Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

mirco

dodám,vy to máte trochu posunuté,tú mierku čo je tučné a čo chudé.my muži keď vás posudzujeme,tak to vidíme inak

mirco

no babenky tak si vás nikdy nevšimneme,ked nebudete alebo nebudete viditelné.Veď ten sexi okruhly zadoček muži nemajú,tak čo by to bol za nudný svet pre nás.moje dievčatko mi povedalo,že musí chudnúť lebo jej pribral zadok.A ja že čo zrazu tak opeknela,a to ten zadoček je sexi príťažlivý.Uvedomil som si to až potom,keď to sama povedala.

misha

Alti, to máš pravdu! Musí to byť namáhavé stále opakovať to isté:-( Bolo mi ľúto aj mojej psychologičky, tiež mi často opakovala to isté, na každej terapii (jedným uchom dnu, druhým von, ale teraz, keď CHCEM, tak je to konečne iné. Počúvam, a aj tak robím, urobím! Konečne majú terapie zmyseľ.

Alternativa

Skusili ste si, dievcata, aspon pozriet, ci tie kontakty na psychologov hradenych zdrav. poistovnou tam su? Do kelu, bez liecby a Vasej chuti to nepojde, PPP sama neprechadza. Som k Vam vzdy otvorena, tak aj teraz. Rada som s Vami v kontakte, snazim sa byt pri Vas, ale nemozem stale hovorit to iste. A pritom vidiet, citit, ze ma vobec nepocuvate. Teda niektore z Vas. Takze zabojujte, lebo inak Vas PPP bude pomaly likvidovat.

Alternativa

Avinka,
precitaj si este raz Tvoju prvu vetu, je to uzavrety kruh. A musis niekde urobit sek, aby si sa zacala uzdravovat. Pokial v sebe zivime myslienku, ze chceme byt chore, tak sa z chorby - ani z PPP - nedostanes.

avinka

Ach alternativa,dakujem za pomoc.ano,je to tak,ale niekedy si hovorim,ze radsej byt chora,mat iste problemy ,ale aby som bola chuda,aj ked je to cele "chore"viem.Zdravo stihla,to si pekne napisala:)len kde to je..kde je ta mierka.a ja uz vlastne skoro rok nemam "zenske dni" a nieze by mi to chybalo,ale asi to neni zrovna dobre ze.. ale proste,ked sa prejem(doslova prezerem),musi prist hladovka,ako daka ocista od toho.chcela by som schudnut aspon tak na 55,dajme tomu:/ teraz ma nepocuvajte a necitajte,ale od nedele som nejedla,vcera vecer som si dala trochu hrozna a spagiet.(co teraz aj lutujem)Mam to v hlave a drzi ma to.
Kiky,aj mne co "zjem" kontroluje mysel a nie zaludok.keby som to nechala na zaludok,tak by som sa dokazala prezrat asi az do bezvedomia:))len hlava mi povie,no..asi by si uz mala prestat,to by ti stacilo.. Ta psychologicka by sa mi asi zisla to je pravda,naucit sa jest a aj inak sa pozerat na svet.

Alternativa

Citujem z knihy F.D.Krcha:
Normalna menstruacia zavisi na udrzani urciteho podielu tuku v tele, ktory sa pohybuje okolo 20% telesnej hmotnosti zeny. Zistilo sa, ze u zien vaziacich len o 10% menej ako je ich optimalna telesna hmotnost, uz dochadza ku zmenam menstr. cyklu, ktore mozu zapricinit neplodnost.
Avinka,
ta optimalna hmotnost je u kazdej zeny trosilinku ina, nefunguju tabulky, ktore su len orientacne. A neurcuje ju nasa, Tvoja predstava. Preto treba co najskor tuto predstavu, ktora dokaze zabijat, menit.