Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

zuju

Inac kocky, ja mam dnes rok bez prehanadiel a vracania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Som velmi hrda na seba. Nehovorim ze ma to este netaha, ale dokazala som to.

zuju

vall- s hrozou citam tvoju vypoved, ktora je vsak pre mna stroha. Mam bulimiu a dovod bulimie je znasilnenie, takze asi viem co prezivas, a iem , ze ked sa to nezastavi, moze to preniknut do velkych problemoch. Nechces sa porozpravat? Mozes aj na mail jana041@azet.sk

vall

Ahojte, zdravim vsetkych, asi tak pred 4 mesiacmi som trpela anorexiou, vsetci si myslia ze to preslo iba ze to zase zacina, zase citim ze sa mi ruca cely svet dnes som bola aj u psychologicky, lenze ona mi nepomaha,ja uz neviem co mam robit a este k tomu ma v piatok skoro znasilnili, zase som stratila zmysel zivota

el.vi

Ahojte :o))
som tu zase len na skok, lebo nestiham...
Alti chcela som sa opytat ty ucis chemiu alebo take nieco? mozes mi prosim napisat na mail :o) ?

gabina

minetka - vydrž... Tvoje bruško Ti musí znova uveriť, že to s ním myslíš dobre. Dlho si ho klamala a ono teraz nevie, čo sa vlastne deje. Črevá pracujú po tom všetkom samozrejme pomalšie ale ver tomu, že sa zase rozbehnú. Bruško je hlavným problémom a indikátorom všetkého zlého. Často ho spomínate a pamätám sa aj ja, že nohy a ruky boli tenké a bruško trčalo. Stačil pohľad naň a bolo zle. Je to zvláštne, také pekné miesto na našom tele a tak ho nenávidíme. Ale aj ono je našou súčasťou, neexistuje si samostatne, bez nás, patrí ku nám, tak s ním treba pekne zaobchádzať a mojkať si ho. Koľké z Vás dovolia svojim priateľom, aby sa dotýkal ich brucha, aby ho hladkal a láskal? Skúste to najprv samé, skúste si k nemu hadať lepší vzťah, aby ste ho nemuseli nenávidieť...
Trávenie sa upraví, ak mu to dovolíš. Zvracanie a preháňadlá sú preň signálom, že sa niečo zlé deje a tak protestuje. Keď to ustane, bruško sa ukľudní...Vydrž, minetka!

gabina

vrr, máš sa zle, to je jasné...Toto fórum by nemalo plniť funkciu záchranára. Nikto Ti neporadí presne - choď vľavo, potom na semafore odboč do prava a pri treťom dome TO nájdeš. Takto to, bohužiaľ, nefunguje... Na fŕum sa dá chodiť a povylievať trápenie. Dostať to zo seba aspoň touto cestou von (dobre vieš, alebo možno tušíš, že zvracaním kompenzuješ nahromadený hnev a stres. Bolo by efektívnejšie a zdravšie porozbíjať matkin svadobný servis ale ten hluk, čo to narobí:))
Vrr, na fóre Ti nikto nemôže ublížiť ani Ťa z toho dostať. Slová Ťa nemôžu natoľko zasiahnuť, aby si nebola schopná nasadiť klapky. Ak Ti niečo vadí, ignoruj... Ak Ťa niečo osloví, ber si to...
A ver tomu, že sa nájde pár qľudí, ktorí by veľmi, veľmi chceli, aby táto hnusná pliaga nemusela vôbec existovať...Vedia, čo to znamená pre Vás a pre Vašich blízkych a ver, že ich to občas stojí príšerne veľa síl - nájsť pre Vás správne slová a správne reagovať... Mám Ťa rada, si skvelá baba, ak znova nájdeš motiváciu, zaskoč sem:) PA

gabina

Ahojte, dievčatá...
chcem všetky pozdraviť a popriať pekný deň a Tebe mishka držím palce. Už si sa naštartovala a motor riadne frčí, tak to nevzdávaj. Keď príde zlyhanie, ber ho ako súčasť toho celého, lebo aj zlyhania patria k ceste von z PPP. Jedného dňa sa poobzeráš a zistíš, že je Ti krásne a že si to zvládla. Pozeraj dopredu, buď vnímavá a čestná ku sebe samej...PA

minetka

Ahoj kočky, ráno som to zasa nezvládla :-( Mám také nafúknuté bruško,ešte odvčera,a to som jedla úplne normálne,a s cca 6hod. odstupmi, ja neviem,čo mám s tým trávením...
Kiky, veľmi sa teším,že sa Ti darí, tak veľmi ma povzbudzuje,ked viem,že sa to ozaj dá...mne sa tiež darí bojovať,nemávam bulimické záchvaty, robím to teraz úplne vedome,aby som sa zbavila brucha:-(
Tak Ti veeľmi držím palce,aby sa Ti stále tak darilo,a aby si stále mala veľa dôvodov usmievať sa:-)
Avinka, mám 24..v 18tich som začala trpieť anorexiou,ale po pár emsiacoch som sa spamätala a bolo všetko ok..posledné tri roky ma drží bulímia...zlepšuje sa to,nemávam chuť prejseť sa,iba trávenie mi po tom všetkom blbne...
Prajem vám všetkým krásny jesenný deň, plný radosti a dobrej nálady:-)

Alternativa

Kiky,
este veeeelmi vela takych krasnych dni, mesiacov a rokov Ta caka. Ked sa budes usmievat, stretavat novych ludi, vzniknu nove kamaratstva, nove zaluby. A aj tu pripravu do skoly zvladnes :o) A preco to vsetko naraz zacinas vidiet, citit? Lebo dnes si nepoznala slovo nuda, nedala si hlavke priestor na blbovinky. A Tvoja hlavka to pochopila, ze ma sa z coho tesit. Lebo si jej tu radost ponukla. A ak niekedy bude horsie, tak si spomenies na uz vcerajsi den a budes vediet, co treba robit: zamestnat mysel, aby nesledovala tie nepodstatne veci v zivote ako je napr. vaha.
Uz asi vsetky spite, tak Vam prajem krasne snicky. A rano vstavame za tou obycajnou krasou vsedneho dna :o)
Dievcata, hladajte si napln dna, nesedte necinne doma, stretavajte sa s ludmi. Najlepsia, najucinnejsia terapia na psychiku je cinnost, ktora nas bavi.