Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

katika20

Iris, Misha.....uz par dni my sem pisete a pomahate mi a ja som sa vas ani neopytala co vas konkretne trapi,ci sa vam dari, ake mate vysledky...........ako sa to u vas vsetko zacalo, ako dlho to trva.....no proste chcela by som vediet o vas viac. Ak sa vam teda chce v tom znova rozpytvavat.......
Ako dlho uz fungujete na tomto fore???
Pekny vecer:)))))a dakujeeeeeeeeeeem

iris.

miska,to moze byt dobry napad!! nieto tu uz o tom pisal, alebo som to niekde citala...jasne, napravo v ramceku komunity: ppp. tam v jednom pribehu. je to hned prvy hore. kukni sa tam,prosim.
fantasticke zvladnutie. este vecera,misha...ale ved ty to vies-3x denne. mala by si si nosievat do prace nejake ovocie, ked rano nestihas jest. alebo zeleninu. ja by som nemala problem chrumat mrkvu na desiatu :))) zlepsilo by ti to travenie a naucila by si zaludok lepsie pracovat.

misha

Ajoj, iriska. Ja tomu vôbec neverím! Ja som v kontakte s rodinou nebola dlhú dobu, nie ešte s priateľom!...V práci bolo fajn, veľmi Ti ďakujem za sms, pomohla si mi. Už je to lepšie. Včera som na fóre už nebola, ale písala si o tom cvičení. Naozaj si myslíš, že tie 2h sú dosť? Včera som si našla na nete, že v jednom meste odomňa-30km bývajú také "skupiny" pre alkoholikov. Rozmýšľam, že by som tam niekedy prišla, veď "nutkané" myšlienky a závislosť máme skoro rovnakú:-( Je to aj pre gamblerov a drogovo závislých, tak ma napadlo, že by som tam možno našla "pomoc", alebo aspoň radu, ako tie nutkania lepšie zvládnuť...

iris.

miska, ahoj. ja sa moc nevyznam,ale tiez som polozila tvoju otazku. zaujimas ma aj ty. ako sa ti dari? ako v praci?

misha

Priateľ sunny20, neviem, kto si, ale mám skôr taký pocit, že je to sunny a rozpráva sa sama so sebou, chcela by, aby to tak bolo- všetko to pekné, čo "píšeš"...Sunny nastúpila do nemocnice v pondelok a TY si sa hneď ten deň ozval, že sunny sa má lepšie, že jej aj lekárka povedala, že vyzerá lepšie- ako sa dá za pár hodín liečby PPP vyzerať lepšie? To by ma zaujímalo! A tiež si myslím, že sú to len výmysli, pretože mobil sa dostáva najskôr po týždni snaženia sa- musí sa jesť úplne všetko, spolupracovať atď. Tiež som bola v Ba- 2mes., mobil som mala za 3týž.- mobil má dotyčný povolený len na 3h denne! Takže mi prosím Ťa vysvetli, ako si "získal" takúto informáciu? A to nehovorím ešte o návštevách, ktoré máš povelené ešte neskôr! Takže by som si prosila vysvetlenie...Hmmmm.....a zrazu koľko chlapov PPP-čkáriek tu začalo písať, to je tiež zaujímavé...

zuzik

Je krasne, ze pri tejto chorobe, bulimii, sa da aj zit a snad sa aj vyliecit. Uz davnejsie som tu prispievala a snad sa nieco po pol roku zmenilo.
Sama este nie som uplne OK, ale ak mozem poradit, nevzdavajte sa!!! Bulimiu mam uz pat rokov, je mi zle, ked to vidim cierne na bielom, a mala som predstavu, ze po takej dlhej dobe sa uz vo mne nic nezlomi a nikdy sa nebudem stravovat a snad aj zit normalne. No da sa to! Zacala som postupne, jedla som pravidelne ranajky, skor masite a bielkovinove, zeleninove. Snazila som sa vyhybat pecivu. To vo mne vyvolavalo vzdy strasne napatie a ... ostatok uz si viete predstavit. Takze zaludok sa naucil stravit aspon jedno jedlo a postupne sa ten stres po jedle a nezvracani smensoval. Vsetko je to len chemia a psychika tym trpi. Ale uprimne, pocit toho vecneho hladu sa mi pomaly vytraca. V jednej studii som zistila, ze bulimicky maju pomale az nulove vylucovanie hormonu, ktory vzbudzuje pocit plnosti po najedeni. Takze po hodine sa ten pocit dostavi, ale to uz sme na tej nasej znamej ceste do ladnicky a WC a dookola... Takze tie ranajky, ktore skutocne musime stravit a v normalnej davke, tie postupne urychlia pocit plnosti. FUNGUJE TO!!! Ale je to asi najtazsia cast, budete nervozne, podrazdene a s naladou pod psa. Ale ten pocit, ked si konecne poviete, som plna a budem jest az o styri hodiny, ten za to stoji!
Neskor som chodila na dlhe prechadzky so psom, nejedla po siestej a chodila skoro spat. To vsetko vas vrati spat do rovnovahy. Hlavne trpezlivost!!! No a uplny bonus je, ze pri tomto normalnom stravovani som na vahe, ktora sa mi paci. Takze, bez obav! A vsetkym chapavym a milujucim partnerom, vela trpezlivosti a nenechajte, aby sa vasa polovicka nudila!!! Ale pozor na cvicenie, upratovanie a ine hluposti.
Vsetkym vela energie a stastia. Nebojte, vase telo vam pomoze samo!!!

smile31

ahoj, zacitala som sa do tejto diskusie a je naozaj velmi dobra. Aj ja patrim do skupiny mladych zien, ktore maju PPP- teda v mojom pripade je to bulimia.
Dlho som sama bojivala, az som pochopila ze bez odbornej pomoci to nepojde,Preto by som sa chcla spytrat, ci niekto nahodou nepozna dobreho psychologa v Trnave, a nejaky kontakt na neho.

mama42

KATIKA20
SI VYCHUDNUTA KATIKA SI VYCHUDNUTA NA KOST tak ako tam ktosi radi odfot sa fotoaparatom..mozno sa uvidis inak ako v zrkadle..katika je to v tvojej hlave..mozno mas okruhlu tvar..vela anorekticiek ich ma...ale to neznamena ze si tucna je to uz moc 170 cm a 48 kg najvyssi cas s tym cosi urobit ist sa liecit povedat to blizkym PRIPRAT....TYCH 53 - 4 KG.TO JE VAHA PRE TEBA KAZDA NIZSIA VAHA JE UZ ZLA.....prosim ta urob s tym nieco...netrp zbytocne mala by si urcite chodit aspon na sedenia...ak nie do nemocnice..urcite by ti aj psychologicka povedala nech priberies..postupne..jasne ze nie naraz..na 53 kg..

kaxno

tento clanok je pre vas vsetky. nieje to tak davno co som si nasiel priatelku. Je to to najlepsie dievca ake som kedy mohol stretnut, dokonale sklbenie vsetkeho co som si kedy prial. Bolo to fayn, az kym sa raz nestalo nieco co som proste nedokazal pochopit, ale chcel som, strasne moc, tak som zacal robit to co vzdy, rypat, hladat az som nasiel. To co som nasiel ma najskor rozplakalo, premkol ma pocit uzkosti, beznadeje a strasneho chladu. Vzdy ked mame vysnivane nieco take krasne, take dokonale tak to musi nieco pokazit. V mojom pripade to je ana. To co mi na tom pripada ironicke, je prave to ze mnohe z Vas prave takto hladaju cestu k dokonalosti, ale najdu akurat tak utrpenie, a znenavidia same seba. Pamatajte ze ste boli stvorene tak ako ste, ste ludia a kazdy clovek je svojim sposobom krasny. A vzdy sa najde niekto kto to dokaze ocenit. Po krutom zisteni mi zacali prechadzat hlavou rozne myslienky, ale dospel som k jedinemu zaveru. Lubim ju a vzdy budem, nech sa stane cokolvek. A pevne, vzdy, v kazdej sekunde verim ze sa to raz skonci. Neviem ako, neviem kedy, ale to najdolezitejsie je nadej a viera. Ziadna z Vas nesmie rezignovat a vzdat sa. Zaklad je si uvedomit ze to cele je utrpenie a asi najvacsia chyba v zivote aku robite. Tieto riadky Vam mozno ze nepomozu, ale verte mi ze okolo Vas je mnoho ludi ktori su ochotni pre Vas a Vase stastie spravit vsetko, co bude v ich silach a moznostiach. A ja dufam ze to prekliate ForEver? sa raz zmeni na never more !!, u kazdej z Vas ... ale k tomu je potrebna jedna podstatna vec. musite chciet, verit a nesmiete rezignovat, cesta bude tazka, trnista, je to choroba na ktoru neexistuje vseliek, jediny liek nosite vy samy, vo vasej hlave a ten liek sa vola stastie a radost z bezneho zivota, jedine to dokaze tento prekliaty virus vypudit prec. vratit do normalu vase pokryvene vnimanie sveta a zahodit konecne raz kaloricke tabulky a vahy. A naucit sa zit, vychutnavat si zivot so vsetkym. Zamyslite sa nad tym ci viete ako chuti zivot? Ak chcete ten pocit poznat, tak Vam drzim palce a mate nadej. Ak nie, tak Boh Vam pomahaj.