Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

jaja22222

vladimira
ak nechces prist aj o dceru musis s tym nieco robit v prvom rade ty .. pomozu vam urcite sedenia u psychologa psychiatra .. spolocne alebo aj individualne

jaja22222

vladimira
este raz ... anorexia je v 90 % problemom vztahu v rodine ... najcastejsie ide o vztah matky a dcery .. mozno si uz ten problem nasla .. treba ho nejako riesit dcera ti tym mozno chce dat najavo ze aj ked si prisla o milovaneho cloveka .. ona zije a je tu a potrebuje ta a dava to najavo tym sposobom

vladimira

Nemas pravdu, ze som cely den na nete, som normalna pracujuca mama ako kazda ina a lubim obe svoje deti , len sa mi stalo ze mi zomrel milovany clovek a svojmu zialu som prepadla viac ako bolo treba, a na nete som hladala nieco co by ma podporilo v mojom usili.A Biba mi to ukazala. Takze ver ze to dokazeme

jaja22222

kym sa nevyriesi tento problem dcera sa ani z anorexie nedostane chce to vela casu a trpezlivosti a uvedomenia si chyb ktorych sme sa ako matky dopustili na svojich dcerach

jaja22222

vladimira
v prvom rade musis hladat dovod - problemy v rodine - problemy medzi tebou a dcerou - nerobis nieco co tvojej dcere vadi?? - nezanedbavas ju napriklad tym ze cely den vysedavas na nete a kasles na nu?? ...alebo nieco podobne??
to ze nechce jest je iba nasledkom nejakych inych problemov v rodine skuste ich spolu s psychiatrickou a dcerou najst
zapamataj si anorexia je hlavne problem medzi matkou a dcerou hladaj ho

alti

Vladimira,
citala si si temu RODIČIA a anorexia a bulimia? Je tu, vyhladaj si ju v temach. Prispevkov je tam velmi vela, citaj ich pozorne. Verim, ze najdes tu spravnu nitku, ktora pomoze Tvojej dcerke a Vam vsetkym byt opat v pohode. Da sa to, drzim palce.

vladimira

Biba dik za odpoved, placem a placem stale lebo takuto buducnost som si pre svoju dceru nepredstavovala, no stalo sa. Mas pravdu lubim ju nadovsetko a urobim pre nu vsetko, ale pravdou je ze to co sa s nou deje vobec nechape, nenavidi ma nadava mi , ale teraz uz viem ze to pre to nutenie do jedla. U doktorky som zatial odmietla lieky, hlupa som si myslela ze to bude pre nu lepsie, ale vdaka tebe som pochopila ze to budeme musiet skusit, ale 10 rokov da sa to vobec vydrzat?

biba

Ahoj Vladimira.Ak mozem, rada ti skusim poradit. ja sa prave dostavam z anorexie. Zacalo to, ked som mala 14. Je to uz desat rokov a je to tazke. Moja rodina sa mi tiez vsemozne snazila pomoct, ale tazko to chapali. Tvoja dcera sa brani, nechce jest, krici. ja som to robila tiez. Skryvala som jedlo do rukava, tajne vyhadzovala desiatu a klamala, ze som uz jedla. Dlho mi trvalo kym som si priznala, ze mam velky problem. jedina cesta ako z toho von je chciet. tvoja dcera musi sama chciet a ty jej mozes pomoct. Toto cele nieje len o jedle, ale o pocite moci a kontroly nad vlastnym zivotom. Dokazuje si tym, ze je silna a ze jest nemusi. jedlo je nepriatel a podlahnut pocitu hladu je slaboske. ked ju nutis, aj ty sa stavas nepriatelom. Je to hrozne, ale takto to funguje. Videla som ako sa moja maminka trapi a bolo mi to jedno. Ublizovala som celej rodine, ale to nebolo dolezite. hlavne bolo nejest. Stratila som menstruaciu, tlacilido mna hormony, vypadali mi vlasy, pokazili sa mi zuby, mam riedke kosti a poskodeny imunitny system. vacsinu casu mam na perach nechutny herpes a telo mam posiate tmavymi chlpmi... Snaz sa byt svojej dcerke oporou a vela sa s nou rozpravaj. Vie ze ju lubis, ale nevie najst cestu ako z toho von. Este mam jednu radu. existuje jeden liek na liecenie depresie. vola sa serlift a mne pomohol pochopit, ze anorexia je mojim prekliatim a ze je cas s nou bojovat. Mozno pomoze ajtvojej dcerke. velmivam drzim palce a ak chces, napis.

vladimira

Ahoj momo, tak mi teda prosim porad. Som mama 13 rocnej dcery,krasnej sikovnej a inteligentnej a predsa ma anorexiu.Nedostala sa az tak daleko ze nic do nej nedostaneme , naopak dokaze zjest vsetko, ale nechce, strasne krici a vrieska a robi vsetko mozne len aby nejedla. Bojujeme uz tri mesiace, chodim s nou ku psychiatricke, ale priznam sa uz som v koncoch