Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

aeryn_sun

Už sem nejaký ten čas chodím "obkukovať" vaše debaty a rady...a myslím, že mi aj trochu pomohli. Včera som (po 6 mesiacoch!) mala normalny,teda aspoň pre mňa, stravovací režim. Už dva týždne mávam pravidelné raňajky. Dokonca sa na ne aj teším. Stále síce mávam svoje záchvaty prejedania sa a zvracania, ale omnoho menej. Myslím, že som na ceste k niečomu lepšiemu. Neviem, ako dlho vydržím v tomto kvázi normálnom období, ale dúfam, že sa mi to podarí ešte aj zlepšiť...Držím všetkým z vás palce. Snáď ste tiež na ceste k lepšiemu...

thesiamee

sunny: bud k sebe spravodliva. pochval sa za to co si spravila dobre a pokus sa napravit to co sa nepodarilo. len sa nezdeptavaj ze si neschopna, to nikam nevedie. ver ze to dokazes, ale ze to bude tazke. dnes sa ti ako dari? ranajky obed?

sunny20

thesiamee: bohuzial mam pocit ze hned ako sa pochvalim tak nasledne zlyham,a pohlad do zrkadla vyvolava u mna skor plac ako usmev..ale tomu sa tusim hovori sebalutost tak uz radsej dost

thesiamee

sunny: nemusis byt na seba tvrdsia, len si viac vaz svoje zdravie a efekt bude rovnaky. A ked sa to nepodari, tak pofukat kolienka a kracat dalej. nepomoze ked sa za to bude trestat. len ta to viec uvrhne to toho bludneho kruhu. Takze budme sami k sebe mile, tolerantne, povzdudzujme sa a chvalme sa za kazdu hodinu ktoru uvladneme zdravo zit. a nezabudni sa na seba usmiat kazde rano do zrkadla :)

sunny20

thesiamee: no budem musiet tiez nabehnut
na ten system a byt na seba tvrdsia:)zatim
nam spolocne prajem: drzme sa:)

thesiamee

sunny: ja mam uz to najtazsie za sebou ale s myslenim na jedlo to mam vymyslene ta, ze sa proste kazdy den v urcite hodiny najem a vybavene. nie som hladne, vzdy si dam to na co mam zrovna chut, takze ani nie som mlsna a v ine hodiny proste na jedlo nemam narok. a moje telo sa naucilo, ze inokedy nez v case ranajok, ob, vec, jest nedostane nech po nom tuzi akokolvek... a uz som sa aj prepracovala k tomu, ze mi na povel zacne skrvkat v zaludku vzdy v tu istu dobu:) to by mohlo fungovat aj v tvojom pripade, nie? takze papat vzdy v ten isty cas a tak akurat aby si vydrazala do dalsieho jedla a medzi jedlami netrpela a nezlyhavala...

sunny20

thesiamee: dakujem za povzbudenie. budem sa snazit. na zaciatok je pozitivne aspom ze nejdem vzdy vracat ked sa prejem..alebo teda ked nieco zjem.. len mam pocit ze kazdu minutu myslim na jedlo a na to kedy budem jest a kolko a vsetky tieto veci a pri tom ucit sa na skusku je tak tazkeee..
vsetko mi trva trojnasobne dlho ako kedysi, ale no neva. nejak to zvladnem

thesiamee

sunny: z osobnej skusenosti mozem povedat, ze ked cely den hladujes, tak sa 100% prejes, proste si to telo vynuti. ked budes jest pravidelne, po mensich davkach, tak svoje telo nikdy nevyhladujes natolko aby sa tuzilo prezrat. urcite to skusaj. stane sa ze sa prejes, ale urcite nechod vracat a nekompenzuj to hladovkou. skus to vydrzat a pokracovat v nplanovanom jedalnicku. postupne tvoje telo zisti ze ti moze verit, ze nezacnes zase hladovat, vracat a nebude si robit zasoby a ziadat o premrstene mnozstva jedla aby sa zasobilo pred hroziacou hladovkou. bude sa to zlpesovat a postupne ti previdelne jedenie bude pripadat uplne prirodzene. drzim palceky a aj ked to bude tazke nevzdaj to, tvoj zivot za to stoji.

sunny20

tak som teda posluchla vase rady a sla k psychiatrovi. bohuzial mam obrovsky problem dodrzat uz prvu radu..jest 5x denne..preboha ako to mam dokazat?? znamena to pre mna 5xvacsiu sancu sa prejest.ako to zvladate? zda sa mi to nemozne

alti

Mishka,
"Snaž sa trochu! Takto nikdy nebudeš krásna, úspešná! Mohla by si byť, ael to by si nemohla byť lenivá, bez vôle"....tieto slova toho Tvojho druheho ja su pravdive. Ale ich musis spravne pochopit. Su o pozitivnom vztahu k sebe samej, k ludom okolo Teba, k Tvojmu zivotu. Zamysli sa a pozri, dnes zase bude svietit slniecko :o). Pekny den