Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

maxo

Alternativa Dakujem Ti za krasne slova.Som rad že som našiel tuto stranku,velmi mi to pomaha.Najdoležitejšie je ked sa človek ma komu zdoveriť a nechať poradiť si.Verim že sa nam to podari.Dakujem a držim prsty všetkym,nevzdavajťe sa.Ja sa ťiež budem o to snažiť.Ahoj

misha

Timi, a kde si bola na liečení? Ja som skúsila Ba aj Pezinok, ale tiež neúspešne.
Sima,
vždy, keď sem prídem a vidím Ťa tu, vždy sa všetkých pýtaš, koľko vážia. Načo Ti to je?

misha

Ahoj, Timka. U mňa bol vždy problém asi bulímia- hoci som zvracať nikdy nevedela, skôr sa jedenie striedalo s hladovkami. Ale tiež som vďaka AD pribrala za 2mes. na 70kg!- a to som každý deň vtedy športovala! Nakoniec som sama AD vysadila a vtedy sa spustila anorexia:-(

timka

sisa22: mám 25 rokov 168cm a 58kg. Anorexiu 7 rokom už aj bulimiu (vlastne jej mutaciu, že jedlo neprehltnem ale pozujem citim chut a vyplujem) a liečenie bolo u mna 3 krat zbytočne. minimálna váha 29 (roku 2004) maximálna 80 (rok 2005) vplyvom antidepresiv.

Alternativa

Maxo,
si pred vyberom z : 1. riziko, ze Vas vztah aj k voli Tvojmu odporucaniu chodit ku psychologicke kamoska ukonci. 2. nechas to tak a budes zit s ruinou - lebo anorexia z choreho robi chodiace nestastne klbko, ktore pomaly likviduje vsetko v sebe /funkcnost organov, pozitivne myslenie, usmev,vztahy...ale ved to poznas/. Odporucam prijat riziko tej 1. verzie. S nou sice mozes prist o milovanu osobu /ako sam hovoris/, ale NIKDY si nebudes vycitat, ze si tuto pomocnu ruku kamaratke nepodal. A este cosi; ak PPP bude dalej neliecena, prides o vztah tak ci tak. A mozno ho ukoncis Ty. Lebo aj Tvoja laska ma iste obmedzenia a naroky. Tolko strucne, dalsie podrobnosti "za a proti" sam vycitis.
Ako jej to povedat: uplne prirodzene, v pohodovej chvili. Ze si hladal, co prinasaju navstevy psychologa : pomahaju najst spravne riesenia v kazdodennom zivote. A tiez vyjdenie z bludneho kruhu PPP. Musi ale kamaratka chciet. Vies, ja stale tvrdim, ze keby sme vsetci povinne chodili ku psychologom, tak by nas zivot bol vyrazne lepsi, kvalitnejsi. jednoducho by sme nevytvarali situacie napatia, nedorozumenia, hnevu. A ak by boli, tak by sme ich riesili pokojne, rozvayne. Ano, je to tazke a ucenie sa tohto trva nejaky cas. To neplati len pre PPP. Drz sa, ahoj

timka

misha: aj ja ked som mala podvahu tak som nevedla spavat. išla som spať o 2 a už o 4 som len lezala na posteli a čumela so stropu. s tym nic nenarobis jedine ked priberies (vlastne sa vratis do normalu) a nezabudni, že počas spanku sa telo renereguje, ale tvoje sa nema kedy. A potom si cez den ešte viacej unavená, podrazdena a depresivna.

misha

Ajojte. Určite všetci ešte spinkáte...Ja sa už 3h učím, zasa som nemohla spinkať:-( ( a to som išla spať o 02h:-()Už neviem, čo mám po nociach robiť, strašne sa nudím, všetci naokolo snívajú a ja buntoším:-(