Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

zuju

ahojte kocky: len tolko, zistili mi na dentalnej hygiene ochorenie nazvane suche usta- sposobene malym pitim, zvysenym poctom liekov hlavne v minulosti a tym ze dycham ustami

alti

Ahoj Sony,
zrejme proti PPP funguje kadeco, ale s dolezitou podmienkou: chory musi SAM chciet sa tej pliagy zbavit, inak nemozete kamarati byt uspesni. Zatial mala rada: kamoske normalnym sposobom ukazujte, ze zivot nie je o postave, kilach. Robte si spolocny program, smejte sa. Mala by sama pochopit, ze jej hodnota nie je vo vychudnutosti. A cas ukaze...a potom mozno nebude mat ziadnych kamaratov a bez odbornej pomoci sa to prakticky neda zvladnut. Zatial kamaratov ma, co je fajn :o)

sony

ahojte.mam kamaratku, ktora do tohto spadla.chcem jej pomoct ale vyhyba sa tomu..strasne vela cvici a velmi malo papa..nechcem aby si kvoli takejto kravine ubizila na zdravi..lenze momentalne ona ma pocit ze jej zavidim/e..ako by sme jej mali pomoct..nieco predsa musi fungovat..
dakujem za radu..

Alternativa

Mama42,
mate za sebou tazke a sucasne velmi poucne obdobie. Nemysli na to, ze moze dojst k neziaducemu zvratu. Predsa k zvratu moze dojst u kazdeho. U Vas NEDOJDE, lebo Tvoja dcera vie, ze Ta ma nablizku. A Ty lieky nepotrebujes, konecne zacinate cela rodina zit. Drzim palce.

Alternativa

Mam jednu zasadu, ktoru Vam, dievcata, odporucam: nenavravam si nic, snazim sa veci pravdivo pomenovat bez toho, aby som tym ublizila druhym. Ak pochybim, tak si to priznam, celkom normalne. Aj vo vztahu k mojim detom alebo studentom. A robim vsetko pre to, aby sa chyba alebo jej nasledky odstranili. Takze len tolko dievcata a ich rodicia na dobru noc.

misha

mama42, ahoj. Chcem Ti odpovedať na Tvoje otázky. Lieky na spanie mi predpísala obvodná lekárka, užívam ich asi 2roky vkuse. Keď si ich nedám týždeň, tak týždeň nebudem spať. Telo je unavené, ale hlava akoby stále pracovala...A mamka42, moja mamka o mojom probléme s PPP vie. Hej, máš pravdu, že by mi mohla finančne pomôcť, ona by mi aj rada, ale my tie peniaze proste nemáme:-( Druhého najbližšieho psychológa zoženiem 100km od nás, cesta ma stojí cez 300Sk. A aby mala terapia nejaký zmyseľ, pri PPP by sme mali navštevovať odborníka 1-2x do týždňa.. Teraz nám aj dali hmotnú núdzu..fakt na to cestovanie nemám:-( Už som to tu raz ale písala:-( Nechcem byť trapná..No, a s tým, že PPP je problém- vzťah mama a dcéra..to si ja osobne nemyslím. Možno sa stala niekde chyba, možno mala na mňa veľké nároky- aj stále má, ale aj tak si nemyslím, že chyba bude v našom vzťahu k sebe..

mama42

iris...ja som v tom obdobi mala takisto depresie..mozno aj preto som si nevsimla dcerin problem..teda vsimla...a dufam ze dost zavcasu..tiez nasledne nato som sa liecila..na depresiu..lieky som uzivala..cely ten cas..teraz som ich prave vysadila

mama42

som rada ze si tu a to citas..moja dcera mala tiez anorexiu ...nemusela sa liecit na psychiatrii...len ambulantne...je to dozadu 3 roky...ale teraz sa ma myslim lepsie..ale vzdy to nad nami visi..zmenili sme cela..rodina zivot...prestahovali sme sa inde..sme momentalne stastni...ale ja sa stale..bojim a myslim ze kym budem zit dovtedy sa budem uz o nu bat..ma 18 rokov

mama42

Nie je ziadna hamba ist za psychologom psychiatrom ...ak to nechcete povedat doma nikomu...chodte do ineho mesta za odbornikom...aspon 1 krat..spytat sa co si o vasom pripade mysli