Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

Aleternatíva
Tak som sem nakukla po dlhšom čase a vidím, že tu niekomu chýbam, hehe, tak to ma teší :))
Ono vec sa má tak, čo sa týka mojích menej častých návštev na fórum, že nejak sa teraz viac zameriavam viac na seba a vtedy neviem aj keby som chcela pomôcť, niekedy ma to ťahá skôr späť ako dopredu.. A tiež viem, že pomôcť si môžem iba ja sama, nikto iný, ani žiadne fórum, iba ja.. Samozrejme povzbudivé slová, milé vety k tomu tiež velmi prispievajú, ale je to všetko na nič, ak ja nebudem niečo robiť.. Jednoducho to tak cítim, aj keď v budúcnosti je mojím velkým snom a odhodlaním pomáhať dievčatam s ppp, no aby som dokázala pomôcť, musím sa dať dokopy najskôr ja a inak ako tým, že sa najprv zameriam na seba to nedokážem.. Iba by som sa zlikvidovala. Samozrejme občas prispejem milým slovkom, ale asi to nebude až tak časté. Navyše mi začala škola, kurz, stále hladám prácu, tak aj toho času bude menej.. Ale dalo by sa povedať, že teraz prežívam príjemné obdobie môjho života, zrazu mám zmysel, mám velkú chuť žiť, vela vecí sa hýbe dopredu.. Teším sa zo školy, mám fajn spolužiačky, super predmety, také ušité pre mňa.. Je to prima neriešiť večne ppp, ale bežné veci a problémy ludí, tá mysel je zrazu lahšia.. A jedlo?? Papám síce myšacie porcie, no to je moja cesta, aby som neskĺzla, a ani z nich nemám výčitky, lebo viem, že to všetko spotrebujem v škole, vonku, na kurze.. Momentálne prežívam velkú radosť zo života a najradšej by som objala celý svet :-))
Tak ja len zatial tolko, všetkým vám prajem krásny deň a vela vela úspechov a sily, určite sa ešte ozvem, papa :)))

minetka

Ahoj kočky, včera som sa normálne "hecla", vracala som až 4krát :-((( Naposledy večer na chate,opekali sme,a trošku som to nezvládla...ale v noci mi bolo zle,a zľakla som sa,a vtedy som si povedala, že kašlem na bruško,hlavne,aby som žila a bola zdravá...Viem, že to nebude ľahké,ale pokúsim sa zabojovať..neznášam to blbé vracanie,a včera,ked mi skoro srdce vyskočilo z hrude,som sa vyplašila...
Zuju, myslela som na teba včera, vlastne už ráno,ked som včera vstala,a videla, že je 19.9., spomenula som si, že máš výročie..výročie svojho zdravia:-) Držím Ti veľmi palce,aby si takto pekne napredovala aj ďalej, nevzdávaj to!
Kiky, vďaka za radu, pokúsim sa jej držať...Ty aj Gabina máte pravdu, telo si potrebuje zvyknúť na pravidelný príjem jedla..
Alti, ´dakujem aj Tebe, skúsim mať teda rada aj svoje bruško:-)
Prajem vám všetkým pekný, aj ked u nás upršaný dník,pa

Alternativa

Zuju,
neviem, ci uz nie je dalsi den, ale 19.9. som si zopar razy na Teba spomenula, ci bude to krasne vyrocie :o). A je :o) Je to Tvoja obrovska vyhra. Len Tvoja, nik Ti ju nevezme a nik Ti ju nedal. Sama si na nej tvrdo, velmi tvrdo pracovala. A musis dalej, vsak? Vyborne, nevzdavaj sa, hoci krizy su a aj budu. Ale vo vacsich intervaloch. Velmi Ti fandim.
Kiky,
nezabudni, ze ked budete vystupovat v tych krinolinach, das nam vediet :o)
Minetka,
zacni sa mat rada celu, aj to brusko :o). Posobis tak nezne, ze trochu lasky a pozornosti by si si mohla venovat aj sebe. Skus to.
Vall,
pytas sa na fungovanie prehanadiel. Takze par informacii : prehanadla dokazatelne nesposobia chudnutie. Vazis sice menej, ked Ta presmirgluje laxativum, ale to si neschudla. Len odisla z Teba voda tak zivotne potrebna pre kazdu nasu bunku v tele. Pri pravidelnom a dlhodobom uzivani je mozna az rakovina hlavne hrubeho creva, poskodia sa crevne steny a narusi sa vstrebavanie bielkovin a dalsich nevyhnutnych latok. Dojde k nezdravemu zadrzovaniu tekutin v tele = opuchy, co sa prejavi na zvyseni vahy. Dostavi sa zapcha.
El.vi, ohlasim sa Ti mailom.
Vsetkym pekne snicky. Ozaj, ved dobru noc davala Vrr a mne patrili rana :o). Chybaju mi nocne dialogy, Vrr. Aj Z-uzka mi chyba, len par slov, ako sa ma. Aj Lejla, Dejna, Nikolka. Ale take je forum...takze snite trochu aj zajtra cez den :o)

kiky

minetka:ďakujem za tvoje slová:) Ja to tvoje brucho uplne chápem..s mojim sú asi dvojičky:) ale skus papať častejšie..6hodinové odstupy je moc veľa..ja jem tak každé 3hodiny alebo aj častejšie..neboj nepriberá sa z toho..skús to tak aspoň pár dní...ja mám taký pocit že fakt sa to brucho menej nafukuje aj keď zjem veľa..
Alternativa: fakt to je presne ako píšeš...na tých tancoch som na jedlo ani raz nepomyslela..ani na svoju postavu..:)Bolo to fajn..dnes som bola u psychologičky..zase mi veľmi pomohla..

vall

zuju, ako vlastne funguju tie prhanadla?Ja som to chcela vyskusat ale rozmyslela som si to, kolko sa z toho schudne?