preč.. Ak sa ti jej to velmi nechce vysvetlovať, skús jej dať prečítať nejakú knižku na túto tému, ak ťa má rada, mohla by si ju prečítať.. Tiež mám absolútne nechápavých rodičov a aj sestry, ale ich problém, že si žijú taký nechápavý a necitlivý život.. Ja mám svoj a to že do neho nevidia, ich škoda.. Dôležité je, že ja sama pre seba viem čo robím, či je to dobré alebo zlé.. Som dospelá, takže kafrať mi do toho nemôžu a tebe tiež nie tvoja mamina..
Tak ti držím pästičky, dúfam, že to s tvojou mamou čoskoro vyriešiš alebo aspoň aby ste našli stred pochopenia :)) Papa..

Z-uzka

Kiky, Gabka
Ďakujem pekne :-)
Lol Kikuš, no ty si teraz pomohla velmi mne, ani nevieš čo to pre mňa znamená, keď viem, že som ti bola takou podporou :)) Hneď je mi lepšie.. Ja som sem chodievala čítavať už po oprave PC vaše príspevky, len som nemala síl odpísať, aj keď som veľmi chcela..
Ono by som to prirovnala ako k takej studničke, že keď je v nej voda, je z čoho brať a osviežiť sa, no aj tá studnička nie je nevyčerpatelná a raz vody pominie a bude ju treba znovu naplniť, aby sa dalo opäť čerpať..
Tááááákže mňa teraz čaká nová škola, končí uhorková sezóna, takže sa mi možno podarí nájsť nejakú prácu popri škole a začne sa moja studnička dopĺňať :-))
A Kiky tebe sa ako darí?? Čoskoro ti začína školička, všakže?? Tešíš sa? Ozaj kam to chodíš ku tej psychologičke, že platíš tolko peňazí?? Ono aj u mojej sa platí za sedenie 600sk, no ona mi to vybavila nejak cez poisťovňu, že platím len 20sk..
Tak krásny deň všetkým, držte sa kočky :-)