Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

misha

Ahojte dievčatá. Dnes sa mi celkom darí, som psychicky ok, ale fyzicky je to strašné- asi vďaka včerajším preháňadlám. Ledva som sa dnes doplazila ku psychologičke. Schudla som kilo, ani neviem akým zázrakom,(myslela som, že som pribrala 5kg) lebo som sa min. 3 dni prejedala...Dievčatá, so psychologičkou sme sa dohodli, že sem nebudem chodiť.
1. neprináša mi to úľavu ako vám,
2. mám skôr komunikovať so "zdravými" ľuďmi- bez PPP, a po
3. viem, že si to teraz zle vysvetlíte, ale...vždy som tu jediná ponížená, len mne je dokazované aká som neschopná. Psychologička ma rozhodne neľutuje!, to vám môžem odprísahať, ale sama povedala, že TERAZ, keď sa snažím dostať hore, nemôžem byť zhadzovaná za všetko zlé, čo robím, nerobím, to ma len bude držať v chorobe- neviem vám to vysvetliť...teda, napísať, ako mi to povedala psychol. Dnes sme totiž chvíľu rozoberali aj toto fórum, hovorila som jej o predošlých príspevkoch, dosť ma to trápi...
Dnes sa snažím jesť pravidelne, nemám akosi ani hlad, chuť. Ale mala som:
9:30 nízkotuč. jogurt
14:00 1/2 porcie zemiakového prívarku
a bude o 18h tanier sáčkovej polievky.
Dievčatá, som odhodlaná to nevzdať, bojovať. Už netúžim po vychrtlosti, chcem byť zdravo štíhla. Už nechcem PPP, chcem ŽIŤ! Viem, že budem ešte padať, ale postavím sa a pôjdem ďalej.
Prajem vám veľa sily v boji s PPP, vytrvalosti a odhodlania. Držte a ďakujem.

.mato

nepoznate nahodou lekara, ktory sa zaobera problemom s anorexiou?nie stadiom ked ma clovek anorexiu ale tym ked sa z toho dostal a ale chce sa o tom s niekym porozpravat t.j. aj nejaky psycholog..najlepsie ba a okolie.dakujem

avinka

alti..ty si alternativa?;) ano ved kazdy mame predsa svoje vlastne starosti.je to super,ze si najdes cas aj chut na toto forum a snazis sa nam pomoct..

avinka

minetka mas pravdu,ved tu nejde o mamu,ci je doma alebo neni doma,ide o teba.. a keby mama nebola tyzden doma,tak co?tu ide o to,ze preco to robis.. minetka ty mas kolko rokov?:)

alti

Vsetky dievcata,
napisem kratko na vyjadrenie Vrr. Verte, keby som vedela, tak urobim vsetko pre to, aby ste VSETKY vyzdraveli. Aj by som tu sedela pri PC cele dni, keby len to stacilo. Urcite aj Gabina, Pista, Igris a dalsi, co sa Vas snazia povzbudit. Nechcem tym povedat, ze prave ja Ti, Vrr, chybam. Ale mozno trosku aj :D. Prosim, pochopte, ze mame svoje pracovne povinnosti, terminy, rodinu, zaluby. A den ma len 24 hod. Ak tu nik zo "starych" nie je, tak urcite nie preto, ze nema zaujem. Vela na Vas myslim a dufam, ze tento blazninec v praci sa trochu zmierni.

minetka

Vrr, ja tu chodím,stačí?? :-) Vieš, ja tie pocity paniky veľmi dobre poznám..tiež s tým chcem skončiť,aj sa mi to darí,nebyť toho brucha...nemám problém s tým,že priberiem,to ma už prešlo,ale bud to urobím kvôli nafúknutému bruchu,alebo tak ako ty, z nudy...raz,ked bola mama jednu noc v roku (inak je furt doma, iba do robtoy chodí,ale v noci je doma) na služobke, prevracala som skoro celú noc...skús si položiť otázku,prečo to stále robíčš,prečo nechceš prestať.,,neviem,či by psychológ pomohol, ja som o tom tiež uvažovala,ale potom mi došlo, že ak sama nechcem prestať,neprestanem,aj keby som mala 145 psychológov...nie je žiadny dôvod, pre ktorý by si chela prestať??ked už nie si tým dôvodom ty sama a Tvoje zdravie...

avinka

vrr,neber to vracanie ako nejaku poistku,zaruku,ved aj tak to dam potom von...atd skus brat jedlo ako potravinu,ako pohon,ako energiu aby sme fungovali a nie toto roboli.
vrr musis stym prestat,raz ti praskne zaludok. normalne si napis na papier,co kedy zjes a drz sa ho.skus to,robis to kvoli sebe.
ty budes mat z toho zdravotne problemy,ty si nicis svoje telo,mysli na to.ty mas kolko r?;)