Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

patka

preco som sa k tomu znovu uchylila? no koli novemu priatelovi, chcem schudnut pretoze sa mu chcem pacit.ja viem ze to uz nesmiem urobit ani to neurobim - dufam,ze sa mi to podari. dakujem thesiame za povzbudive slova, urobim co bude v mojich silach.

thesiamee

patka: asi to neprislo len tak. prco si sa uchylila k takemu "rieseniu"? este stale je cas prestat, tak nie ze to vzdas! raz uz ti to predsa vyslo, tak teraz by to mohlo ist tiez.

patka

ahojte ja som medzi vami nova. stale som naberala odvahu medzi vas myslela som si ze to uz nepotrebujem.som bulimicka od 15 rokov.no uz 5 rokov som bola cista az do vcera a dneska.kedy som to znovu urobila.bola som aj na lieceni pred 6 rokmi.uvedomujem si ze to nesmiem robit,aj viem ze z tejto zavislosti sa nikdy neda celkom vyliecit.som z toho zufala ze som to nedokazala a znovu to urobila.

thesiamee

sunny: ano aj je beriem antidepresiva. bere ich hrozne vela ludi. a pomahaju aby si sa nedostala do takych tych extremnych depresii. nebudes sice stale ziarit stastim, ale lahsie sa ti bude dostavat z takych tych desnych stavov ze nic vratane teba nema zmysel. ale to neznamena ze si sadnes a pockas kym ti bude lepsie, stale na tom treba pracovat, len tie lieka ta trochu podporia. a frajer je zlaty:) aspon mas kontrlu ze nezacnes zmensovat alebo zvacsovatporcie, keby simala nejake chutky. ak sa chces este nieco spytat tak uplne v pohode, snad budem vediet odpoved;)

sunny20

thesiamee: a mozem a este spytat? ty uzivas aj nejake lieky? bo ta doktorka mi povedala ze mi nabuduce predpise antidepresiva. to je normalne abo ma uz odhadla fakt na cvoka?:) je take zvlastne sa o tom normalne rozpravat.. este som sa nikoho nic podobne nepytala,teda okrem toho ze sa priatela pri kazdom spolocnom jedeni pytam ci toto je uz vela alebo malovie o tom len on. uz zacal aj jeho mamu a segru sledovat a mi povie ze mama by si dala tolko a segra tolko:) je celkom zlaty:)

thesiamee

sunny. tak ja fugujem na mnozstvach. R: 2 rozky/ 2 krajce cleba. obed polievka (po tu cirkuň priloha ( takze na 1/3- 1/2 taniera a maso asi na rovnaku plochu) a vecera v zhruba rovnakom mnozstve ako ranajky. a na svacinku si daj ovocie, jogur alebo sladkost (len jednu). snad ti to bude dost podla potrieb pridaj.

sunny20

ked ja mam pocit ze polovica ludi oklo mna hladuje a druha sa preziera:) normalne som sledovala svoje okolie. bracho je v puberte tak je za troch, oco je za dvoch, mamina zase skoro nic a frajer je tusim este menej ako ona:)a nasi nevedia ze som chora takze by to vyzeralo ako lenivost keby chcem aby mi nakladali a hlavne vycsinu casu som sama, na intraku alebo tak.

thesiamee

sunny. super! a co sa tyka tych mnozstiev ja som si najprv nechavala nalozit od mamy a teraz to mam uz celkom okukane. si pozri kto sa v tvojom okoli normalne stravuje a odsleduj ho. a pocase aj zistis kolko ti je akurat.

sunny20

thesiamee:no dnes sa to celkom da. ranajky
kukricne vlocky a na obed som mala dokonca aj polievku. Ked ja mam skor problem ked jem sa neprejest, nie ze sa musim nutit do jedla ale skor ked uz zacnem jest aby to malo aj konca. ale dnes sa zatial drzim. normalne uz zacinam mat aj dobry pocit.musim si pisat co, kedy, kde a ako zjem a ked tam mam trojhodinove intervaly s normalnym mnozstvom(aspom myslim, lebo uz je to pre mna fakt tazke posudit)tak to vyvolava celkom spokojnost. uz aj mamina prisla z roboty tak som neni sama. vtedy je to lepsie

thesiamee

aeryn_sun: gratulujem drz sa bojuj nevzdavaj sa a bud na seba hrda, ved si to zasluzis:) a ozvi sa ako sa dari.