Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Dievcata,
nezabudajte, ze reklama vo vlastnom zaujme nezverejni vazne zdravotne problemy modeliek. Jasne, ze ich maju, presne take ako Vy - zmietaju sa v depkach, maju pokusy o samovrazdu, funkcia matky je u nich velmi otazna, atd. Poznam problemy jednej modelky, ktora navonok je krasna, usmiata, zamracena - ako prikazu. Ale psychicky a zdravotne je to ruina. Staci sa pozriet na vyraz je oci, ktore su bez zivota, ma totalne rozbite vztahy s najblizsimi, nema kamaratov, nevie sa tesit, je strasne unavena, havaruju jej zakladne funkcie organov. Je chora na PPP. Takze si nic nenavravajte. Su aj vynimky, jasnacka. Ale to su zeny, ktore boli alebo su zdravo stihle a nie vychudnute.

Alternativa

Ahoj Avinka,
vies, niektore dievcata zacali uspesne s odbornou pomocou bojovat s PPP. Ver, ze je pre ne velmi narocne, kedze same sa zmietaju v pociatocnom chaose chciet byt zdrave a sucasne ultra chude, pomahat, davat rady. Kazda potrebuje energiu, silu pre seba. To nie je egoizmus, to je vola byt zdrava. Skus si aj Ty najst odbornu pomoc. Ako perfektne opisala Kiky, tak fakt vyzera sedenie so psychologom. Je o zivote, rieseni, o postojoch ku kazdodennym problemom. Je to velka deviza do zivota z pohladu dlhodobeho, cize nielen PPP.
Vasa vaha, postava, chudost, cize PPP, dievcata, NIE JE CENTRUM VESMIRU. Tak sa k tomu zacnite stavat. zamestnajte si mysel inym, ako kontrolou seba samej. Potom sa pohnete dopredu. TREBA si najst zaujimavy PROGRAM kazdy den, nenudit sa.

kiky

avinka:takže pekne po poriadku..ja ti odpíšem vždy keď budem môcť..:)
U psychologičky rozoberám to čo ma aktuálne najviac trápi,čo neviem prekonať,čo sa ma dotklo ale aj čo ma potešilo. Učí ma ako sa správať v rôznych situáciách, ako reagovať, ako si správne vyložiť poznámky druhých a tak..jedno hodinové sedenie stojí 500Sk
Jesť normálne neviem..buď zjem veľmi veľa alebo veľmi málo. Mne to proste kontroluje moja myseľ a nie žalúdok..musím sa veľa učiť..momentálne mi ale to prejedanie až tak nevadí. Ja proste viem že pribrať musím a tak sa do jedla aj nútim aby som vždy dodržala 6x denne. Je to zložité, veľakrát aj plačem ale neprestanem jesť. Vždy ma časť z môjho ja presvedčí že si musím niečo dať..
Skús zájsť k tej doktorke..aspoň na jedno sedenie..

a ešte k tým tvojím "krámom"..aj ja sa presne tak ako ty zamýšľam ako je možné že modelky sú vychudnuté a nemajú s krámami problémy, keď mne vypadli hneď čo som schudla prvé 2 kilá...nechápem
Ale skús ísť za gynekologičkou. Mne pichali také injekcie..asi na 4x som ich už dostala, potom zas nie a nakoniec mi predpísala lieky a tak mám aspoň akotaké ženské dni..neodkladaj to lebo môže to mať následky a ty predsa chceš mať deti nie??

anita

Alternatíva,
prišla som tu kuknúť, a keď sa objavíš, tak príď, prosím ťa, pozrieť zase ty k nám na "Depky.."
Dávno som ťa nečítala, chýbaš tam.
Ahoj

Alternativa

Avinka, klud. Vies, hoci Ty si hovoris, ze PPP nemas, ale Tvoje stavy by Ti napr. psycholog urcite pomohol zvladnut. Potrebujes pomocnu ruku odbornika a Tvojich blizkych. Tak Ti to pojde lahsie, ver mi. Tento web odbornu pomoc nijakovsky nenahradza.

Alternativa

POZOR - NEPREHLIADNITE
Dievcata, su psychologovia, ktori nevyzaduju platbu od klienta v hotovosti a Vasu konzultaciu hradi Vasa zdrav. poistovna. Podmienkou je, ze maju klinicku prax schvalenu Ministerstvom zdravotnictva a maju zmluvu so zdravotnou poistovnou, v ktorej ste poistene. Zoznam zmluvnych zariadeni ma kazda poistovna uvedeny na svojej www. Linky su priblizne: poistenci, zmluvni partneri, specialne ambulancie starostlivosti, vyberiete si Vas region a klinicku psychologiu. Mali by ste najst zoznam klinickych psychologov a treba si zistit, ci je zzameranie psychologa aj na PPP, informovat sa, ci naozaj platba pojde cez poistovnu a dohodnut si prve stretnutie. Co Vy na to? To predsa treba skusit, ponurat sa na nete. Drzim palce, aby ste nasli tu spravnu info.

avinka

baby,nehnevajte sa na mna ,mam strasnu chut chudnut,nejest,byt ako predtym,chcem byt ako predtym.sorry ak tu zaberam vela miesta,zda sa mi,ze uz sem nikto iny ani nepise:))neviem ,co ma to chytilo,mam strasnu tuzbu..uplne mi busi srdce,idem radsej off

avinka

ahojko kiky,tak to mi je luto,hej tak nech vas kamosky dako "nenutene"zoznamia:)a uvidis:))
vies tu nejde o to co si o mne druhi myslia,ako ma beru..sice ide aj o to..ale ani ja sa sebe takto moc nepacim,tak ako sa mam mat rada
co sa vlastne rozobera u psychologicky? taketo dake veci?ona ti pomaha pozerat sa na svet inak?viem ze su na svete aj dolezitejsie veci,ale je to moj osobny pocit a chcem sa aspon sama sebe pacit,ked uz nic ine.. ale uz som si aj trochu zvykla na voju terajsiu postavu,aj ked pokusenie mam stale v hlave.
kiky,ty teraz vies normalne jest?nemas s tym problemy?lebo ja dost velke.moje telo musi byt riadne v soku,ked raz jem,potom nejem atd..robim blbosti,vies.mam dost spomaleny metabolizmus,vobec mi to dako netravi.viem ze treba jest castejsie v mensich porciach,len kedy sa to ja hlupana konecne naucim:)
inak je to super ze sa aspon na tomto fore clovek z toho moze trochu vyrozpravat,bo inde sa neda:)
PS:tebe ta psychologicka pomaha? kolko to asi stoji nevies prosim ta,len sa pytam:) diky,papa

avinka

dobre ranko aj ja prajem. 8-)
alternativa:)vies,vlastne si myslim ,ze vahu mam uz normalnu,nie som slaba,uz mi ani zima nebyva,jem..niekedy az moc.. vlastne je uz vsetko ako tak ok,uz len tie"zenske problemy" keby boli a naucit sa jest s rozumom..
lenze v hlave mam stale myslienku,ze by som mala schudnut,vies,akoze nemam zlu postavu,ale keby som mala o par kil menej ,bolo by mi lepsie. meriam 177,vazim 57 ,to mam vahu v normale a "TO" stale nikde..neviem kde je problem,ved nie som vychudnuta a uz ma nebavi cakat..mohlo by to byt aj nepravidelnostou jedenia?nevies?:/
Mam pocit ze tych kramov sa nedockam a uz ma nebavi cakat a priberat uz nechcem..
ako potom napr.modelky mozu byt take chude a nic im nie je? nemaju ziadne zdrav.problemy?ved je to uplne nelogicke,ked zobereme do pomeru ich vahu a vysku.mali by zakazat,aby chodili kostry po molach,su zlym prikladom.Ale preco je taky trend dokonalosti?byt stihla ,krasna..
maju pekne dokonale postavy a mi sa im snazime podobat,potom ze preco vznikaju anorexie,bulimie a pod veci.. ale je na nas ci podlahneme tomu "trendu",ale stale je tu pokusenie.. ..ale oou som sa rozpisala o inom.(:

alti

dobre rano, dievcata,
ucte sa zit podla veticky: Co mozes urobit dnes, neodkladaj na zajtra - hlavke ked ide o VAS, vase ZDRAVIE. Problem PPP treba riesit okamzite. pekny den.