Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

minetka

Tak som zavolala na Linku dôvery,a vypýtala si kontakt, dali mi číslo na jednu psych. z KE, a ked som jej zavolala, povedala,že to by som musela dochádzať, vraj aj v našom meste máme dosť psychológov,a že sa týmto problémom zaoberá každý psychológ.-(( Tak to je super rada,fakt..

minnetka

Prosím, nemáte niekto kontakt na dobrú psychologičku na ppp, z východu Slovenska? Najlepšie Košice...inak mi už asi nič nepomôže, potrebujem odborníka...

vrr

kiky, a ten kurz je o com? co ti tam akoze posielaju?a to normalne postou do schranky kde to mama vytahuje a nosi domov?:)
inak to je super ze skoro vstavas(pokial este nie si v polkde svojej noci a vstanes unavena), je krasne byt v novom dni jak to robi alternativa napr, skor nez hockto iny:) viem ja moc nemam co trepat ale tak tu hodinu casto zazijem aj ja:) ta unava a kruhy pod ocami je ale aj dosledok podvizivy, nedostatku jedla a zivin, to pories a spanok bude lepsi:)

dejna

Takže Lejla, moje predsavzatia su v...
Fakt sa to nedá, raz má človek chuť bojovať, ide to, inokedy sa vzdáva a poddáva. Chýbe mi silná vôľa, a veľa zohráva aj psychický stav. Ten mám mizerný, neberiem už antidepresíva. Bojím sa,že zlyhám aj v novej práci.Keby vedeli o mojej chorobe, alebo otim ,že som užívala a že by som mala užívať antidepresíva ďalej, asi by ma nezobrali. Mám strach a pochybnosti z budúcnosti. Mám vôbec nejakú budúcnosť? To mám takto žiť do konca života? Nie som s ním vôbec spokojná, a keď mám spraviť nejakú zmenu mám strach.

dejna

Už som tu spomínala,že začínam cvičiť a tým aj zdravšie sa stravovať, dodržiavam 5x denne jesť, aj keď to je len jablko na desiatu, ale učím organizmus na pravidelný prísun. Nebudem klamať, sklamala som opäť. Pokým som v práci, alebo mimo domu kontrolujem sa, jem len v malých dávkach, ale keď som doma, to je hrozné. Aj včera, bola som úplne zúfalá, hľadala som doma čo by som zjedla, keď už dávam do seba veci, ktoré ináč nejem, je to zle. Ale mam potrebu jesť a jesť a ten krátky pocit uspokojenia mi stojí za to. Potom mi príde zle, bolí ma brucho, idem vracať ale zle mi neprestáva byť. Potom príde domov dcera, ta ma lutuje, že mi je zle, robí mi čaj bez cukru, pohladí ma, /robí to, čo ja keď je chorá ona/. Potom príde večer manžel, malá už spí, ja ležím na sedačke pred telkou on sa pýta,či má ísť spať, alebo či bude sex. Keď poviem, že nemám náladu, že mi je zle a nemám ani chuť, že je to posledná vec na ktorú teraz myslím, zabuchne dvere a pikantne mi ešte k tomu vynadá, že čo má zo mňa. Ja sa vyplačem idem spať s červenými očami. Ráno sa zodbudím ,idem do roboty, kde mi kolegyne hovoria, ako som pribrala, že aké mám už veľké brucho, nech nosím niečo voľnejšie, že to nevyzerá dobre. A som v tom opäť, v depresii, v zúfalstve, nenávidím samu seba, myslím, že nie som ani dobrá matka. To mi začal vyčítať môj manžel, keď som začala 3x týždenne cvičiť, že okrádam o ten čas dceru a nestarám sa o ňu.
Takže to bol môj včerajší deň. Dnes už mám za sebou 2x záchod, teraz radšej nič nejem, bolí ma brucho, poobede idem cvičiť, snáď sa mi tam zlepší nálada. Tam sa cítim dobre, je tam kolektív báb, s ktorými sa zasmejeme , zacvičíme, spravím niečo pre seba, rozoberiem stravu s osobným trénerom, samozrejme mu nehovorím o tých vracaniach, asi by to nepochopil.

Alternativa

Presne tak, nas zivot predsa nie je o postave a ani krasa cloveka nestoji na BMI indexe, hoci je fajn ho mat taky akurat. Ale nie pod zdravou normou.
Niky, super ale papaj castejsie a v mensich davkach, vieme preco, vsak? No predsa aby telo pochopilo, ze bude dostavat PRAVIDELNE co mu patri a ono sa Vam odvdaci peknou postavou /cize nie kostlivou, lebo ta nie je pekna, spytajte sa niekolkych muyov :D/ a usmevom vo Vasich dnes urcite smutnuckych a "nezivych" ockach.
Neznama,
tento boj nie je o postave, ale o zdravi a po jeho vyhrati nie je dovod nemat aj peknu postavu :D.

Alternativa

Napisem Ti, Lejli, ake boli odporucania v tom centre - uplne mi vyradili cukor, len v ovoci, muku a mliecne vyrobky len neochutene a s biokulturou:
RANO na lacno stava z grepu + citron, lepsie zriedit este vodou k voli objemu tekutin. Po hygiene ranajky - syte, ale typu corn-flaky s ovocim, ovs. vlocky. DESIATA ovocie tak 2 ks
OBED biele masko, zelenina, hribky ale ziadna priloha. Odporucali polievku bez zaprazky, len vyvar. Vsetko do uplneho najedenia. Nepit tesne pred jedlom ani hned po nom. Smad si uhasit skor a jasne, ze ziadne lepive vody.
OLOVRANT ovocie, lepsie zelenina
VECERA do 19.00, lahsia, moze byt varena alebo salat.
Bolo treba dodrziavat cas jedenia pravidelne a vlastne nikdy som sa nedostavala do vlcieho hladu. Vzdy som mala kalerab a mrkvicku na potlacenie chuti na sladke a fakt to fungovalo.
Lejla,
spytaj sa na podrobny navrh Pistu asi najlepsie v teme BMI index ako lusk. Urcite nieco vymysli, ale napis aj PPP, aby sa zorientoval lepsie.

lejla

Nikolka, paráááááda, to je správny prístup....To sa mi páči. Dobrú chuť...aj ja by som si hneď dala....:-)