Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

gabina

Mishka, Kiky
To, čo žijem teraz, sa nedá ani z najďalekejšieho ďaleka porovnať s tým, čo som žila predtým...Akože to bude stále také isté? Je to kravina a ja to viem celkom presne, lebo to žijem! Aj po PPP sa dá žiť nádherne, s úsmevom, dá sa ísť do reštiky, dá sa ísť s partiou, kam len budeš chcieť. Dá sa mať priateľa a milovať sa s ním bez hanby pri svetle. Dá sa športovať, chodiť na kupko, do kina, dá sa všetko...LEBO TO TAK CHCEM...
Je mi na svete skvele, tá choroba mi dala strašne veľa a teraz to viem. Beriem to tak, že som to jednoducho musela a mala prežiť. Že to malo nejaký skrytý význam. Viem to... A aj ja sama tvrdím, že nikdy nebudem úplne vyliečená. Ale nie v tom zmysle, ktorého sa vy dve bojíte. nebudem vyliečená, lebo je to ako s každou inou závislosťou. Som doživotný abstinent. Ale viem, ako s tým narábať a strach nemám ani v najmenšom...nebojím sa PPP, neverím, že sa mi to vráti, cítim sa silná a nezlomí ma to znova.
Obdobie po PPP je najkrajším v mojom živote. Je to - akoby Ťa hodili do vody, keď nevieš plávať - to je PPP - a topíš sa. Napiješ sa vody a dusí Ťa. Kričíš, mávaš, voláš o pomoc a nikde nikto na brehu nie je. Odrazu - ako tak metáš nohami a rukami, naučís sa plávať. Je to skvelý pocit a ešte lepší je ten, že v tej rieke zisťuješ, že si to odrazu užívaš...A o tom je aj život po PPP
Baby, neštvite ma, keď som to dokázala ja a mnohé iné, dokážete to aj vy!!!

sony

alti:to ako myslis ze ona sa s nami prestane kamaratit chodit von zabavat??--myslim ze v takom stadiu este nieje, zakazdym ked ideme tak hodime do seba par vineciek na naladu, co teda viem ze kalorie maju a ona ich veselo pije..takze to berem tak ze pokial ich pije, je este stale dobre:))
hej myslela som si ze rozpravat sa o tom s nou nebude mat velky vyznam..no neviem, zdarvie mame len jedno dufam ze jej coskoro trkne, ale obavam sa, lebo skor na nej vidno presne to ze ked uz bola kde chcela neprestala lebo sa jej to pacilo..a skor ta otazka:a preco nebyt este viac ked to uz ide tak lahko?--je ta najhorsia..

ja sa z toho zivota tesim asi az moc, preto mi je to take neuveritelne..

el.vi

Ahoj babulky, ja len rychlo a strucne, ...prave je na STV1 dokument Umieranie na stihlost, ... tak idem pozriet ...
pekny vecer :o)

kiky

misha: ja sa ale chcem vyliečiť...ja nechcem takto žiť..to sa nedá..je to nanič...ja to tak strašne ľutujem...prečo som stým vôbec začala.....veď toto nie je život...neviem ako ty ale ja stále myslím väčšinu dňa na jedlo a celú túto chorobu..je to peklo a nezdá sa mi že by sa mi niečo zlepšovalo..a už vôbec nie zdravie

misha

kiky, to isté si hovorím od pondelka aj ja...Načo sa tu potom teda snažím, keď to budem aj tak snášať už celý život..:-(...budeme celý život abstinujúce PPP:-(

kiky

misha: to naozaj???potom načo to celé je keď aj tak to bude peklo????ja to tak nechcem...závidím babám že sú také zdravé...také bezstarostné...:(

misha

kiky, ja som počúvala v pondelok jednu reláciu v rádiu- o PPP. Pani doktorka na záver povedala, že anorexia, bulímia sú choroby na celý život:-( Je možné, že sa zmenšia výčitky, nebudeš počítať kalórie, ale PPP Ti ostanú na celý život. Stále sa už budeš v jedle nejako kontrolovať:-(

kiky

myslíte že sa dá z A alebo B definitívne dostať a žiť normálnym životom bez akýchkoľvek následkov???Myslím zdravtoných ale aj psychických,bez myšlienok na jedlo a tak..