Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Hmm, uz asi vsetci spite. A ja neviem, co napisat...Dievcata, velmi vystizne Vam pravdu z pohladu blizkeho cloveka povedali Kaxno a Priatel Sunny. Mozno nie kazda ma pri sebe takeho kamarata, ale je pri Vas kamaratka, mamina, otec...urcite kazdy ma niekoho pri sebe. Treba ho chciet pri sebe citit, vnimat, mat...a zabojovat...pekne snicky.

kaxno

priatel sunny
moje slova mozno tiez vyzneli pochybne, ale ver mi ze som ti veril, asi viac nez ktokolvek iny.a to preto lebo viem co prezivas, som na tom podobne a preto viem ze vravis pravdu a ze vsetko to co pises ma svoje opodstatnenie. ja na to mam svoje prirovnanie. teraz ideme po rozbitej, rozoranej polnej ceste, caka nas dlhy a tmavy tunel, plny nebezpeci, tmavych kutov, ale na jeho konci nas caka svetlo a za nim krasna rovna hladucka cesta. A aby sme tym tunelom presli bez problemov, musime si tam posvietit. a verim, ze tym svetlom nemoze byt nikto iny viac, ako pritelia, partneri, rodinny prislusnici, proste kazdy. nepoznam nikoho kto by nechcel podat pomocnu ruku. chcel som len povedat ze ti proste drzim palce, tak isto ako sebe. zvladneme to. odkaz sunny ze jej fandim a nech sa drzi. nech je pozitivnym prikladom pre vsetky ostatne.

katika20

pekny vecer priatelu sunny:).No vies nesmies im to mat za zle ze ta upodozrievali.......tu je plno nezodpovedanych otazok a nevyriesenych odpovedi. ...Kazdy tu vystupuje tak povediac inkognito, preto tu nejaka ta neistota o pravej identite cloveka vzdy je. ....
No chcem ti hlavne povedat jednu vec, ze je to od Teba velmi pekne ze tak stojis pri svoje priatelke, tak to ma byt..........v dobrom i zlom, v zdravi i chorobe:)).....V tomto tazkom obdobi, je pre nu dolezite aby citila ze pri nej niekto stoji, ze ju ma rad, ze jej veri a ze ju neopusti za ziadnych okolnosti. Ani pre Teba to urcite nieje a ani nebude lahke, no musis vydrzat. Uvidis ze ten konecny vysledok bude stat zato!!.....A po nejakom case sa nato budete pozerat ako na jednu spolocne vyhratu vojnu!!!!.Vam obom drzim palce!

priatel sunny20

misha
myslim ze som to uz iriske dostatocne vysvetlil, ze sudim na zaklade poslednych dvoch tyzdnov, ale nejdem sa opakovat...
Ked si bola v tej nemocnici co sunny, tak isto vies ze tam maju na chodbe telefon (pevnu linku) na ktory sa da v urcitych hodinach volat a mozte si pokecat... Mobil jej samozrejme zobrali. A dnes som za nou bol a az tam ma uzemnili tym ze navstevy bude mat povolene az najskor o dva tyzdne ale kedze sestricka nevedela ze este nema povolene navstevy tak ma pustila. A ked uz som bol dnu tak ma tam nechala doktorka ale povedala ze najblizsie az ked bude mat povolene navstevy...
A viem ze vyzdravenie nebude take jednoduche a vyhrana bitka este neznamena ze vyhra vojnu ale pevne verim a dufam ze sa jej to podari a v tom ju budem naplno podporovat a pomahat jej aj spolu so vsetkymi, ktorym nam na nej zalezi a ktori ju milujeme.
btw, to fakt od vas nebolo pekne ake zavery ste tu vyvodili...

anairdana

Misha idem spat ak budes mat chut sa porozpravat,ozvi sa ale ja i radit sama od seba nebudem.No ked budes chciet,neni problem ahoj

anairdana

prepac ked som ta urazila dlho som ta "nepocula"tesila som sa ze si urobila pokrok,no vidim ze ides smerom dole.Tak dobre je to tvojproblem,ries si ho sama.Spokojna????????Uz ti nenapisem ani slovo,vazne skoda casu.Tak sa maj anech sa ti dari.Ale tie vulgarizmy do ust mladych dievcat nepatria-teda patria/v dnesnej dobe(ale nemali by.Je todost skarede.

kaxno

prepac mishka, nechcel som sa do teba obut a ani sa ta nejako dotknut. to ako sa citite, cim trpite nedokazem pochopit, sam na sebe vsak viem ako tym trpia ludia okolo Vas. mozno som naivny, mozno hlupy, ale ja proste verim ze sa to da. A preto na reci ktore to spochybnuju reagujem precitlivelo. Chcem ta len poprosit aby si viac vazila slova, kym sme daco napises. A drz sa. Drzim palce Vam vsetkym, ktore chcete s tym nieco spravit.

anairdana

diky.viete nemam osobne tento problem ale 4 roky som mala po boku Matku dvoch deti,trpiacou tymto problemom-bola aj nalieceni,nomala hrozneslabu volu.Ani deti-bola rozvedena-jej tu volu nedodali,aby zacala bojovat aspon kvoli nim.Pre mna je to hrozne nepochopitelne,pretoze pre deti by som urobila ajto posledne na svete.Ale chcela som povedat,ze by som nechcela zit jej zivotom.Ta baba sa denne zozierala,vyslovene trpela-ale mala som pocit,ze jej torobi dobre,pretoze sa nechcela zmenit.Rano si dala cigaretku,potom jeden banan,na obedjogurt,poobede zasa banan,medzitym kopu cigariet.Vyzerala ako kostlivec,ale jej sa zdalo,ze je tlsta.Bolo to hrozne.

mis.

Jasné, teraz sa všetci do mňa obujte..tearz naozaj o nič iné nestojím len o to, aká som piča, ako som sklamala ďalšieho človeka, ako tu ubližujem ostatným....majte sa...

iris.

xyz, ona rozhoduje co tu napise alebo nie. tak ako vsetky dievcata. ale cita si vsetko,teda ak chces niecim prispiet, tak mozes. aj ja sa rada poucim.
anairdana, je to pravda, pokial dievca s ppp sa vyliecit nechce, tak sa nebude. ani nevies, mozno si nemotivovala ju, ale pomohlo to inej urobit dobre rozhodnutie, liecit sa a konecne zacat zit s usmevom.
:))